Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Er i vildrede ang navneændring

Jeg har besluttet at ændre mit efternavn til mine børns efternavn, de har deres fars.. Har så to piger fra et tidligere forhold som har deres far´s mellem og efternavn.. De har spurgt om de også må få ændret deres efternavn.. Det var ikke min plan til en start, men nu spørg de jo selv.. De er 7 og 8 år, har ikke haft kontak til deres bio far i fem år til marts.. Hvis de endelig skulle så vil de skulle beholde deres fars mellemnavn, men kan ikke helt blive enig med mig selv om de skal have lov til at skifte navn eller ej.. Hvad havde i gjort..

21-02-2012
Mor1985
Mor1985

Jeg har forældremyndigheden ene og alene over dem..

21-02-2012
Mor1985
Mor1985

Jeg blev skilt og lavede mit mellemnavn om til efternavn. Jeg skulle ikke have hans efternavn efter jeg blev skilt. Vores børn har mit mellemnavn(nu efternavn) og deres fars efternavn.

Men bare fordi man ikke har set faren i mange år er det ikke ensbetydende med at man så får fuld forældremyndighed. I dag er det sådna at man får tildelt en fælles.

Og hvis det er det som i har, så kan du ikke bare ændres deres efternavne. Det skal han skrive under på.

Mine børn ved godt at jeg har skiftet efternavnet ud og det ved ex-manden også. Men lige meget hvad... så har vi stadig fælles myndighed over ungerne.... også selv om han ikke har set dem i over 2 år. Jeg vil lade dem tage en beslutning en dag om hvad de vil hedde. Hvis der stadig ikke er noget kontakt om 5 år og den ældste da er 13... jamen så må hun gerne tage kontakt til ham og bed om ham at skive under så hun ikke har hans efternavn mere.

21-02-2012
Nettekob
Nettekob

Det var lige det "svar/agumenter" jeg selv var kommet frem til.. Jeg "skipper" jo ikke deres far ved at jeg vælger de skal beholde hans mellemnavn..

21-02-2012
Mor1985
Mor1985

Syntes hvis de ingen kontakt har til deres biologiske far men ser deres "nye" far som far og du og de andre børn også skal have hans efternavn, så skal de også have lov at skifte.

Har selv været i samme situation, er døbt med min biologiske fars efternavn men efter at jeg så ikke havde snakket med ham i flere år, havde fået 2 små brødre med en "ny" far som blev gift med min mor og derfor tog hans efternavn, så tog min søster og jeg også det.

For hvis de ikke får samme efternavn som jer og ikke ser deres biologiske far så ville jeg følge mig udenfor familien, hvis du forstår. ?!

Ja og det at de beholder deres bilogiske fars mellemnavn giver dem jo stadig en realation til ham og hans gren af familien, så ville ikke støde nogle.

21-02-2012
IreneI
IreneI
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...