Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Har haft en urolig nat

Vi er lige skiftet til en anden type insulin, der gerne skulle dække min datter lidt bedre så hun ikke vågner med bloksukker på over 20 selvom vi om natten også har sænket det. Meeen dosis af det nye insulin skal vidst lige nedjusteres. I nat måtte vi flere gange vække hende og give hende juice fordi hun lå for lavt. Så sover man altså ikke ret tungt når man frygter hun skal gå i insulinchok. Ellers har jeg gode forventninger til det nye insulin, for hun var stadig lav til morgen. Så hvia bare vi kan få justeret hende ind så hun ikke ligger FOR lav så er det perfekt.

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Altsaa hvor er det synd for hende :(

08-03-2012
schweizmor
schweizmor

hmm tjaa

Jeg synes hun bliver mere og mere træt :-( Vi kan ikke få hende op om morgen, hun møder ofte en time senere simpelthen fordi vi ikke kan vække hende. Før hun fik diabetes, kaldte jeg bare på hende, så stod hun op og tog tøj på.

Igår lykkedes det mig at få hende op, så hun mødte til tiden. Hun skulle have 4 timer. Efter 2. time ringede og sagde at bs var 21,3. Jeg kunne høre på hendes stemme at hun ikke havde det godt og at hun var meget træt. Sagde til hende hun skulle tage insulin og så måtte hun se om fik det bedre. Efter 3. time ringede hun igen og der var hendes blodsukker for lavt og jeg kunne stadig høre på hende at hun var mega træt. Jeg hentede hende så og hun gik direkte i seng da hun kom hjem. Hun var bare helt smadret, det var så tydeligt.

Jeg satte ikke afteninsulinen længere ned alleigevel sidst jeg skrev, for jeg kunne se i bogen at der alligevel var flere dage hvor den havde ligget omkring 7 om morgenen, men nu har vi måtte give juice igen de sidste 2 nætter, så nu sætter vi den ned.

Hun er også faldet meget i insulinbehov. Ved ikke om det er honeymoon, der er årsagen eller det er fordi hun er ved at være bedre reguleret. Nu ligger hun på et gennemsnit på 25 ie i døgnet hvor hun jo ellers har været oppe på 45 ie.

Nu skal hun have foretaget gastroskopien på fredag og jeg venter altså ikke på svaret inden jeg giver hende glutenfri kost, medmindre de har en rigtig god grund til at jeg SKAL vente. Jeg håber virkelig det hjælper på hendes træthed. Lægen siger også at hun sikkert er i vitaminmangel pga af cøliakien.

07-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Hvordan gaar det ?

07-03-2012
schweizmor
schweizmor

Synes det lyder fint at stile efter et morgen BS paa 7, saa er der lidt at "give af" i loebet af formiddagen og det er jo altsaa meget meget nemmere at regulere om dagen, og saa slippe for alt det natteroederi...

Husk nu, at der ogsaa med tiden kommer dage hvor man taenker, "men det virkede jo sidst" og det goer det saa bare ikke idag. Fx idag var Gustav 12 til morgen ??? Aner ikke hvorfor. Var 7 til frokost, men saa igen 11 til aftensmad.. Nogen gange er man bare noed til at traekke paa skulderene og sige, "naa, det er nok bedre imorgen" ;)

04-03-2012
schweizmor
schweizmor

ok nu fattede jeg det ;-)

Undrer mig over der ikke er nogen af de sygeplejersker vi har haft daglig kontakt til, der har nævnt det før. Men det giver jo god farklaring på hvorfor vi nogengange har haft de der vi kalder jo-jo dage, hvor den skifter mellem at være høj og lav næsten hele dagen igennem. :-)

04-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Jeg vil sætte afteninsulinen ned, så hun ligger omkring 7 om morgen istedet for 5, da det vil gøre os mere trygge om natten. Det er meget tæt på at være under 4 om natten når hun kun ligger 5 om morgenen.

