kur når man har en depression?

Jeg har desværre taget over 20 kg på de sidste 2 1/2 år, og det er jeg meget ked af. jeg har spist forkert og været alt for lidt aktiv. jeg gik ned med en svær depression for 1 1/2 år siden, så mit overskud har været meget lille. jeg er endelig kommet så meget ovenpå, så jeg kan være mig selv igen, dog kommer jeg ikke tilbage og arbejde 37 timer igen. jeg arbejder pt 16 timer i ugen, og ved ikke hvor jeg står med hensyn til arbejde og jobcenter. jeg håber at kunne komme i noget flexjob, men der er lang vej endnu. det fylder alt sammen, tanker om fremtiden, og hvad der skal ske med job og vores økonomi. jeg kunne godt tænke mig at høre om andre har stået i samme situation, og om det er lykkedes for jer at tabe jer, når der er så meget andet der fylder så meget. Jeg har før været aktiv, med mange ting, gymnastik og step, men når dagen er ved at være omme, er der ikke så meget energi at tage af længere. så det er meget svært for mig at komme til noget om aftenen. jeg har det hele tiden i mine tanker at jeg skal tabe mig, jeg tror mugligvis også at det medicin jeg tager, gør at jeg er blevet så stor. tænker når jeg kommer i seng on aftenen, at i morgen skal jeg gøre noget ved det, men det er bare så pokkers svært for mig at komme igang. nogen der har nogen ideer til hvad jeg kan gøre, findes der nogle kure som jeg kan overholde, selvom mit overskud måske ikke lige er der nogen dage. er sikker på jeg kan få det bedre hvis jeg taber mig, og kommer til at ligne den jeg var engang, men der er lang vej. er det overhoved realistisk af mig, at satse på at tabe mig, når jeg stadig svinger meget i energi? jeg bliver meget hurtig træt og mister koncentrationen med ting, og der skal ikke meget fysisk aktivitet til, før alt mit energi er brugt. jeg ved godt at motion er utroligt godt når man har en depression, men det er en stor udmattelse for mig at være fyssisk aktiv. jeg ved også at jo mere aktiv jeg er jo mere energi for jeg, så jeg står ligesom fast. det blev vist lidt noget rod jeg fik skrevet ned, men jeg håber i forstår sammenhængen i det. og at i har nogen råd. hilsen Pernille

29-02-2012
Pernille24
Pernille24

1000 tak for svar.

Jeg kan bruge rigtig meget af det i skriver, og skal helt sikkert kæmpe mig ud på den gåtur, jeg nyder det jo når jeg kommer igang. jeg må tage det stille og roligt, men det er også det jeg har tænkt, jeg vil så meget, men hovedet og kroppen kan ikke følge med. det tager åbenbart rigtig lang tid at lære at leve med, jeg får nogle dunk tit, fordi der er så meget jeg gerne vil nå, men jeg lære det nok med tiden.

Tak for opskrifer guppyen, jeg vil til at tænke rigtig meget over hvad jeg spiser, har faktisk gået og holdt lidt øje med humøret efter jeg har været usund, og jeg får det som du skriver, bare ikke angstanfald, men jeg bliver ked, træt og meget depressiv. utroligt det kan påvirke en så meget.

Jeg håber lidt, at når jeg nu har det i tankerne, og prøver så meget jeg kan, ikke at spise for meget usund, at det kan lykkedes for mig, det kunne være rart at se en fremgang.

endnu engang tak for svar :-)

Pernille

01-03-2012
Pernille24
Pernille24

Øv en kedelig situation..

Vægten er jo langtfra det vigtigste når man står som dig, men det er selvfølgelig noget vi som "perfekte" mennesker vil have styr på og NU!. Jeg har læst en masse inde på dindepression.dk
men ikke rigtig fundet noget om vægttab.

Små skridt er vejen frem, du taber ikke de kg. på en måned eller 5. Små ændringer i din kost er vejen frem og ikke tage det for hårdt.

01-03-2012
PMKS
PMKS
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...