Jeg skal skilles, hvad så nu?

Hvad skal jeg være opmærksom på og hvad kan jeg søge? Hvordan gør man det mest skånsomt for børnene? Jeg bliver i huset. Børnene får det ikke at vide før efter Jasmines konfirmation. Til jer der kender mig, så hold lav profil og lad være med at kontakte mig vedr. dette. Vi har valgt at holde det for os selv til børnene ved det i maj.

26-02-2012
Lykken
Lykken

stor kram og held og lykke med det hele

jeg vil bare sige at børn nem kan mærke at der nogen forandring på vej imellem forældre, min forældre blev enig om de skulle skilles i november men vil ikke sige noget får efter jul men både mig og min bror kunne fornemme at der var noget galt så vi pakke vores værelsen ned i smug

02-03-2012
gotulle
gotulle

Jeg kan se at flere har skrevet om SU eller elevløn. Jeg ved ikke om det er det du får eller helt nøjagtig om reglerne, men hvis din mand tjener en gennemsnitsløn eller over ville jeg undersøge reglerne for hustrubidrag med statsamtet eller en advokat.

Sender en krammer, håber det er den rigtige beslutning for jer (det lyder det til)

Held og lykke med det hele.

02-03-2012
Randi2010
Randi2010

Selvfølgelig kan du søge og friplads og børnetilskud fra kommunen selv om du bor i hus.

Jeg blev skilt for 2½ år siden og da boede vi også i hus.

Manden flyttede og jeg blev og jeg fik friplads og det ekstra børnetilskud fra kommunen. Jeg kunne bare ikke søge om boligstøtte. Jeg var i den periode på barsel så jeg betalte 256 kr for to børn i børnehave.

Men det er da godt nok lang tid til maj når i har bestemt jer for at gå fra hinanden og ja som de andre skriver så kan man ikke blive skilt/sepereret hvor man stadig bor sammen. Tror heller ikke at du så kan søge om friplads og tilskud hvis i stadig har fælles adresse.

Jeg mindes og selv om det kun blev til 3 uger... så var det et helvede og gå op og ned af hinanden da først man havde fået at vide at manden ville skilles. Jeg kunne bare ikke få ham ud hurtig nok for hvis han ville skilles skal han bare ikke være i hus med mig

27-02-2012
Nettekob
Nettekob

Kære Jeanita

Det er jeg ked af at høre, men som de andre også har skrevet, ja så har du kæmpet en hård kamp for dit ægteskab, det må være en rigtig svær beslutning I har taget, men jeg håber, det er den rigtige for jer.

Mht de praktiske spørgsmål ang tilskud kan jeg desværre give nogen gode råd, da jeg som du ved bor på Samos og slet ikke er inde i de danske regler. Mht at fortælle børnene det, så er det vigtigste at I er ærlige over for børnene og at de forstår at bare fordi I ikke kan være sammen, så elsker I dem. Det var i hvert tilfælde det vigtigste for mig, da mine forældre blev skilt.

Jeg ønsker dig al mulig held og styrke og håber, at børnene kan bibeholde et nært forhold til deres far (går ud fra, at de skal bo hos dig)

Mange kram herfra og husk nu også at passe på dig selv!

26-02-2012
Samos1
Samos1

Hej Jeanita. Først synes jeg det er den rigtige beslutning du har taget. Dernæst bliver det nok ingen dans på roser. Men du har sikkert taget fordel vs ulemper. Først ska du sørge for at blive sepereret - det er første skridt. Det ka i ik blive før manden har flyttet sine ting ( hvis i så sover sammen alligevel kan dette anses for ægteskab igen og seperationen vil blive ophævet). I kan blive skilt efter 6 mdr ( hvis ik manden nægter ) og det koster 500 kr.
Børne bidrag fra faren hver mdr er 1193 kr pr barn. Hvis ik faren kan/vil betale kan du få dem igennem kommunen ved at få lavet et dokument på amtet.
Pøj pøj

26-02-2012
SMilla0400
SMilla0400

Først skal du selvfølgelig også have et kram af mig.

Er der ikke noget med at du er studerende ? Så er du vel på SU ? I så fald, hvordan søren vil du så have råd til at bo i eget hus ? Er det meningen at du vil købe manden ud ? Jeg skal selv snart på SU og det er kun takket være min mands pæne løn at det kan hænge sammen. Der er nemlig intet at hente nogen steder - dog kan jeg også søge friplads (som i vores tilfælde kun er et beskedent beløb).

26-02-2012
h76
h76

Jeg lovede jo at vende tilbage,jeg kan desværre ikke få fat i min svigerinde:(men skidt pyt,det lyder til at du har fået svar på dine spørgsmål:)

26-02-2012
janniesevik
janniesevik

Kram til dig Lykken....

Du har om nogen kæmpet for at får forholdet til at fungere... Det kan godt være du ikke kan se dig ud af det, men det kommer....En dag af gangen...

 

Håber du holder hovedet oppe og benene nede..

 

Kram

26-02-2012
giraffen79
giraffen79

Jeg aner absolut INTET om det, men jeg vil gerne sende dig et kæmpe kram og rigtig mange tanker. Jeg har jo fulgt dig gennem en del år efterhånden, og du har om nogen kæmpet og kæmpet det bedste man overhovedet kan, så jeg forstår godt, at det nu ender i skilsmisse, med alt hvad det jo så indebærer.

Jeg håber og ønsker det bedste for jer alle sammen, det bliver en lang og sikkert sej proces, men jeg er sikker på at du nok skal komme helskindet igennem det - samtidig med, at du gør alt hvad du overhovedet kan for dine unger.

Tusind kram og tanker

Sanne (som gerne lægger øjne til på FB og MSN).

26-02-2012
Myklemyr
Myklemyr

hej lykken

ved ikke rigtig hvad jeg skal sige til det, men held og lykke.. 

 

mht til dit sidste spørgsmål angående hvad der tæller som indkomst er det kun din løn der gør det.. tilskud børnepenge fra faderen og børnefamilieydelsen er skattefri og hører ikke med under din indkomst.. så fripladstilskud skal du kun regne ud fra hvad du får i løn..

26-02-2012
anika2
anika2
Baby på 2 måneder

Hvad tæller med som indkomst så? Børnefamilieydelsen, tilskud, børnepenge fra faderen eller er det kun ud fra min egen løn?

26-02-2012
Lykken
Lykken

Jeg ved faktisk ikke om du kan søge friplads, og fohøjet bønetilskud??

Men jeg har n svigeinde de bejde på kommunen og ved den slags ting. Hun er desvære en syvsover,så hun er ikke stået op endnu:(,men når hun gør kan jeg lige vende tilbage.........

26-02-2012
janniesevik
janniesevik

Og tak for jeres krammer. Jeg har ikke rigtig nogen at tale med, da vi holder det for os selv til efter Jasmines konfirmation.

26-02-2012
Lykken
Lykken

Er godt klar over, at jeg ikke kan søge boligsikring, men kan jeg ikke søge friplads og børntilskud?

26-02-2012
Lykken
Lykken

Kan jeg intet søge, hvis jeg bliver i vores fælles hus?

26-02-2012
Lykken
Lykken

Kram lykke

Jeg sende dig en mase styrke og energi,jeg har desværre ikke rigtig forstand på,hvilke muligheder der er,slet ikke hvis i ejer hus....

Jeg ønsker dig det bedste:)

k.Jannie

26-02-2012
janniesevik
janniesevik
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...