Hvis hun vågner på 7 så vil hun ligge tilsvarende højere om natten også.

Forstår du hva jeg mener? :-)

04-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Hvorfor sætte mere ned når det ligger på 5?

04-03-2012
amatim
amatim

Ja, jeg prøver også at gå efter at hun ligger omkring 8 når hun går i seng. Jeg er begyndt at give hende nogle fiberrige kiks til sengetid hvis den ligger lavere end 8. Du har også ret i at det er giver lidt mere snor hvis hun ligger på 7 om morgen, så den skal nok sættes lidt mere ned.

Nu i nat er hun blevet passet af farmor og vi har ikke fået nogle målinger på hende i nat, for Tiffany endte med at blive tosset på farmor og nægte at lade hende måle blodsukker. Farmor har istedet ikke sovet ret meget for det turde hun ikke. Stakkels farmor.. Til morgen kunne de ikke få fingerprikkeren til at virke, så da de kom her kl 8,30 var blodsukker 5,0. Det tyder jo også på at den godt kan sættes mere ned :-)

04-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Nej madam den har svært ved lige at trænge ind hvad du mener der.

Burde det ikke være stabiliseret efter nogle timer? Jeg tænker at årsagen til de lave blodsukre om eftermiddagen skyldes forkerte regneregler, så den på 12 har fået for meget insulin. 

04-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Jeg ville nok saette yderligere 1 eller 2 ie ned. Hellere vaere 7 om morgenen og ikke dykke om natten end at stile mod at lande paa 5 om morgenen, hvis det indebaerer en masse natteroderi ... Taenker ogsaa at hendes BS maaske godt kan paavirkes negativt, ved at blive vaekket om natten og skulle drikke/spise/stikke osv :)

Fx igaar aftes var Gustav 8.9 ved sengetid, han fik 6ie og var 7.2 til morgen

 

Faktisk siger "min professor" i Zurich, som jeg stadig taler med over tlf omkring Gustav at det optimale BS om aftenen inden levemir er ca 8 :)

03-03-2012
schweizmor
schweizmor

Vi var til kontrol igår, og hendes langtidprøve er næsten nede på det den skal være :-D

Lige nu er vi nede på 9 ie til nat. Måske skal vi lidt længere ned, men ser det lige an. Forrige nat var hendes blodsukker 16,4 men vi gjorde som du har foreslået, med at lade være at justere den og om morgenen var den 4,7. Hun havde fået pasta til aftensmad og lægen sagde, ligesom du har sagt, at det kunne være årsagen til at hun fik sådan et udsving. Først undrede han sig over vi ikke havde sænket den, men kunne så godt se pointen i det, da vi sagde det var for at se hvad der skete natten over. Igår var hun lidt lav fra start om aftenen, så selvom jeg fodrede hende inden sengetid, måtte jeg alligevel give juice kl 5, da den var 2,4. Nu håber jeg at hvis nu hun kan ligge mellem 8-10 til sengetid, at den så stemmer om morgenen uden at jeg skal give juice eller novorapid til nat. Ellers må levemir vidst sænkes yderligere til nat.

02-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

op ....

02-03-2012
schweizmor
schweizmor

Hvis un ligger saa lavt om natten, ville jeg saette natdosis yderligere ned, til fx 8 eller 7 ie. Hellere at hun ligger for hoejt over nogle naetter, end lavt, indtil I finder et leje der passer...

Det er meget "nemmere" at give mere dagen efter og alt natteboevlet kan slutte :)

Tror du skal proeve at lade vaere med at justere uden for maaltiderne, fordi der huritgt kan komme et sving i BS, hvis hun saa fx har haft frikaverter i skolen... Lad BS vaere om formiddagen og saa se vad den siger til frokost, saa kan du ud fra det vurdere om un skal ave mere om morgenen end un faar nu...

