Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Graviditets sukkersyge

Hej.. Jeg er i 24.uge, og har i dag fået afvide at jeg ligger i den høje ende hva angår graviditets sukkersyge. Fik foretaget en Glukose belastning for små 3 uger siden, og har idag fået afvide at tallet var på 8.0 Det "tilladte" måtte max være på 7,8.. Jeg er helt nedslået, og er SÅ bange for konsekvenserne.. Nogen siger det "bare" er en kost omlægning, og andre sætter skræmme scenarier op og fortæller de frygteligste historier om at miste barnet osv.. Jeg er overvægtig har en bmi på 30 og er disponeret for sukkersyge da det er i min familie.. (min mor har diabetes type 2) Så vidste jo godt at oddsene ikke var de bedste.. Lægen sagde han ville tage kontakt til en gynækolog (tror jeg nok, var et helt andet sted da han snakkede) Og ville drøfte med dem hvad der skulle ske, og så ville jeg få besked!..   Har under hele min graviditet følt jeg ikke bliver ordentligt informeret.. Jeg har haft forskellige jordemødre, (da min enten har været på ferie eller syg) Jeg blev ikke automatisk henvist til en GB, det skulle jeg selv ringe til min læge om.. Jeg fik ikke afvide hvordan jeg skulle få svaret på testen, og jeg føler mig slet ikke gearet til det med baby.. Syntes det har været rigtig øv! :( Og nu det her?!... jeg prøver på ikke at lade det påvirke mig, men kan da ikke lade være når man får sådanne nogen ting afvide af folk... Hvad siger i?? Nogen der har erfaringer med det? er det så slemt? Har det store konsekvenser for barnet?? Spiser sundt, masser af frugt og salat, fisk og proteiner... Men stadig er jeg "usund" :(

20-02-2012
chrispigen5
chrispigen5

Tusinde tak for jeres svar.. har mere ro på nu, men stadig lidt nervøs..

Jeg er uddannet ernærings assistent, og ved hvad der er godt og sundt..

Har været ved en diætist ( iforbindelse med en evt. fertilitets behandling inden jeg blev gravid)

Hun sagde jeg spiste som jeg skulle, men for lidt, så min forbrænding gik i stå..

Jeg har ikke følt mig dårlig eller utilpas.. derfor jeg også blev noget kun overrasket, (men igen, vidste jo jeg var disponeret pga, min mor)

Som sagt, jeg er i 24. uge, og har "kun" taget 1 kg på..

krydser fingre, og håber det ik har de store konsekvenser..

Men tusind tak for svarene.. og held og lykke fremover til jer alle :)

 

20-02-2012
chrispigen5
chrispigen5

Fik det konstateret, meeeeeen med et tal der hed 14.7. Jeg røg så direkte i insulin behandling. Det var i uge 32 og tog insulin hver morgen indtil jeg havde født

20-02-2012
AKBR
AKBR

Det lyder som en kostomlægning og nogle ekstra skanninger for at følge barnets vægt. Bliver barnet for stort kan det betyde en igangsætning.

Jeg havde graviditetssukkersyge i mine sidste 2 graviditeter. Jeg klarede den med kostomlægning og så skulle jeg måle mit blodsukker ind i mellem, og så var d lidt ekstra undersøgelser og skanninger.

Det havde ingen betydning for børnene, eneste "bivirkning" var, at jeg, selvom jeg var 2. og 3. gangsfødende, havde en overnatning på barselsgangen. Det var noget med at der skal være styr på barnets blodsukkerniveau eft fødslen, så vidt jeg husker.

Så jeg vil sige - ro på. Resultatet kan blive at du spiser sundere og får nogle ekstra skanninger, og det er vel ikke helt galt :-)

20-02-2012
Nubber
Nubber

Jeg føler med dig at du er en af dem der er blevet ramt af graviditets sukkersyge. Har fået afvide, hvid det bliver opdaget i tide, og taget hånd om vil alt gå som det skal.

Jeg er selv overvægtig, min far har diabedis 2, så er også i den høje scala for at få det. Fik lavet den 1. glokosetest for ca. 14 dage siden, kunne dagen efter ringe til min læge for svaret. Jeg var heldig at slippe.... men risikoen er der desværre stadig. Så skal have lavet en mere her den 18/4. Skal have lavet 2, da jeg har mere end en risikofaktor.... glæder mig til jeg er over den også.

Hvis der er noget læger, jordemodre og div andre ikke fortæller dig, så spørg.... hellere end gang for meget end en gang for lidt.

Håber du finder ud af, hvad der skal ske, og alt går som det skal.

20-02-2012
forte
forte
Barn på 2 år og 11 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...