Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

lækkert brød

Hejsan! :) Vi skal have brød med til hele vuggestuen på fredag, hvor vi tilfældigvis også skal holde fødselsdag. Derfor vil jeg gerne gøre lidt ekstra ud af det og bage noget lækkert brød. Hvis det er helt rigtigt, skal vi helst have rugbrød med og hvidt brød er ilde set. Men jeg tænker, at vi i dagens anledning godt kan kan have et blandet brød med, hvis vi samtidig også har rigtigt rugbrød med. Så kom gerne med jeres opskrifter på børnevenligt brød! :)

20-02-2012
Lofl f
Lofl f

Tak for opskriften også til dig, Schweizmor. Nu vil jeg helst ikke have flere opskrifter, for så bliver det jo sværere og sværere at vælge! :) Luksusproblem.

20-02-2012
Lofl f
Lofl f

Carolinas boller m. rosiner og kanellækre boller til te, kaffe eller varm chokolade..en rigtig lækkerbisken..mums

Mængde/antal pers: 18-20 boller


[url href=javascript:showPrintPage()][/url]






Ingredienser:

50 g gær
2 1/2 dl sødmælk
100 g smør(kærgården,bakkedal)
1 økologisk æg(eller fra fritgående høns)
1 lill tsk salt
500 økologisk mel (fra netto)
1-2 dl rosiner
1 1/2 tsk stødt kanel
2 tsk sukker


sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde:

start med at tage alle de ingredienser frem som du skal bruge til denne opskrift...gæren må gerne få stue temperatur, ligeså ægget, og smørret.
- varm mælken i en lille gryde ( til den er håndvarm)
- hæld mælken op i en stor skål, opløs gæren deri..
- tilsæt alle dine ingredienser, smørret skæres i små stykker inden..hvis det ikke er meget blødt..
- brug en røremaskine så bliver det godt blandet sammen og dejen bliver nemmere glat..
- hæld dejen ud på en bordplade med lidt mel på..
- ælt den godt igennem så den er glat
- lad den hæve et lunt sted i ca 30 min
- tag en bageplade frem og enten smør den eller brug bagepapir som underlag
- tag dejen ud af skålen, æld den godt igennem og skær den ud i to store stykke
- skær dejen ud i små stykker og form dem til boller
- placer med på bagepladen og lad dem hæve i ca 20-30 min et lunt sted, evt ovenpå komfuret
- pensel dine boller med sammenpisket æg og sæt dem ind i en forvarmet ovn.. ca 200 grader (varmluftovn) alm ovn ca 180 grader.
tid ca 12 min eller til de er gyldne

20-02-2012
schweizmor
schweizmor

Har ikke selv proevet denne her, men taenker ungerne sikkert synes de er gode med det toerret frugt i..

 




Boller med frugtMængde/antal pers: 12 stk


[url href=javascript:showPrintPage()][/url]






Ingredienser:

25 g smør
2 dl mælk
3/4 dl kærnemælk
12 g gær (1/4 pakke)
1 tsk sukker
3/4 tsk groft salt
ca. 400 g hvedemel


150 g tørret frugt, fx svesker, abrikoser og/eller rosiner
2 spsk sukker


Pensling: Sammenpisket æg.
Pynt: Sukker.



Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 1/2 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Klip den tørrede frugt i mindre stykker (bortset fra rosinerne). Ælt frugt og sukker ind i dejen.
Form den til 12 boller og stil dem på en plade med bagepapir. Lad frugtbollerne efterhæve tildækket i ca. 1/2 time. Pensl dem med æg og pynt med sukker.

Bag frugtbollerne midt i ovnen.
Bagetid: Ca. 12 min. ved 225°

20-02-2012
schweizmor
schweizmor

Tak! Den tager vi! :)

20-02-2012
Lofl f
Lofl f

ja da, super ide! Hvis vi tager en almindelig bolleopskrift, skal alt hveden så skiftes ud med de andre ting? Eller skal ca. halvdelen stadig være hvedemel? Jeg ved godt, at havregryn og hørfrø ikke har nogen god hæveevne.

Tak for svar.

20-02-2012
Lofl f
Lofl f
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...