Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Arh!!! Det kan gøre mig rasende!!!

Hej! Jeg er gravid i 15. Uge! Arbejder som handicaphjælper med 12 times vagter, skiftende dag og nat! Jeg har været meget træt i denne graviditet og er det stadig! 12 timers arbejde er mega hårdt og jeg er så træt, dagen efter jeg har været på job, og føles som om jeg er syg! Hovedpine, svimmel o.sv. Har snakket med min læge og han anbefaler en deltids-sygemelding. Det synes jeg er fint! Så kan jeg gå fra 3 til 2 vagter pr uge. Meeeen... Er timelønnet, uden overneskomst! Under sygdom får vi normalt dagpenge-sats. Så ringer til mine rådgivere, som siger jeg godt kan gå deltid, men jeg vil kun få dagpengesats for den ene vagt, jeg vil blive sygemeldt fra. De råder mig samtidig til at gøre det, for det kan ikke betale sig for mig at blive fuldtidssygemeldt, da jeg så kommer til at overgå til sygedagpenge i min kommune. Nu er det sådan at jeg har undersøgt sagen og har fundet mange steder på nettet, hvor der helt konkret står at, hvis mit arbejde udgør en risiko for min graviditet, så skal jeg hjemsendes med fuld løn, indtil 4 uger før. Og fuld løn er jo laaaangt fra dagpengesatsen, der er en forskel på i hvert fald 3000 kr. Så jeg ringer til min fagforening for at tjekke op på reglerne! Den søde dame jeg får fat i, rådfører sig med deres advokater og ringer tilbage og siger jeg har ret! Jeg har altså ret til fuld løn under graviditet, når det er mine arbejdsforhold som er til fare for min graviditet! Jeg ringer tilbage til mine rådgivere på jobbet. Som pludselig er meget mere samarbejdsvillige, da jeg nævner fagforening og lov! Og det er jo som sådan fint nok at jeg ikke kommer til at miste penge! Jeg bliver bare så rasende over at de prøvede at tage røven på mig og bare sende mig på dagpenge!!! Bliver rasende på vejne af de de piger/mennesker, som ikke har samme resourcer som jeg, til at søge oplysninger på nettet og som måske ikke har råd til at være medlem af en fagforening! Nu ved jeg da i hvert fald at de ikke vil mig det bedste, og jeg skal passe på mig selv! Men hvor jeg skammer mig over at vi stadig kan behandle mennesker sådan i et moderne samfund! Når man leder en virksomhed må man tage ansvar! Skulle bare have luft!!!

20-02-2012
Majs85
Majs85

Lidt ked af at tråden her er blevet lidt misforstået! Det handler ikke om, om min sygemelding er "rigtig" eller "forkert" men om at de ikke gav mig rigtig information omkring de økonomiske forhold! Jeg er ikke sygemeldt endnu, men overvejer det!

Men for at svare på spørgsmålet omkring meningen med sygemeldingen.
Det er ikke hensigtmæssigt at arbejde 12 timers vagter når man gravid, da man har brug for mere hvile end normalt. I mit job har jeg ikke engang rigtige pauser, da jeg er alene og har ansvar for en respirator-bruger, så man skal ALTID være inde for hørevidde.
Samtidig arbejder jeg på skift nat og dag, og det fucker min døgnrytme fuldstændig!
Jeg synes samtidig det er MEGET lidt behageligt at møde op på job og vide jeg ikke kan udføre mit job betryggende, fordi jeg ikke har energi til at være klar i hovedet i 12 timer!
Når man arbejder med respirator-bruger, kan en fejl i yderste konsekvens ende rigtig galt!

20-02-2012
Majs85
Majs85

Jeg er elt klar over at det ikke er sort og hvidt! Men problemet er at der ikke kan tages hensyn! Vagterne kan ikke forkortes og mine opgaver ikke ændres. Vi er alene på job og der kan ikke ændres noget i arbejdsformen.

Men ligegyldigt hvad, så var det jeg blev rasende over, at de løb fra deres ansvar og bare ville smide mig på dagpenge og håbede på jeg ikke kendte til andre regler.

20-02-2012
Majs85
Majs85
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...