Har haft en urolig nat

Vi er lige skiftet til en anden type insulin, der gerne skulle dække min datter lidt bedre så hun ikke vågner med bloksukker på over 20 selvom vi om natten også har sænket det. Meeen dosis af det nye insulin skal vidst lige nedjusteres. I nat måtte vi flere gange vække hende og give hende juice fordi hun lå for lavt. Så sover man altså ikke ret tungt når man frygter hun skal gå i insulinchok. Ellers har jeg gode forventninger til det nye insulin, for hun var stadig lav til morgen. Så hvia bare vi kan få justeret hende ind så hun ikke ligger FOR lav så er det perfekt.

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

hmm tjaa

Jeg synes hun bliver mere og mere træt :-( Vi kan ikke få hende op om morgen, hun møder ofte en time senere simpelthen fordi vi ikke kan vække hende. Før hun fik diabetes, kaldte jeg bare på hende, så stod hun op og tog tøj på.

Igår lykkedes det mig at få hende op, så hun mødte til tiden. Hun skulle have 4 timer. Efter 2. time ringede og sagde at bs var 21,3. Jeg kunne høre på hendes stemme at hun ikke havde det godt og at hun var meget træt. Sagde til hende hun skulle tage insulin og så måtte hun se om fik det bedre. Efter 3. time ringede hun igen og der var hendes blodsukker for lavt og jeg kunne stadig høre på hende at hun var mega træt. Jeg hentede hende så og hun gik direkte i seng da hun kom hjem. Hun var bare helt smadret, det var så tydeligt.

Jeg satte ikke afteninsulinen længere ned alleigevel sidst jeg skrev, for jeg kunne se i bogen at der alligevel var flere dage hvor den havde ligget omkring 7 om morgenen, men nu har vi måtte give juice igen de sidste 2 nætter, så nu sætter vi den ned.

Hun er også faldet meget i insulinbehov. Ved ikke om det er honeymoon, der er årsagen eller det er fordi hun er ved at være bedre reguleret. Nu ligger hun på et gennemsnit på 25 ie i døgnet hvor hun jo ellers har været oppe på 45 ie.

Nu skal hun have foretaget gastroskopien på fredag og jeg venter altså ikke på svaret inden jeg giver hende glutenfri kost, medmindre de har en rigtig god grund til at jeg SKAL vente. Jeg håber virkelig det hjælper på hendes træthed. Lægen siger også at hun sikkert er i vitaminmangel pga af cøliakien.

07-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

ok nu fattede jeg det ;-)

Undrer mig over der ikke er nogen af de sygeplejersker vi har haft daglig kontakt til, der har nævnt det før. Men det giver jo god farklaring på hvorfor vi nogengange har haft de der vi kalder jo-jo dage, hvor den skifter mellem at være høj og lav næsten hele dagen igennem. :-)

04-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Jeg vil sætte afteninsulinen ned, så hun ligger omkring 7 om morgen istedet for 5, da det vil gøre os mere trygge om natten. Det er meget tæt på at være under 4 om natten når hun kun ligger 5 om morgenen.

Hvis hun vågner på 7 så vil hun ligge tilsvarende højere om natten også.

Forstår du hva jeg mener? :-)

04-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Hvorfor sætte mere ned når det ligger på 5?

04-03-2012
amatim
amatim

Ja, jeg prøver også at gå efter at hun ligger omkring 8 når hun går i seng. Jeg er begyndt at give hende nogle fiberrige kiks til sengetid hvis den ligger lavere end 8. Du har også ret i at det er giver lidt mere snor hvis hun ligger på 7 om morgen, så den skal nok sættes lidt mere ned.

Nu i nat er hun blevet passet af farmor og vi har ikke fået nogle målinger på hende i nat, for Tiffany endte med at blive tosset på farmor og nægte at lade hende måle blodsukker. Farmor har istedet ikke sovet ret meget for det turde hun ikke. Stakkels farmor.. Til morgen kunne de ikke få fingerprikkeren til at virke, så da de kom her kl 8,30 var blodsukker 5,0. Det tyder jo også på at den godt kan sættes mere ned :-)

04-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Nej madam den har svært ved lige at trænge ind hvad du mener der.