Haaber det er forstaaeligt det jeg skriver ;)

29-02-2012
schweizmor
schweizmor

Hun ligger generelt alt for lavt. Så nu har jeg justeret dagsdosis ned også og aftendosis kommer ned på 10, som du foreslog :-) Vi har forsøgt ikke at give novorapid om natten, men hun har ligget så lavt at vi har skulle give juice, selvom hun igår aftes lå på 9,2 da vi gik i seng. Allerede kl 3 var hun 3,9 og fik juice og da hun vågnede var hun 2,9 og fik druesukker.

Underligt nok var hun så 12,2 kl 10,30 i formiddags??? Hvor hun blev justeret ned efter de sædvanlige regneregler. Kl 12 var hun så lav på 3,2 og det var hun igen kl 15,10.

Så jeg har regnet på regnereglerne og ændrer dem fra 15g kulhydrat pr ie til 20g kulhydrat pr ie.

28-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Op..............

28-02-2012
schweizmor
schweizmor

Op hop, hvordan er det gaaet de sidste dage ?

27-02-2012
schweizmor
schweizmor

Du skal ogsaa huske paa at levemir virker over laengere tid i kroppen end insulatard og at det ikke giver et *bomb* efter nogle timer, men koerer mere *fladt* ud hen over hele perioden. Derfor vil det maaske heller ikke goere noget hvis BS om morgenen er fx 7, for naar I saa giver novorapid, vil den *hjaelpe* levemir til at virke lidt laengere ;)

25-02-2012
schweizmor
schweizmor

Saa synes jeg klart I skal proeve at droppe novorapid om natten og give 1-2 ie mindre levemir end I ellers goer, se hvad BS er om natten et par dage og hvad hun lander paa om morgenen og saa juster derefter hen over nogle dage ;)

Hvordan er det gaaet i nat ?

25-02-2012
schweizmor
schweizmor

Det giver Helt mening det du skriver :-) det er jo nemlig ikke det rigtige tal vi ender ud med når vi bliver nød til at give juice eller novorapid om natten.

Jeg synes også på et tidspunkt at der var en læge der snakkede om at behovet for insulin burde ligge under 1 ie pr kg legemvægt i døgnet og dette er Tiffany jo LANGT over. Men der er ikke tvivl om at hun pt ikke kan nøjes med mindre. Der er også nogle der har sagt at cøliakien, hvis det er det, kan drille rigtig meget i blodsukkeret.

24-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Vi maaler slet ikke om natten laengere og stoppede meget hurtigt med det, gav mindre insulin til aftenen, netop for at se det reele BS om morgenen og saa justerede vi insulinen op efter dagene, hvis BS var for hoejt natten over og om morgenen...

Lidt ligesom jeg proevede at forklare i det andet svar *s*

24-02-2012
schweizmor
schweizmor

Det var godt at hoere... :)

Synes stadig det er "sjovt" saa forskelligt insulinbehov boernene har

Fx igaar var Gustavs aften BS 5.9 inden sengetid, vi gav 5ie levemir og han vaagenede paa 6.0 til morgen...

Dejligt, hvis det lige saa langsomt jaevner sig ud.

Hvis jeg var dig ville jeg hellere proeve med fx kun 10ir her til aften. Saa se hvad den siger gennem natten og IKKE give novorapid uanset BS gennem natten, det giver (i min verden) et bedre billed af hvad hun har brug for af levemir til natten.. Ellers er det jo et "falsk" BS om morgenen, hvis I giver novorapid og ikek det reele BS som levemir ville give hende, forstaar du hvad jeg mener ?

24-02-2012
schweizmor
schweizmor

Hun var stadig lige lav nok på 11 ie i nat, så vi sætter den ned til 10,5 ie i aften.

