Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Ved godt jeg er streng, men ser ikke anden udvej..

Min mor er alkoholikker. Hun har ellers været ædru i ca 10 år, men ihvertfald det sidste ½ år er hun faldet i flere gange. Følelsesmæssigt er jeg selv ret kold, hun kunne såmænd bare drikke sig selv ihjel hvis det udelukkende stod til mig. Men jeg har 3 piger der ELSKER deres Bedste og det skal de have lov til. D. 3. januar brændte hun min datter af til hendes fødselsdag fordi hun var gået i druk. Jeg blev simpelthen så stiktosset på min mor, for én ting er helt sikkert hun skal ikke såre mine børn. Da hun nogle dage senere ringede og ville aftale nærmere om den weekend min mellemste datter skulle på hos hende, fik hun ren besked om at jeg overhovedet ikke fandt mig i mere alkohol fra hendes side og at hun for min skyld kunne drikke sig ihjel, men at pigerne jo "desværre" elsker deres Bedste. Hun lovede bod og bedring, som hun så mange gange før har gjort, og hun fik lov at have Victoria på weekend. (min mor var ædru igen) Men min mor fik også at vide at det kun var for Victorias skyld og på ingen måde for min mors skyld for hun havde sgu ikke fortjent det. Nu fortalte min søster så at min mor har været på flasken flere gange siden og min søster havde truet hende med at sige det til mig. Det havde så lige fået hende ædru igen... Min søster er meget naiv og tror at nu drikker mor ikke mere.... yeah right.. jeg har været en del tættere på min mors alkoholproblemer så jeg ved sgu bedre... Hvis bare det stod til mig, så cuttede jeg forbindelsern, men jeg har jo pigerne.. Jeg tænkte lidt på det i aftes.. What to do... for min mor skal ikke have mine piger hvis der bare er den mindste risiko for at hun drikker. Så min plan er lidt streng.. Jeg vil kontakte hendes læge og høre om han vil være med til en ordning der lyder på at min mor skal komme ned til ham og få antabus. Hun skal lave en samtykkeerklæring på at han må kontakte mig og fortælle hvis hun udebliver for deres aftaler eller hvis hun vil trække samtykkeerklæringen tilbage.  Jeg vil stille dette som et krav for at hun kan må få pigerne på ferie. Jeg ved godt at det er noget af en indgriben i hendes liv, men jeg bliver nød til at være så sikker som overhovedet muligt på hun ikke drikker. Tror I lægen vil gå med til at være en del af dette? Min mor har jo faktisk ikke noget valg hvis hun vil se pigerne...

19-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Heidi: Kan du se et mønster i hendes drikkeri ? Min mor drak 1-2 uger ind i hver mdr så var det slut = 0 kr.

Jeg har ikke den rette opskrift på, hva DU skal gøre i din situation - jeg gider nogen ting som jeg selv har brugt på min mor. Det har for det meste virket for mig.

Hvis hun var beruset når hun ringede til mig - sagde jeg at hun sku ring igen når hun var ædru og så lagde jeg på.

Jeg har været mor for min egen mor siden jeg var ganske lille (gik i bhv). Hun havde en voldelig kæreste i 10 år der derudover misbrugte mig seksuelt - så JOV jeg tror jeg har prøvet lidt af hver.

Du kan bruge min erfaring eller lade deet ligge :) Pøj pøj med missionen

22-02-2012
SMilla0400
SMilla0400

Har ikke selv nogen erfaringer, men du skal passe paa dig selv og dine boern.

Tanker herfra

22-02-2012
schweizmor
schweizmor

har ik set hende i 3½ år nu

22-02-2012
delfinen
delfinen

min mor drikker desvære os har hun altid gjordt hun har spolerte min barndom og ja hun kan som du siger os drikke sig i hjeld for min skyld kan intet gøre for at hjælpe hende har prøvet alt og der er ik midt ansvar mere følte jeg det var 23 år og var ved at tage livet af mig.

jeg har valgt ik at se min mor efter hun havde drukket en dag vi aftalt kom på besøg det var om morgen og ja hun stod med det i hånden og benægte stadig alt så vi gik med 2 grædene børn ud i bilen igen . DET GØR JEG ALDRIG IGEN og jeg ville på ingen måde ture overlade mine børn til en alkoholiger som du ved er de ik til at stole på og ja som du siger ingen af mine børn skal opleve bare lidt af det jeg blev udsat for som barn.

Min mor er kun mor fordi hun har født mig men eller kan man ik bruge en titel om min mor . en mor er kærlig , omsorgsfuld, vil gøre alt for sine børn , eller sine børn ubetikket osv hun lever ik op til bare lidt af det desvære

knus delfinen barn af alkoholiger

22-02-2012
delfinen
delfinen

DitteNielsen: Børnene holdes helt udenfor denne aftale. De ved intet om det. Om det er en trussel hmmm synes jeg måske ikke, for det ganske enkelt et fact at hvis hun vil være sammen med børnene så SKAL jeg have en garanti for en ædru Bedste.

Man kan også se det som et tilbud til min mor... Hun må stadig se børnene, jeg skal bare have en garanti for at hun er ædru og den eneste måde jeg får det er på denne måde.

Ganske enkelt, hun kan sige nej, det må hun da gerne. Så kan børnene bare ikke komme ned til hende mere, for jeg skal være HELT sikker på hun er ædru. Det ville da være rigtig synd for børnene, hvis hun vælger at sige nej til mit forslag.

For mit vedkommende må hun da drikke alt det hun vil. Det er hendes valg. Det bliver bare et liv uden mine børn hun får så, for de skal IKKE udsætte for det samme jeg har været.

