Vi har vores aflastningsbarn

på knap 2 år på overnatning for første gang, og det er bare gået super :o) Hun lå lidt og kiggede rundt i sengen, men faldt i søvn i løbet af en halv times tid uden det mindste *S* Hun er sgu sej, den lille fis - og sød, sjov, fræk og hvad de ellers er i den alder *G* Bare et lille ligegyldigt input herfra *GG*

24-02-2012
Myklemyr
Myklemyr

Hej Dorte - spørg du bare, så svarer jeg efter bedste evne *SS*

Når der er tale om ren aflastning, er der ikke krav om, at den ene forælder skal ned i tid eller gå hjemme. Ved døgnanbringelser KAN der være krav om, at den ene går hjemme, men det er langt fra altid.

Som det ser ud nu, fortsætter vi begge vores normale arbejde (manden 37 timer + det løse, jeg har 34 timer). Skulle lykken tilsmile os, så det ender med en permanent døgnanbringelse (tror jeg nu slet ikke med hende her), så vil jeg klart sige mit arbejde op og så evt. have noget vikararbejde ved siden af.

Hvis I har mod på det, så er der intet forgjort i at søge kommune om en godkendelse. Det er en længerevarende proces, hvor der skal tales med jer, jeres økonomi bliver der kigget lidt på, der skal skrives en socialrapport og så mener jeg også, at der idag er krav om en plejeforælder-uddannelse (mener det er et 30 timers kursus, der oftest ligger i weekenderne).

Når først man er godkendt kan der igen går længere tid, før man bliver aktuel til et barn, og så er der igen møder med familieplejekonsulent, sagsbehandler, forældre osv.

Vi har været godkendt siden 2003, og hende her er vores 4. aflastningsbarn. Vi startede ud med en lille pige på 1 år, som vi havde i 2 år (så blev moderen stiktosset af uransaglige grunde og opsagde aflastningen). Senere havde vi et søskendepar i et par år. De var døgnanbragt hos mine forældre, vi var så aflastning, de er nu primært hos deres mor og er så i aflastning hos mine forældre.

Når man har små/mindre børn er det ofte sværere at få aflastningsbørn, da man er meget opmærksom på bio-børnenes trivsel.

Jeg er selv bio-barn i en plejefamilie - mine forældre har været plejeforældre i 25  år, siden jeg var 7-8 år gammel. Og lige her ved siden af mig i sofaen sidder deres første plejebarn (som runder 40 år til efteråret), han er og bliver min storebror *SS* Gennem årene har de haft et sted mellem 10 og 15 børn gennem huset :o)

 

Knus

Sanne

25-02-2012
Myklemyr
Myklemyr

Tak Libra *S* Jeg kunne SÅ godt tænke mig at gøre det til min levevej, men det kræver at vi får et fuldtids døgnbarn også, og det er der ikke lige frem udsigt til lige nu, desværre :o(

25-02-2012
Myklemyr
Myklemyr

Jeps, Zak, det er rigtig rart!!

Og dælme om ikke den unge dame smed sig på gulvet og var hysterisk, da jeg afleverede hende......Hun ville mig med ud og køre mere bil *G*

Fik dog lige beroliget moderen med, at det er er helt normalt, at de reagerer sådan, den første tid i aflastning - de skal jo lige finde ud af, hvad det er, der foregår *SS*

25-02-2012
Myklemyr
Myklemyr

Syvsover, vi startede op med besøg d. 18. januar. Nu har vi så lige været 14 dage på ferie, og er så startet op igen.

Planen var aflastning hver anden weekend, men nu skal moderen i døgnbehandling for hash-misbrug i 3 mdr. fra slut marts/start april, så der skal vi have hende i døgnpleje. Hvad der så sker efter de 3 mdr. er lidt uvist. Behandlingen kan blive forlænget i yderligere 3 mdr.

Når mor kommer hjem er det jo ikke sikkert, at hun er klar til at være mor fuld tid fra den ene dag til den anden, men umiddelbart er tanken, at når mor kommer hjem, så skal vi tilbage på aflastningsaftalen.

25-02-2012
Myklemyr
Myklemyr

Vi har bare sovet hele natten -så dejligt :o) Og en glad, frisk pige vågnede her til morgen - Nu varer det ikke længe, så skal hun hjem til sin mor igen *S*

25-02-2012
Myklemyr
Myklemyr

Synes det lyder ganske fantastisk.....;o)

24-02-2012
giraffen79
giraffen79

Du har da ret DitteNielsen - sad bare og mega kedede mig, så på den måde virkede det lidt ligegyldigt *SS*

Men dygtig er hun - og hun har kun lige pevet en enkelt gang, hvor hun bare skulle have sutten og dyne på :o)

24-02-2012
Myklemyr
Myklemyr

hvor er hun dygtig

24-02-2012
Mor1985
Mor1985
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...