Min dreng har spisevægring

Hej. Jeg har en dreng på 3,5 år. Han har i de sidste par måneder nærmest holdt op med at spise. Han har i den periode tabe sig 1,3 kilo. Nu vejer han 16,75 og måler 106 cm. Han er så tynd altså. Var til kontrol med ham igår på børneambulatoriet og skal derud igen om 14 dage. Hvis han har tabt sig igen, som han nok gør, skal han akut indlægges i minimum 1 uge. Der er taget blodprøver og der skal tages yderligere blodprøver imorgen eftermiddag, for at ude lukke at han fejler noget fysisk. Lægen igår sagde, at han troede min dreng var kørt fast i sin stædighed og i det spisemønster. At jeg skal give ham kærlighed og omsorg og så skal det nok løse sig. Men jeg er virkelig ræd for, at det ikke er nok. Jeg er bare så fortvivlet og ved ikke hvad det skal ende med. Indlæggelse, sonde?? Han er næsten altid frisk og leger godt- HAn er dog blevet mere træt i de måneder her, men han får heller ikke så meget. På en typisk dag, spiser han; 1/2 banan, et knækbrød med smør og et par skiver agurk. Og det er kun fordi jeg virkelig nøder ham. Derudover drikker han lidt mælk, men ikke meget. Det er bare som om han lukker helt af. Om fredagen er der slikdag herhjemme, og han får kun noget hvis han spiser lidt brød eller æble eller noget andet. Men så siger han, at så er han bare ikek sulten. Og har ingen skrupler med at undvære de søde sager. Vores hverdag er forudsigelig. Der er trygge rammer og tingene foregår roligt. Hverdagen er så stabil som overhovedet muligt og han virker glad og sover godt om natten. Han tisser hver dag og har afførring hver anden dag, godt og vel, så han er heller ikke forstoppet. Åh, det er så hårdt altså. Hvorfor vil han ikek bare spise?? Der står altid lidt forskelligt fremme på bordet, men han rører det ikke. Han siger han ikke er sulten. Noge der har været i samme bård?

08-03-2012
krammebasse
krammebasse

Stort KRAM fra mig til dig!

Kan virkelig godt forstå din bekymring og dine frustrationer over hvad i alverden I skal gøre!

Håber snart det vender for jer!

08-03-2012
Bir
Bir

Tak for dit svar.

Ja, jeg ved godt jeg måske ikke skulle presse på at han skal spise. Men hvis jeg ikke gør det, spiser han slet ikke. Det er som om han slet ikke tænker på mad og ikke kan mærke sult mere. I børnehaven spiser han et stykke agurk eller en bid af et knækbrød. Så det er ikke fordi han får dækket sit behov deroppe. Tror de har opgivet kampen i bhv. De siger at han styrer det selv. Med det resultat, at madkassen forbliver i køleskabet.

Jeg har købt ny og sej madkasse til ham og putter altid lidt godt deri også og det er ikke de samme kedelige ting hver dag.

Men det hjælper ikke.

HAn er slet ikke interesseret i at lave mad eller hjælpe med det.

Hans storebror på 6 år, er glad for mad og spiser rigtig godt. Han vejer 25 kilo og måler 125.

HAn har  ikke haft sådan en periode hvor han ikke spiste, så jeg er desværre lidt lost. Men måske skulle jeg "bare" prøve at lade som ingenting, men det er sælme svært, altså;o)

08-03-2012
krammebasse
krammebasse

Tak for dit svar.

Hvis du så ham, ville du sige, han er undervægtig. MAn kan se ribbenne på ham og hans ryghvirvl. Men jeg håber du har ret i, at det bare er i en periode.....

Det dræner bare så meget at være så bekymret for ham...

08-03-2012
krammebasse
krammebasse
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...