Forældreadfærd i indskolingen - HJÆLP

Hej ! Jeg har virkelig brug for noget feedback fra andre der har børn i indskoling (1 - 3 klasse) vedr. denne porblematik : Der blvier på et forældremøde aftalt retningslinier for socialadfærd, forstået på den måde at inviteres der til fødselsdag så inviterer man alle af samme køn eller hele klassen - en norm som jeg, der efterhånden er ved at være en gammel rotte i skoleforældrerollen, altid har fundet som en god og accepterende aftale balndt forældregruppen. Nu er det imidlertid sådan at der i klassen har været nogle problemstillinger i drengruppen som ikke har været hensigtsmæssig i forhold til mobning og drillerier, der er gjort meget for at sprede eleverne ud via legegrupper og andre gode tiltag i skoletid såvel som i fritid - desværre mener jeg at der nu er smidt en del møg på bunken fordi denne sitiation udspiller sig : En mor kommer og henter sit barn, men inden de går ud af døren kalder hun alle børnene fra klassen sammen, altså både piger og drenge, hiver en liste op ad lommen sammen med X antal kuverter der indeholder fødselsdagsinvitationer, og uddeler disse ved navneopråb, til nogen af børnene, dvs. at der nu står en del børn og er meget kede af at de ikke fik en invitation, et af børnene fik af vide da han spurgte hvorfor han ikke fik en "fordi jeg ikke kan lide dig" bemærkning med på vejen af denne mor, hvilket igen gør nogen af de andre børn der ikke er inviteret eksttra kede af det og står tilbage med en følelse af at de ikke er gode nok, eller søde  nok.... Det er i min verden ikke en OK adfærd at udvise som en voksen der skal hjælpe børn tila t forstå de sociale spilleregler... Nogen her der har nogle erfaringer hvordan man som forældregruppe forholder sig i forhold til en så markant overskridelse af de sociale spilleregler som er vedtaget af flertallet af klassens forældre. Det skal lige nævnes at jeg ikke er i mod at de ikke har inviteret alle, mere problematikken i at invitationerne uddeles så åbenlyst i skoletid - skolen kan ikke gøre noget da det er et privat anliggende, jeg har dialog med inspektør og klasselærer. Hjælp mig med at få nogle synspunkter på banen så vi andre forældre nemmest kan hjælpe vores børn fremadrettet med at undgå lignende situationer.

22-02-2012
TinaL
TinaL

Fødselsdagen har været afholdt og måden vi forældre hvis børn ikke var inviteret fik et fyldigt referat af dagen på intra, med en stor tak til de tre der var dukket op - alle tre var piger, hvis mødre ikke kendte til måden invitationerne var delt ud på, alle har meldt ud at havde de vidst det var deres barn ikke blevet sendt afsted.

og ja vi er mange forældre der har snakket sammen om problematikken men vi har brug for nyt blod og andre øjne for evt. at finde en god og konstruktiv løsning der ikke er en vred en af slagsen...

22-02-2012
TinaL
TinaL

den var ikke gået på min datter skole, der har de samme regel enten alle fra sammme køn eller hele klasse og det skal overholdes ellers gribber skolen ind

22-02-2012
gotulle
gotulle

Kommentarerne er fjernet af forfatteren.

22-02-2012
TinaL
TinaL

Frufange...JA det er næsten det mest sørgelige i det her, men hun mener at vi lever i et frit land og at vi derfor må agere som vi lyster...det er squ ikke noget at sige til at der er krig i verdenen...

22-02-2012
TinaL
TinaL

Tak for jeres svar ;0)

Schweiz - det var netop en som dig jeg gerne ville høre fra, da den omtalte mor sværger meget til hvordan man gør uden for landets grænser, i det hendes mand er fra Amerika, tak for dit indput ;0)

Frufange - Der er meget røre i andedammen med en del meget vrede forældre og det er ikke sundt for vores børn, vi må derfor videre, og at afholde et forældremøde hvor den pågældende forældre alligevel ikke er til stede, de deltager aldrig i forældremøder eller andre sammenhænge, er for os forældre ikke en løsning da de forældre der møder op jo er enige om dagsordenen. Ang om inspektør og klasselærer "bare spiser mig af med" så er det ikke sådan det er foregået, der har været en del dialog for at finde den bedste løsning og jeg ved at mor der har været til kammeratlig samtale med inspektøren adskillige gange, men som folkeskole kan de ikke gøre meget ved en forældres adfærd andet end at henstille til at hun ændrer den...det er noget lovpraktisk noget.

Noget vi også skal passe meget på med er at det ikke går ud over hendes søn at hans mor et en tumpe, dvs at vi andre forældre skal behandle ham på lige fod med de andre børn i klassen.

Der vil blive afholdt et forældremøde hvor SSP vil være til stede, men dette møde kan først blive i Maj...desværre...

22-02-2012
TinaL
TinaL
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...