Men dagen idag har været helt imponerende god. Tallene har ligget indenfor normalområdet. Det er første gang vi har oplevet det. Så det lover godt med levemir :-D

 

24-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Vores oplevelse med Tiffany om natten er at hun ikke falder der omkring kl 3-4 som de har fortalt at man plejer at gøre, men at hun stiger meget istedet. Sådan var det ihvertfald på insulatard, men det ser ud til at det er anderledes med hende på levemir. Vi fik ihvertfald et chok den første nat og sov ikke ret meget da vi måtte vække hende to gange og give juice.

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

okay :-) ja der er meget at lære :-)

 

Hvor lang tid målte i om natten eller gør i stadig det? Vi drømmer sådan om en helt nats søvn :-D Men det er hun ihvertfald ikke stabil til endnu og slet ikke efter skift til levemir, men måske det snart kommer.

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Med det BS havde jeg slet ikke givet novorapid... Det havde maaske gjort at hun havde vaeret 6-7 stykker til morgen, hvilket jo ogsaa er et rigtig fint BS :)

Hen af vejen vil du nok ogsaa opdage at BS hen over natten vil vaere afhaengig af hvad I har spist til aften.. Saadan er det i hvert fald med Gustav.

Fx holder broed og kartofler meget laengere i hans krop end ris og pasta :)

23-02-2012
schweizmor
schweizmor

Måske skal hun have en smule mere levemir om dagen, men det ser vi lige an nogle dage mere. Vi har heldigvis penfill, så vi kan justere ½ ie. Dagen igår er ikke helt til at regne med, for hun insisterede på at ville hjem til en veninde, men hun glemte lige at måle sit blodsukker før der var gået 5 timer fra sidste gang og så var den ret høj + hun også lige glemte at spise så 1½ time efter den var høj og hun havde sænket den efter reglerne så var den alt for lav. Heldigvis var hun da kommet hjem. Tror det kunne have været undgået hvis hun havde målt lidt før og taget lidt at spise om eftermiddagen. Så er i dag hedder det altså INGEN legeaftaler hos andre. Nu vil jeg altså godt lige være med til at styre det ind på ret kurs :-) 

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Jo, vi skriver alt ned i en bog ;-)

Da hun gik i seng kl 21,22 var den 10,6 hvor hun fik 0,5 ie novorapid. Vi var noget forsigtige med at sænke hende i aftes, da vi ikke helt vidste om det var nok at sætte levemir ned på 11 ie. men i aften kan vi vidst godt sænke hende efter de normale regneregler for det ser ud til 11 ie levemir ikke er helt tosset :-)

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Det var jo skoent !!

Hvad var hendes BS i aftes ? Husk at skrive dem ned i en bog (hvis du ikek allerede goer det), saa er det meget nememre i fremtiden, naar du skal vurdere hvor meget insulin hun skal have :)

23-02-2012
schweizmor
schweizmor

Det er gået meget bedre :-)

Hun lå godt nok højt i aftes kl 22,30 var hun på 14,4 men fik så 2 ie novorapid. Hun havde taget levemir ca kl 21.

Kl 01 var den 9,7 men den sænkede vi ikke, selvom det lå lidt til den høje side.

kl 04 var den 5,9 :-)

kl 7 var den 4,9 :-)

Så vi fortsætter på 11 ie levemir til aften :-)

Så der ser jo pænt ud. Nu har hun lige ringet at den er på 10,6 :-/ så hun sænker den med novorapid.

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Hvordan er det saa gaaet i nat ?

23-02-2012
schweizmor
schweizmor

Jeg glæder mig også til at vi bliver mere "frie" fra sygehuset. Jeg synes jeg har en ret god fornemmelse for hvad der er det rigtige at gøre og nogle gange har jeg måtte diskutere med sygeplejersken i flere dage, før det så er endt med at blive det jeg fra start havde tænkt mig at gøre. Det er heldigvis kun når det er andre end vores kontaktsygeplejerske jeg får fat i i telefonen. Vores kontaktsygeplejerske kender os nemlig bedre og ved godt at hvis jeg siger hun ligger for højt eller for lavt, så har jeg ret. De andre vil se det an i yderligere flere dage og have en masse målinger for flere dage. Det er lidt frustrende, for jeg ringer jo ikke hvis ikke jeg mener der et problem. Så jeg glæder mig til vi må følge vores mavefornemmelse lidt mere.