Burde det ikke være stabiliseret efter nogle timer? Jeg tænker at årsagen til de lave blodsukre om eftermiddagen skyldes forkerte regneregler, så den på 12 har fået for meget insulin. 

04-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Vi var til kontrol igår, og hendes langtidprøve er næsten nede på det den skal være :-D

Lige nu er vi nede på 9 ie til nat. Måske skal vi lidt længere ned, men ser det lige an. Forrige nat var hendes blodsukker 16,4 men vi gjorde som du har foreslået, med at lade være at justere den og om morgenen var den 4,7. Hun havde fået pasta til aftensmad og lægen sagde, ligesom du har sagt, at det kunne være årsagen til at hun fik sådan et udsving. Først undrede han sig over vi ikke havde sænket den, men kunne så godt se pointen i det, da vi sagde det var for at se hvad der skete natten over. Igår var hun lidt lav fra start om aftenen, så selvom jeg fodrede hende inden sengetid, måtte jeg alligevel give juice kl 5, da den var 2,4. Nu håber jeg at hvis nu hun kan ligge mellem 8-10 til sengetid, at den så stemmer om morgenen uden at jeg skal give juice eller novorapid til nat. Ellers må levemir vidst sænkes yderligere til nat.

02-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Hun ligger generelt alt for lavt. Så nu har jeg justeret dagsdosis ned også og aftendosis kommer ned på 10, som du foreslog :-) Vi har forsøgt ikke at give novorapid om natten, men hun har ligget så lavt at vi har skulle give juice, selvom hun igår aftes lå på 9,2 da vi gik i seng. Allerede kl 3 var hun 3,9 og fik juice og da hun vågnede var hun 2,9 og fik druesukker.

Underligt nok var hun så 12,2 kl 10,30 i formiddags??? Hvor hun blev justeret ned efter de sædvanlige regneregler. Kl 12 var hun så lav på 3,2 og det var hun igen kl 15,10.

Så jeg har regnet på regnereglerne og ændrer dem fra 15g kulhydrat pr ie til 20g kulhydrat pr ie.

28-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Det giver Helt mening det du skriver :-) det er jo nemlig ikke det rigtige tal vi ender ud med når vi bliver nød til at give juice eller novorapid om natten.

Jeg synes også på et tidspunkt at der var en læge der snakkede om at behovet for insulin burde ligge under 1 ie pr kg legemvægt i døgnet og dette er Tiffany jo LANGT over. Men der er ikke tvivl om at hun pt ikke kan nøjes med mindre. Der er også nogle der har sagt at cøliakien, hvis det er det, kan drille rigtig meget i blodsukkeret.

24-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Hun var stadig lige lav nok på 11 ie i nat, så vi sætter den ned til 10,5 ie i aften.

Men dagen idag har været helt imponerende god. Tallene har ligget indenfor normalområdet. Det er første gang vi har oplevet det. Så det lover godt med levemir :-D

 

24-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Vores oplevelse med Tiffany om natten er at hun ikke falder der omkring kl 3-4 som de har fortalt at man plejer at gøre, men at hun stiger meget istedet. Sådan var det ihvertfald på insulatard, men det ser ud til at det er anderledes med hende på levemir. Vi fik ihvertfald et chok den første nat og sov ikke ret meget da vi måtte vække hende to gange og give juice.

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

okay :-) ja der er meget at lære :-)

 

Hvor lang tid målte i om natten eller gør i stadig det? Vi drømmer sådan om en helt nats søvn :-D Men det er hun ihvertfald ikke stabil til endnu og slet ikke efter skift til levemir, men måske det snart kommer.

