Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Glutenfrie produkter?

Min søn er i dag 2½år, og har ALDRIG sovet om natten... Dvs. han sover, men meget uroligt og med hyppige opvågninger. Han er testet for diverse allergener, bl.a. pga. meget børneeksem. Han klager ofte over ondt i maven... Ja, han er hvad man kalder et lille sart barn:) Jeg har løbende gået til zoneterapi med ham, og hun kan mærke at hans fordøjelsessystem ikke fungerer optimalt. Dette kommer ikke bag på mig, da han jo ofte klager over mavesmerter samt hans afføring er meget "ustabil". Min mor (der er sundhedsplejerske) har nu lige haft ringet. Hun spurgte om han i sin tid blev testet for glutenallergi, og det mener jeg ikke han blev! Hun havde nu læst flere artikler, og kunne faktisk godt blive lidt bange for han var glutenallergiker! Jeg vil derfor ringe til lægen i morgen, og forhøre mig om de test han fik taget for over 1 år siden. MEN indtil da er jeg nu ved at undersøge markedet for glutenfrie produkter. Kender i sådanne og hvilke? Hvis lægen i morgen fortæller at han ikke er testet for gluten, så går der jo helt sikkert lidt tid inden han kan testes for dette og i den mellemliggende tid kan jeg jo ligeså godt "teste" ham selv, ved at undgå gluten:) Så kom glad med produkter, gode opskrifter og lignende:) Venlig hilsen Sara og sønnike  

05-03-2012
Storms
Storms

Jeg har nu snakket med vores læge. Han blev ikke testet for gluten, sidst han var på allergiambulatoriet.

Lægen vil dog gerne have os ind til en samtale, så vi den vej igennem kan få ham undersøgt og evt. blive sendt videre til en blodprøvetagning!

Så indtil samtalen med lægen, fortsætter vi som vanligt:)

Tusind tak for alle jeres gode svar og ideer:)

Held og lykke med gastroskopien på fredag Heidibuhl!

06-03-2012
Storms
Storms

Blodprøven skal du ikke vente på at få taget. Enten kan din egen læge eller du kan tage ind på laboratoriet på nærmeste sygehus, så kan såmænd tages allerede i denne uge.

Viser der sig så at være antistoffer, så kan du nemt risikere at vente et par mdr på gastroskopien.

Jeg blev ringet op af en diabeteslæge d. 12 januar, som kunne fortælle at Tiffany sikkert havde cøliaki og hun sendte en henvisning med det samme. Vi har først fået en tid på fredag, altså næsten 2 mdr efter. Årsagen er at børn kommer i narkose under undersøgelsen og det gør voksne ikke. Det gør det lidt mere omstændigt, men dog ikke mere end vi skal møde fastende kl 8 og vi kommer hjem inden middag.

05-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Og for øvrigt... Hvordan ligger han på vækstkurverne?

05-03-2012
amatim
amatim

Så er 'problemet' bare, at hvis der sker en bedring på den glutenfrie kost, så skal du se ham blive syg og dårlig, og egentlig påføre ham evtuelle mavesmerter, ved at provokere ham op til prøven...

Kan ikke forstår der skal gå måneder før I kan få taget en test, for det er jo bare en blodprøve der skal sendes til analyse. Her bestiller vi en henvisning hos lægen, og så går vi til blodprøvetagning på hospitalet...

Pøj pøj med det

05-03-2012
amatim
amatim

Tusind tak for alle jeres svar:)

Jeg vil i morgen ringe og snakke med lægen, samt høre hvad han synes jeg skal gøre i forhold til diæt! Tænker bare, at hvis vi skal vente flere måneder på en test (Det skulle vi sidst) Så kunne jeg sagtens forsøge med en glutenfri diæt for en periode, og forhåbentlig den vej igennem give min søn en bedre hverdag! For selvfølgelig skal han provokeres i dagene op til en test:)

Endnu en gang tak!

V.H. Sara

05-03-2012
Storms
Storms

Hvede, rug og byg er no go's for folk med cøliaki. Det kan godt være der ikke er særlig meget gluten i, men det skader stadig tarmen. Havre skal man holde specielt børn fra i starten af diagnosen - OGSÅ de specialfremstillet. Med tiden kan man måske genoptage indtagen af havre. Havre er naturligt fri for gluten, men det er som regel bearbejdet på samme møller som glutenholdige melsorter, så derfor skal man købe de specialfremtillet.

