Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

uventet svar på røntgen..

Jeg har gennem meget lang tid haft forhøjet betændelsestal og mit astma er forværret og en masse andre ting,både psykisk og fysisk.. Nu blev jeg så sendt til røntgen,fordi jeg har haft symptomer på kold lungebetændelse flere gange uden at testene gav resultat.. Da jeg ringer for at få svar på billederne,siger lægen,at det ser fint ud med lungerne og jeg skal bare tage det nye medicin for astma, ja og så viser billederne jo at jeg har skæv ryg.. god dag..  SKÆV RYG???? Jeg får så en mail fra sygehuset med lægelige udtryk,som ingen dødelige forstår.. Men jeg kan læse at "columna ses prægede af en ret udtalt dextrokonveks skoliose." Jeg aner ikke hvad dextrokonveks betyder.. Men i mit arbejde er jeg gennem tiden stødt på forskellige diagnoser og ved at scoliose er betegnelsen for en ryglidelse,hvor rygsøjlen bliver S-formet og ofte får man vejrtrækningsproblemer,da den skæve rygsøjle presser brystkassen sammen og giver mindre plads til lungerne..  Jeg tænker lige: Er det mon derfor jeg har "forværret" astma og er det overhovedet astma??  Og hvorfor bliver der bare fejet let hen over den information?! Jeg er sgu helt rundt på gulvet nu!! samtidig med at nogen ting giver bedre mening! Jeg har gennem mange år klaget over ondt i ryggen,men bare fået at vide,at jeg jo er lidt tung i det og det er nok derfor jeg har ondt. Aldrig er jeg blevet sendt til røntgen,trods det at min far lider af en Scheuermann, som er en ryglidelse og delvis arvelig..  Åh jeg sidder egentlig og bliver lidt arrig!! Tak fordi du læste med,havde virkelig brug for at lufte tankerne!

12-03-2012
MissRock
MissRock

Jeg fik fat i lægen igen,som sagde,at det jo ik var det vi ledte efter.. ?! Men vi ku da kigge på min ryg en gang ved lejlighed.. For den blir jo ik dårligere fra dag til dag.. Under alle omstændigheder var min ryg ikke vigtig for ham.. Og jeg overvejer kraftigt at skifte læge.. ;-) mine forældre har så kunne fortælle mig,at de altid har været meget obs på min ryg.,netop fordi min far har dårlig ryg og jeg har haft samme læge siden barn og min far har kommet samme sted.. Så det kom bag påmin mor,at lægen ik med det samme har henvist mig,til rygcenteret.. Men han ved nok bedst.. Håber jeg!

13-03-2012
MissRock
MissRock

Vium5 : Tak for forklaringen, det lyder også mest logisk for mig,hvis det kun er til den ene side og det er sikkert ikke alvorligt, men synes bare at ordet "udtalt"  lyder lidt voldsomt.. 

Jeg har ringet til lægen igen og bedt ham ringe tilbage,så jeg kan få en uddybende forklaring.. da ræntgen jo har vist noget helt andet, end det jeg blev henvist for.. I første omgang blev jeg så overrasket,at jeg slet ikke fik spurgt til det.. og da lægen så bare stræg let hen over den info,så bed jeg nok først rigtig mærke i det igen,da jeg læste papirerne fra sygehuset.. og ud fra det kan jeg jo ikke se hvor galt det er, da deres latinske betegnelser for alt ting, nærmest lyder som en dødsdom uanset hvad det betyder på menneske-sprog.. ;)

12-03-2012
MissRock
MissRock

Det var da en kedelig oplevelse. Du bliver nødt til at ringe til lægen og få en tid, hvor du kan få forklaret hvad alt dette vil sige og hvad du skal gøre.

Astma kender jeg ikke noget til, men jeg har skæv ryg. Jeg ved selvfølgelig ikke, om din ryg er skæv på samme måde som min, men jeg har gået til fysioterapeut og fået at vide, at jeg generelt skal styrke mine rygmuskler, så de kan bære ryggen og til dels rette den lidt ud igen. Jeg var dog heldig, at jeg blev "diagnosticeret" allerede som ung teenager.

12-03-2012
Lofl f
Lofl f
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...