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Måske skal hun have en smule mere levemir om dagen, men det ser vi lige an nogle dage mere. Vi har heldigvis penfill, så vi kan justere ½ ie. Dagen igår er ikke helt til at regne med, for hun insisterede på at ville hjem til en veninde, men hun glemte lige at måle sit blodsukker før der var gået 5 timer fra sidste gang og så var den ret høj + hun også lige glemte at spise så 1½ time efter den var høj og hun havde sænket den efter reglerne så var den alt for lav. Heldigvis var hun da kommet hjem. Tror det kunne have været undgået hvis hun havde målt lidt før og taget lidt at spise om eftermiddagen. Så er i dag hedder det altså INGEN legeaftaler hos andre. Nu vil jeg altså godt lige være med til at styre det ind på ret kurs :-) 

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Jo, vi skriver alt ned i en bog ;-)

Da hun gik i seng kl 21,22 var den 10,6 hvor hun fik 0,5 ie novorapid. Vi var noget forsigtige med at sænke hende i aftes, da vi ikke helt vidste om det var nok at sætte levemir ned på 11 ie. men i aften kan vi vidst godt sænke hende efter de normale regneregler for det ser ud til 11 ie levemir ikke er helt tosset :-)

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Det er gået meget bedre :-)

Hun lå godt nok højt i aftes kl 22,30 var hun på 14,4 men fik så 2 ie novorapid. Hun havde taget levemir ca kl 21.

Kl 01 var den 9,7 men den sænkede vi ikke, selvom det lå lidt til den høje side.

kl 04 var den 5,9 :-)

kl 7 var den 4,9 :-)

Så vi fortsætter på 11 ie levemir til aften :-)

Så der ser jo pænt ud. Nu har hun lige ringet at den er på 10,6 :-/ så hun sænker den med novorapid.

23-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Jeg glæder mig også til at vi bliver mere "frie" fra sygehuset. Jeg synes jeg har en ret god fornemmelse for hvad der er det rigtige at gøre og nogle gange har jeg måtte diskutere med sygeplejersken i flere dage, før det så er endt med at blive det jeg fra start havde tænkt mig at gøre. Det er heldigvis kun når det er andre end vores kontaktsygeplejerske jeg får fat i i telefonen. Vores kontaktsygeplejerske kender os nemlig bedre og ved godt at hvis jeg siger hun ligger for højt eller for lavt, så har jeg ret. De andre vil se det an i yderligere flere dage og have en masse målinger for flere dage. Det er lidt frustrende, for jeg ringer jo ikke hvis ikke jeg mener der et problem. Så jeg glæder mig til vi må følge vores mavefornemmelse lidt mere.

Denne gang har jeg altså ikke ringet og sagt at jeg vil sætte levemir ned, for jeg ved at vores kontaktsygeplejerske ikke er på arbejde og enhver kan jo regne ud hun fik for høj dosis i går.

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

ja, Tiffany får rigtig meget insulin. Hun er også 9 år og vejer nu lige knap 25 kg. På et tidspunkt fik hun totalset over 45 ie i døgnet. Nu spiser hun ikke så voldsomt mere, så nu kan hun "nøjes" med lidt under 40 ie totalt

Hun får afteninsulinen ca kl 20,30 - 21,00 og vi spiser aftensmad mellem 18-19.

Om morgenen får hun morgeninsulin ca kl 7-7,30 og hun spiser morgenmad kl 7,30-8,00

 

Får Gustav Levemir til morgen også?

 

Synes det lyder lidt smart at hans afteninsulin bliver justeret efter hvad blodsukkeret er:-)

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Hun fik insulatard, men vi er nu skiftet til Levemir. Insulatard kunne ikke dække hende om morgenen. Hun vågnede ofte med blodsukker over 20 selvom det havde ligget pænt kl 3 om natten.

Men jeg har gode forventninger til levemir, det har set pænt ud her i formiddag. Hun fik før 10,5 ie insulatard til aften og 6 ie til morgen. Nu skal hun så have 12 ie levemir til aften og 6 ie til morgen. Men tror liiige vi nøjes med 11 ie levemir til aften :-)

Hun får novorapid til måltider og nedjustering.

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl

Kommentarerne er fjernet af forfatteren.

22-02-2012
heidibuhl
heidibuhl
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...