Spelt siges også ikke at indeholde særlig meget gluten, men det indeholder stadig gluten, og er derved gift for en cøliakiramt tarm...

Der findes folk der er mere følsomme end andre - nogle kan ikke gå ind i en bager uden at få det dårligt. Andre kan indtage mad med gluten uden at få de mindste symptomer.

Men som vi alle skriver, så begynd ikke på noget glutenfrit før en prøve er taget

05-03-2012
amatim
amatim

Regn dog ikke med at alle Rema'er, eller Brugs'er har et udvalg. Det er meget forskelligt, hvad man kan finde hvor... Nettet er et godt sted at lede.
Men vent til du evt. har fået afklaret med lægen, hvad der skal ske, for det er ikke just et opløftende læsestof at undersøge... Heller ikke priserne på det forskellige :-(

05-03-2012
amatim
amatim

Min datter skal have foretaget en gastroskopi på fredag og hun SKAL have glutenholdig mad indtil den er foretaget, da resultatet ellers vil kunne se ud som om hun ikke er intolerent, selvom hun er det.

Hvis jeg var dig ville jeg lige vente med den glutenfrie kost indtil I har talt med lægen. Først skal der jo tages en blodprøve og den vil så vise om din søn har antistoffer mod gluten.

Min datter har fået foretaget 2 blodprøver og begge har meget forhøjet antistoffer mod gluten, men selvom vores diabeteslæge er overbevist om hun har cøliaki, så må vi ikke sætte hende på diæt, da der skal foreligge en gastroskopisk undersøgelse før den endelige diagnose kan stilles.

Hvis det så er cøliaki, ja så er det jo ikke kun brød, men alverdens fødevarer der kan indeholde gluten.

 

Men ellers kan glutenfrie varer efterhånden købes mange steder. Rema 1000 har pasta, og melblandinger. I superbrugsen har de brød, pizzabunde, kiks, pasta og småkager. Har hørt Løvbjerg også har et ok udvalg.

05-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Hejsa. Du får lige en lækker opskrift på brød da det jo er noget at det sværeste at lave uden gluten. Opskriften er til 2 brød men du kan bare halvere og så har du til 1 brød.

 

2 store glutenfrie franskbrød
 
12 dl vand
150 g hørfrø
20 svesker
100 g gær
4 tsk rørsukker
4 tsk mineralsalt
300 g fuldkornsrismel
300 g hirseflager
200 g majsmel
200 g boghvedegryn
100 g solsikkekerner
 
Hørfrøene blendes og overhældes med 8 dl kogende vand.Trækker ca. en halv time med låg på.
Kog 2 dl vand og hæld det over sveskerne i blenderen, lad stå et par minutter og blend til det er helt splattet.

Solsikkekernerne blendes eller hakkes i småstykker.

Bland alle meltyperne incl. solsikkekernerne i en skål.
I en anden skål opløser du gæren i 2 dl. lunkent vand tilsat sukker og salt. Gerne den skål, der hører til røremaskinen, hvis du har sådan en.
Nu sætter du lige hørfrøene til afkøling, da de stadig er varme. Når de er nogenlunde lunkne fortsætter du.
Meltyperne tilsættes gærvandet og de lunkne hørfrø med vand tilsættes. Jeg bruger røremaskine, for glutenfrit brød skal virkelig røres længe. Det gøres bedst ved 5 min i røremaskinen, 5 min pause, og 5 min mere i røremaskinen.
Smør 2 bageforme ( ca. 30 x 11 cm ) , evt. med kokosolie.
Når dejen er i formene: hæld da lidt olivenolie på toppen og fordel det med fingrene.
Stil brødene til hævning i oven med lampen tændt ( = den perfekte hævetemperatur ) i 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader og tage brødene ud efter 50 min. og ikke længere.

05-03-2012
h76
h76

Du skal ikke holde ham fra glutenholdig mad indtil en evt prøve skal tages... Tværtimod, skal han npsten provokeres med meget gluten for at prøven viser det helt rigtige

05-03-2012
amatim
amatim
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...