20-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Aricana: gættede også at det var det du mente ;-)

20-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Smilla: min mor har jo erkendt sit problem. For 10 år siden tog hun sig først sammen da alle os søskende vendte hende ryggen. Mine søskende havde gjort det lidt tid før mig, men de er også meget ældre end mig og det var mig, som 16 årig, der passede min mor. Da jeg mødte min nuværende mand kunne jeg også finde styrke til at vende hende ryggen. Først da fattede hun alvoren i det og blev ædru. "blander jeg mig udenom" ja så har børnene ingen bedste mere.... for der er ingen middelvej her.

 

Heidi36: nej, jeg har nemlig været mor for min mor alt for meget da jeg var teenager. Det er slut nu.

19-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

TinaL: hun har været på behandlingscenter, det var hun for 10 år siden da hun blev ædru. Min mor er ikke den der bliver sjov når hun drikker. Hun drikker af selvmedlidenhed. Måske en smule kontrolant, ser det nu mere som en form for garanti. Jeg gider nemlig ikke gå og tjekke om hun er ædru, om der er flasker under sofaen osv. Det har jeg slet ikke resourcer til og det vil jeg ikke ødelægge mit liv på igen.

Aricana: Ja hun vil gerne være ædru og leve op til kravene om ingen alkohol. Hun fortalte mig at hun faktisk selv tager antabus lige fortiden. Det gør hun når hun godt er klar over at hun har tendens til at falde i. Men jeg ved også at hun faktisk kan planlægge at droppe dem for at drikke. Min mor begyndte at drikke da jeg var 14-15 år, så det er ligesom med din mor.

 

Det er udelukkende for mine pigers skyld jeg sætter dette i værk. Ikke for min egen.              Jeg ved hvor ked af det Victoria, dengang 5 år, blev da jeg sagde til hende at hun alligevel ikke kunne komme ned til Bedste fordi hun var syg.

19-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Jeg har ikke læst et eneste svar så beklager hvis det allerede er skrevet før. Min mor er tør lagt alkoholiker og har ik rørt noget i 3-4 år hva jeg ved af. Jeg er ene barn så der er desværre ik lige en søster eller bror der ka tá over for mig :( men jeg vil sige at du ska tænke på dig og dine børn. Og så sige til dig selv at din mor er et voksent menneske som burde ku ta ansvar for sig selv. Og du ka ikke tvinge en alkoholiker på en anta bus der holder hvis ik misbrugeren selv er indstillet eller har erkendt sit misbrug. Min mor tog først imod anta bus da HUN var parat ikke da jeg truede med bål og brand ig trusler om at afskære hende fra sine børnebørn. Beklager heidi men tror du ska. 'blande dig udenom' og så lade sin mor ha børnene når du ik længere væk end du ka gribe ind på kort tid. Det var det jeg gjorde med min egen mor.

19-02-2012
SMilla0400
SMilla0400

Børn elsker betingelsesløst.

og når det er sagt så kan din mor godt have drukket selvom dine børn har været der....min far var f.eks alle yndling når han var i "det sjove hjørne" det er ikke alle der bliver ubehagelige at være sammen med.

Jeg har ikke kontakt til min far og har ikke haft det i over 15 år netop pga. druk, mine børn kender ham overhovedet ikke og har aldrig mødt ham, netop fordi han ikke var til at stole på.

Hvis du er ærlig uden at udlevere din mor ville dine børn også forstå.

Fint hvis lægen vil være med, men på den måde bliver du jo en form for kontrollant, mit bud er at foreslå hende psykologhjælp og hjælp fra fagfolk på et behandlingssted, for hvis hun ikke for bearbejdet hendes "sygdom" vil hun altid falde i uanset hvilke trusler du kommer med...

håber det bedste for jer ! pas på dig og dine..

19-02-2012
TinaL
TinaL

Jeg tror helt mestemt aldrig hun har været fuld i deres tilstedeværelse, så ville de jo netop heller ikke være så glade for hende.

Og jeg ville heller aldrig nogensinde overlade dem til hende hvis jeg var i tvivl om hvorvidt hun er ædru eller ej. Men jeg vil have hun også er ædru i dagene FØR og dagene EFTER hun har dem for hun skal heller ALDRIG igen svigte dem ved ikke at komme til deres fødselsdag eller aflyse at de skal på ferie dernede fordi hun har drukket.

Hvis jeg holder pigerne fra deres bedste er det jo netop pigerne der bliver taberne i dette.

Jeg hverken kan eller vil bruge tid og resourcer på at gå og kontrolere hende, det har jeg gjort alt for meget i min barndom og i mine teenage, derfor mener jeg at dette er den bedste løsning.

Pigerne får deres bedste og jeg slipper for hende...

19-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Så har jeg ringet og fremlagt planen for min mor.

Hun startede selvfølgelig med at benægte at hun har drukket siden jeg sidst gav hende en opsang, men jeg sagde at det kunne godt droppe.

Men da jeg fortalte mit krav lød hun faktisk lettet. Tror hun frygtede at jeg nu slog bremsen helt i med hensyn til at hun måtte have børnene. Hun sagde at hun skulle til læge imorgen og der ville hun høre om det var noget han ville gå med til. Ellers var hun klar til at køre op til mig 2 gange i ugen så jeg kunne se hende tage antabus. Det vi nu være rarest for mig hvis lægen vil være med til at hun kommer derned og at de vil ringe hvis hun udebliver eller jeg må ringe og spørge om hun har overholdt aftalerne. Jeg magter helt ærligt ikke at skulle være sammen med hende 2 gange i ugen....

19-02-2012
heidibuhl
heidibuhl
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...