Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Tanker omkring efterløn..........

Ja,som overskiften lyder,hvad har i andre gjort jer af tanker??? vi er 35 år og 32 år og betaler lige pt. til efterløn,men det kan vel igrunden ikke betale sig vel?? Jeg spørger da jeg er total på dybt vand,når det drejer sig om sådan noget..... Har i andre en ekstra pension i banken som i betaler til, eller regner i med at det ser fint nok ud i økonomien,med den vi betaler ind til gennem arbejde?? Mine tanker er der jo fordi vi til sammen betaler omkring 1000 kr om måneden i til efterløn og hvis vi alligevel ikke kan gå på efterløn,kunne vi da godt bruge pengene i det månedlige buget..... Jeg håber at i vil hjælpe mig med mine spørgsmål:) K.Jannie

27-02-2012
janniesevik
janniesevik
Barn på 3 år og 7 måneder

Velbekomme, det var da så lidt.

Beslutningen kan jeg ikke tage for dig.

Men jeg læste lige den anden dag: At man helt frem til den dag man går på efterløn har mulighed for at melde sig ud af ordningen og få de penge man har indbetalt flyttet over på en pensionsordning.

Så det eneste særlige, der er lige nu, er, om man vil have pengene udbetalt og bruge dem eller evt. få betalt lidt ned på div. lån.

29-02-2012
Randi2010
Randi2010

Kommentarerne er fjernet af forfatteren.

28-02-2012
giraffen79
giraffen79

tusinde tak Randi.... det gav mig lidt bedre overblik....uden at have taget en beslutning

28-02-2012
giraffen79
giraffen79

Da jeg blev 30 blev jeg af fagforening spurgt om jeg ville betale ind til efterlønnen og det sagde jeg nej tak til. Jeg havde inden da heller ikke betalt noget ind.

Det som jeg har til min "gamle dage" er den pensionsopsparing jeg har gennem mit job hvor arbejdsgiver betaler en 2/3 og jeg selv 1/3.

Jeg fik sidste år regnet ud at hvis jeg fortsætter med den indbetaling jeg har nu... så har jeg kun et fald i min indkomst på små 15 % den dag jeg går på pension.......... Jeg er i dag 36 og jeg har ikke sat mig ind i hvornår jeg kan gå pension.

28-02-2012
Nettekob
Nettekob

Vi er 34 og 35 og også meget i vildrede omkring det her.......Så i Go' morgen DK engang i sidste uge, at det for 'os' i start/midt 30'erne faktisk bedst kunne svare sig at få dem udbetalt, men igen, så siger vi også nej til flere ting.........Men findes der noget som seniorordning om 30-35 år?? Det er jo ikke til at spå om....ARGH!!

27-02-2012
Myklemyr
Myklemyr

ok.......... det vil så sige at det stadigvæk kan betale sig at betale til "efterlønnen":)

Jeg syntes da at jeg blev lidt klogere,men jeg ved stadigvæk ikke om det for os er den helt rigtige beslutning Hmmm men nu lader vi den hvile lidt og så se hvad der sker,vi kommer ihvertifal ikke til at gøre noget overilet med den info du lige har givet os:)

 

27-02-2012
janniesevik
janniesevik
Barn på 3 år og 7 måneder

Jeg kan måske hjælpe de damer en smule.

På Pensionsinfo kan man logge ind med sit nem-id og se hvad man har sparet op i pension i øjeblikket. Via sine PBS-oversigter og lønseddel kan man se hvad man indbetaler i pension om måneden eller via Skats tast-selv kan man i sin skattemappe se hvad man indbetaler i pension pr. år.

Disse oplysninger kan man indtaste på diverse hjemmesider med beregnere, der kan give en ide om, hvad man kan få ud af efterlønsordningen, når man går på efterløn, sådan som reglerne er nu. PFA og beskæftigelsesministeriet har en beregner på deres hjemmeside.

Det man mister ved at melde sig ud af ordningen nu. Vil for de fleste liberødder være muligheden for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet 3 år før deres pensionsalder med en udbetaling på ca. 205 t.kr. om året før skat.

Derudover siger man nej tak til en skattefri præmie på op til 147 t.kr. som man optjener ved at arbejde i stedet for at være på efterløn.

Og endelig kan man ikke få fleksydelse eller seniorjob. Disse 2 ting er det man bliver overført til hvis man, når man kunne gå på efterløn, er i enten flexjob eller offentlig forsørgelse. Altså hvis man er i flexjob, kan man alligevel gå på efterløn, hvis man er på dagpenge/kontanthjælp får man også lov at gå på efterløn og "gå i fred" uden aktivering mv.

27-02-2012
Randi2010
Randi2010

Ja ok vi er jo så ikke alene i denne båd kan jeg se:))Det regnede jeg jo selvfølgelig heller ikke med,men ja det er en rigtig svær beslutning........

Jeg tror nu ikke at efterlønnen kommer tilbage,men man vil jo nødig spænde ben for sig selv,hvis nu der dukker noget andet op, som de anbefaler os til at erstatte de i forvejen indsatte penge med....(anden form for efterløn,måske et par år senere eller noget)

Hmmm og ja kitped hvis du som arbejde i a-kasse ikke engang kan finde og se logikken i det,så er der jo ikke noget at sige til, vi er så mange der er forvirret:(

 

27-02-2012
janniesevik
janniesevik
Barn på 3 år og 7 måneder

Vi aner det heller ikke her hjemme...

Men penge kan man vel altid få når man ikke kan arbejde mere, hvad enten det er kontanthjælp eller førtidspension ????

Jeg ved så heller ikke om jeg overhovedet har indbetalt til efterlønnen, troede først man startede med det når man var fyldt 30...

Hvordan finder jeg ud af om jeg har indbetalt noget ????

27-02-2012
nettenus21
nettenus21

Jeg har været meget i tvivl omkring efterlønnen....... men nåede frem til en beslutning om, at vi herhjemme ville have dem udbetalt og indfri et lån vi har... derefter vil vi indbetale noget mere til vores kapital pension og jeg vil hæve indbetalingen af min pensionsindbetaling via jobbet...

meeeeen blev så i tvivl, da min kære søster sagde, at det måtte jeg endelig ikke gøre, fordi jeg derved ikke kunne melde mig ind igen, jeg ville takke nej til senior ordningen og hvad skulle jeg så leve af indtil jeg kan gå på pension som 67 årig.....

åhhh er så meget i tvivl, så gode råd modtages gerne

27-02-2012
giraffen79
giraffen79
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...