Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hård mave, hvad skal vi snart gøre ? :O(

Som overskriften siger så ved vi snart ikke hvad vi skal stille op og syntes snart vi har prøvet alt. Har en pige på 13 mdr. som døjer med hård mave og det påvirker hende rigtig meget, hun er træt, ked af det, har ondt og tør ikke komme af med noget så er tit forstoppet. De første ca. 11 mdr gik uden problemer men nu er det så vendt 180 °C og til gene for hende men også for vi andre. Hun får om morgenen A38 med svesker og vand at drikke, har prøvet med revne æbler, sveskemos, figenstænger, rosiner. Ja og har været til zoneterapi flere gange og nu får hun Laktulose 2 gange om dagen og snakkede lige med vores læge om igår at gå op i dosis. Men ved bare af erfaring det så nok ingen ende vil tage forløbig, for storebror på 3 år har også levet af Laktulose de første 1,5 - 2 år af hans liv og får nu Movicol pulver hver dag for at hans mave kan fungere optimalt. Ville bare gerne kunne gøre med for hende, for det er ikke til at holde ud, så sidder nogen med et godt råd vi endnu ikke har afprøvet, modtages det med kyshånd ;O) Eller sidder der andre i samme situation ?!

21-02-2012
IreneI
IreneI

Vores datter på 3 år har også døjet rigtig meget med forstoppelse. Men nu har vi gennem ½ år givet hende 1 tsk hørfrøolie dagligt og hun har overhovedet ikke døjet med hård mave siden. Dette kan købes i de fleste dagligvarer butikker.

Har også brugt lactolose, movicol osv. - men dette hjalp kun kortvarigt. Har også gået til zoneterapeut, men først da vi begyndte at give hørfrøolie hjalp det.

21-02-2012
Nursen82
Nursen82

Hej

Jeg har selv en søn som ALTID har døjet med maven. Og efter mange besøg ved læge og alt muligt andet, har vi fået at vide han har kronisk forstoppelse. Så han har også været på movikol og blev lige så stille og roligt trappet ud af det igen. Vi fik at vide at han skal drikke meget mere vand end hvad børn ellers skal og vi IKKE må give ham andet end vand og mælk. Og slet ikke noget med mange syre i da det påvirker maven meget.
Så mit råd vil være at give hende en hel masse vand. Det har hjulpet en del her hvertfald. Men det kan være at kroppen skal have hjælp, ligesom min søns krop skulle, til at blive stabil igen. og det der movikol har været de eneste der har hjulpet på min søn. Så prøv eventuelt at snakke med lægen om det.

21-02-2012
Camilla999
Camilla999

Jeg har ikke læst alles svar,men her er et par tips,da ungerne og jeg også har lidt i perioder af hård mave............

Kærnemælk,rugbrød,masser af vand.

minus æblejuice(et glas og jeg er total forstoppet)

minus yoghurt.........

masser af frugt og grønt:))

21-02-2012
janniesevik
janniesevik
Barn på 3 år og 5 måneder

Vi giver laktulose dagligt og er efter lægens anvisning igår lige gået op i dags dosis, men syntes bare ikke det er vejen frem at give det da tarmen og maven også gerne selv skulle kunne finde ud af det, men håber det kommer på sigt.

Ja og vores andet barn får movicol dagligt da han efter at have fået laktulose i næsten 2 år blev immun overfor det, hjalp i hvert fald ikke som det gjorde i starten.. Men må bare tro på det bliver bedre for stakkels lille Signe pigen "lider" hver dag :O(

21-02-2012
IreneI
IreneI

Jean87, hvor er det dejligt at høre der er forældre som har været det samme igennem og kan spore en forbedring, for det er ikke til at leve med man er så magtesløs og de små bare græder og græder og man så ikke kan hjælpe dem :O(

Men kunne være jeg skulle prøve det med saft for lyder jo egentlig meget logisk, men ja vigtigst er hun få masser af væske og heldigvis er de super til at give hende i løbet af dagen også i vuggestuen. Bananer og mælk får hun faktsik af samme grund ikke meget af, men får A38 som skal være med til at få maven til at arbejde, men mælk er meget lidt og det samme emd banan.

Men har faktisk hørt at kiwi også skulle være godt mod forstoppelse og hård mave, så måske jeg skulle give det en chance på A38 om morgenen så det ikke er svesker hver dag..

Men er da også gået fremad med vores søn, men han kan alligevel ikke undvære det 1/4 brev movicol om dagen, så gå hans mave i stå. :O(

21-02-2012
IreneI
IreneI

Hun får masser af netop vand for at der er væske i tarmene og selv i vuggestuen er de obs på at hun skal have meget væske og samme vuggestue gik vores søn i. Ham har de flere gange haft i bad for at lindre og få ham til at komme af med noget.

Har selv som barn haft samme problem, men gik over da jeg var omkring 1 år gammel så syntes jo snart det må have en ende hos vores også. Men ja der er taget diverse prøver af dem og der er ingen tegn på nogen sygdom så kan ikek give andet en afføringsmiddel men syntes det er hårdt at skulle give begge børn hver dag :O(

Det tager rigtig hårdt på kræfterne hos både dem og os, men har fået stabiliseret vores søn med 1/4 brev movicol hver aften men desværre ikek vores datter. Hun har en gang prøvet movicol som er en succes for storebror, men kastedeop kort tid efter hun drak det. Øv øv

21-02-2012
IreneI
IreneI
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...