Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

3 årig med hård mave

Jeg ved ikke helt om jeg skal gå til lægen, psykologen eller diætisten med vores datter på 3 år. Hun er ved at smide bleen og er rigtig god til at mærke når hun skal tisse og kan også holde sig hvis vi er ude og først lige skal finde et wc. Hun er faktisk så god til at holde sig, så hun ikke har afføring i flere dage, og når hun så har, græder hun nogen gange fordi det er så hårdt. Hun lyder næsten som om hun er ved at føde. Indtil videre får hun ble på når hun skal lave stort. Hun vil ikke lave stort  på wc´et. Det startede da hun kom i børnehave for snart 3 måneder siden. Så lavede hun kun stort når hun kom hjem. Efterhånden er det så kun hver 2. dag hun gør det. Og nogen gange sjældnere :-(   Er der nogen der har prøvet noget der ligner? Måske skal vi bare se tiden an, men vi er i tvivl om hvordan vi skal takle det. Hvordan skal vi snakke med hende om det. Hun er ikke blufærdig herhjemme når hun skal lave stort, tvært i mod.

19-02-2012
14122008
14122008

Så vidt jeg lige husker er det kun Moxaole der smager af citron. Men man må gerne blande det op i f.eks. æble- eller appelsinjuice og så er smagen rimelig godt gemt. Andre blander det op i kakao.

20-02-2012
Muster
Muster

vi har haft det samme problem med vores datter på 4 år. og det betød i perioder at hun tissede og lavede i bukserne fordi hun ikke kunne mærke det. Vil dog tilføje at børnemovicolen er smagsneutral i modsætning til voksen der har en smag af citron. Vi var desværre nødsaget til at købe børnemovicol da hun kunne smage hvis vi blandende alm movicol i hendes drikkelse. BØrnemovicol er desuden receptpligtigt. Men efter 4 mdr med movicol on/off går det væsentligt bedre og uheldene er praktisk talt forsvundet :-) pøj pøj

20-02-2012
emmamathilde
emmamathilde

Movikol må anvendes til børn over 2 år. Indholdet i Movikol (til voksne) og Movikol Junior er nøjagtig det samme. Den eneste forskel er at der er ca. halvt så meget i et brev Movikol Junior som der er i alm Movikol, men til gengæld er Movikol Junior MEEEEGET dyrere end alm Movikol.
På børneambulatoriet anbefaler vi altid alm Movikol af samme årsager, men sørger for samtidig at fortælle forældrene at apotekerne ikke er af samme mening og derfor nogle gange kan være tilbageholdende med at sælge alm Movikol til børn.

19-02-2012
Muster
Muster

Men det ER altså også rigtig vigtigt at hun ikke går og er forstoppet hele tiden. Forstoppelse er en af de hyppigste årsager til urininkontinens og gentagne blærebetændelser hos børn.

19-02-2012
Muster
Muster

Ja...god idé at tage børnehaven med på råd :-)

19-02-2012
14122008
14122008

Først og fremmest ville jeg give hende Movikol dagligt (1 g pr. kg legemevægt fordelt på 1-2 doser) så hun ikke får så hård mave og dermed undgår smerter i forbindelse med toiletbesøg. Dernæst må I have en snak med børnehaven omkring det, således at I kan arbejde sammen omkring det, så hun med tiden kan blive fortrolig med toilettet i forhold til når hun skal af med afføring.
Det er SÅ vigtigt at hun ikke har ondt når hun skal af med afføring og at hun er tryg ved toilettet. Hvis hun fortsætter med at være forstoppet i større eller mindre grad, kan hun også risikere at begynde at tisse i bukserne!

19-02-2012
Muster
Muster
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...