Denne gang har jeg altså ikke ringet og sagt at jeg vil sætte levemir ned, for jeg ved at vores kontaktsygeplejerske ikke er på arbejde og enhver kan jo regne ud hun fik for høj dosis i går.

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Ja det goer hun da...

Gustav faar insulatard og novorapid om morgenen, men jeg vil her i ferien (om 1 mdr) proeve at gaa over til levemir, da insulatard ikke kan holde ham ordenligt nede hen over dagen laengere og han ofte ender meget hoej midt paa eftermiddagen (pa trods af et normalt frokost BS)

Men jeg vil gerne starte i en ferie, saa jeg kan holde oeje med ham og maale mange BS i loebet af dagen for at se hvordan han reagerer. jeg ha talt med den professor vi gik til kontrol med og han mener (ud fra hans BS ) at han skal starte paa ca 5-6 ie om morgenen.

 

Ja vi vurderer hvor meget levemir han skal have efter hans BS inden sengetid. Vi spiser mellem 18 og 18.30 og der faar han ca 2 ie novorapid, og alt efter BS ved sengetid ca kl 20 giver vi levemir.

Det goer vi ud fra erfaring/tidligere BS, det vil du helt sikkert ogsaa kunne goere hen af vejen !! :)

22-02-2012
schweizmor
schweizmor

ja, Tiffany får rigtig meget insulin. Hun er også 9 år og vejer nu lige knap 25 kg. På et tidspunkt fik hun totalset over 45 ie i døgnet. Nu spiser hun ikke så voldsomt mere, så nu kan hun "nøjes" med lidt under 40 ie totalt

Hun får afteninsulinen ca kl 20,30 - 21,00 og vi spiser aftensmad mellem 18-19.

Om morgenen får hun morgeninsulin ca kl 7-7,30 og hun spiser morgenmad kl 7,30-8,00

 

Får Gustav Levemir til morgen også?

 

Synes det lyder lidt smart at hans afteninsulin bliver justeret efter hvad blodsukkeret er:-)

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Gustav faar ogsaa novorapid til justeringer i loebet af eftermiddagen....

22-02-2012
schweizmor
schweizmor

Gustav faar ogsaa levemir til natten..

Han faar mellem 5 og 7 ie til natten.

Hvis hans BS er mellem 4 og 6 om aftenen faar han 5ie.

Hvis han er mellem 6 og 8 faar han 6ie og hvis BS ligger mellem 8 og 10 faar han 7ie.

Det goer at han som regel (du ved med undtagelser som jeg ikke kan forklare) ligger mellem 4 og 7 om morgenen...

Han er 9 aar og vejer ca 26kg

 

Saa umiddelbart lyder 11-12 ie som rigtig meget ! Hvad tid faar hun det ? Og hvornaar spiser I aftensmad og hvornaar faar I morgenmad ?

22-02-2012
schweizmor
schweizmor

Hun fik insulatard, men vi er nu skiftet til Levemir. Insulatard kunne ikke dække hende om morgenen. Hun vågnede ofte med blodsukker over 20 selvom det havde ligget pænt kl 3 om natten.

Men jeg har gode forventninger til levemir, det har set pænt ud her i formiddag. Hun fik før 10,5 ie insulatard til aften og 6 ie til morgen. Nu skal hun så have 12 ie levemir til aften og 6 ie til morgen. Men tror liiige vi nøjes med 11 ie levemir til aften :-)

Hun får novorapid til måltider og nedjustering.

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Kommentarerne er fjernet af forfatteren.

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Ja det skal da vist justeres lidt..

Hvilken insulin faar hun til natten ?

22-02-2012
schweizmor
schweizmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...