Småt spisende barn

Tja, vil lige høre om der er andre der har børn, somm ikke spiser alverden i løbet af dagen? Problemet kommer fra Lines vuggestue,  hvor både jeg, min mand og Lines mormor er blevet gjort opmærksom på, at det er et problem at Line ikke spiser ret meget i tiden. Men hun spiser meget hjemme både morgen og aften. Desuden er hun kun i vs 3-4 timer om dagen, og kommer lige fra morgenbordet! Jeg synes det er en orkan i et glas vand og lægen sagde da også, at hun er præcis som hun skal være. Lidt vel slank i forhold til højde (101 cm og 13,5 kg (hun er 2 år)), men slet ikke noget problem.   Jeg selv er heller ikke god til at spise i løbet af dagen, og har aldrig været det. Tænker bare at Line er som jeg... Lister lige en typisk mad-dag for Line. Morgenmad; Havregrød, lavet af 30-40 g gryn Middag i vs;et stk frugt og måske 1/4 skive rugbrød og 1/4 javisst (sandwichklemme) Efter middagssøvn; 50-70 g kogt pasta og lidt kød Aften;1-2 kartofler, 20 g grønt og 30 g kød Og så spiser hun lidt frugt i løbet af eftermiddagen/aftenen   Er det lidt hun spiser? Jeg ser hellere på at hun er rask og rørig, har fint af både det ene og andet i bleen og generelt i trivsel.... Men hvad siger I?

24-02-2012
Maja78
Maja78

Takker for jeres svar. Rart at høre at jeg ikke er helt galt på den...

 

Paradoksalt nok, grovæder hun i VS i disse dage. Hele 2 skiver rugbrød og 2/3 banan og en 3-4 vindruer idag, og noget nær det samme igår. Så stor ros fra pædagogerne. Hvad vi så skal bruge dét til?! ;-)

28-02-2012
Maja78
Maja78

Nu har jeg ikke læst alle svar, men synes din pige har en meget passende vægt og højde, og så længe hun trives og er glad ville jeg ikke være bekymret...

 

Min datter er lige blevet 4 år, hun måler 104 cm, og vejer 15 kg

25-02-2012
Thilde
Thilde

Jeg kommer sådan til at tænke på den artikel jeg læste i Information i dag (deres hjemmeside) "Hvor melder man sig ud af konkurrencen om de perfekte børn", hvor han netop belyser dette problem. Kig dog på barnet og vurder barnets tilstand, i stedet for at slå op i en bog og se hvor meget de skal have at spise.

Hold nu op for h..... Og det er da for h.... slet ikke noget de skal diskutere med bedsteforældre er det ikke at overtræde deres tavshedspligt?????

Kram til forældrene, håber I kommer igennem med selvtilliden intakt.

24-02-2012
Randi2010
Randi2010

Årh for filan - jeg bliver så TRÆT når andre blander sig på den måde i et barns madindtag, altså medmindre der er tale om decideret fejlernærede/underernærede børn!!

 

Jeg synes det lyder rigtig fint, det hun spiser - det er det, hun har brug for og lyst til, og så er det sådan!!

Min ældste datter på nu 5½ år har også i årevis spist meget lidt - og hun spiser så slet ikke brød. Hun spiser kæmpe meget morgen og aftensmad, men så ikke så meget i løbet af dagen. Nu er hun dog begyndt at spise en pæn del til frokost, men det er da først inden for det sidste ½ år, at hun er begyndt på det.

Spring op og fald ned på udtalelserne fra VS. Fortæl dem, at hun spiser dét, hun har brug for, og at der ABSOLUT ikke skal laves noget ud af hendes madindtag - det skal slet ikke nævnes når hun hører det!!

Kram til dig, fra en mor, der også har måtte høre mangt og meget om mad............ :o)

24-02-2012
Myklemyr
Myklemyr
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...