De dumme kommaer....hjælp mig

Jeg hader kommaer og har altid gjort det. Jeg har altid fået 13 i stavning men de der kommaer driver mig til vanvid. Jeg har dansk på HF og skriver derfor meget. Hver eneste gang jeg har skrevet noget bruger jeg lang tid på at sætte kommaer. Hvor ville i f.eks. sætte dem her:   Da Julie henvender sig til Parka med nogle spørgsmål svarer han pænt og er meget sød mod Julie. Han fornemmer hvordan Julie har det ved at spørge om hun fryser.

07-03-2012
h76
h76

Jeg er enig med Lofl - også omkring den indskudte sætning *S*

Jeg er (nogengange desværre!!) stave og kommanørd - jeg ser ALLE slå/stave og kommafejl, hvilket på sin vis er godt nok, men nogengange er det altså ret træls :o/

Jeg fattede aldrig den overgang med 'fri komma-sætning' - jeg er til grundled og udsagnsled *G*

07-03-2012
Myklemyr
Myklemyr

De "nye" kommaregler er afskaffet, så der findes kun udsagnsled og grundled.

Jeg er enig med Lofl, bortset fra at jeg gerne vil have et komma efter "Da, ..." Jeg mener at "Da" hører sammen med "svarer han..." i en sætning.

07-03-2012
Randi2010
Randi2010

Er det ikke noget med at der ikke er så mange regler længere? synes jeg at have hørt, men måske det var drømmetænkning.

Jeg har også lært det med udsagnsled og grundled, men bruger det aldrig. Jeg sætter komma hvor jeg synes der er en lille pause og gerne foran hv-ord. Men jeg frådser nok ikke så meget med dem :-D

07-03-2012
heidibuhl
heidibuhl

Tusind tak....var faktisk også der jeg jeg selv havde sat dem :-) Jeg bliver bare altid i tvivl...er vist selvtilliden der skal arbejdes med.

07-03-2012
h76
h76

Jeg vil lige tilføje at jeg skam har læst meget om HVORDAN man sætter kommaer....jeg kan bare stadig ikke finde ud af det !!!

07-03-2012
h76
h76
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...