Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Tror at mindstepigen har orm :-/

Sikke en nat vi har haft. Med tårer og klagen. Åh det er synd for hende. Hun ville allerheslt ligge med bar numse og ind i mellem have kolde klude på. Jeg kan intet se, men jeg kan da godt regne ud, at så voldsom kløen ikke bare er intet. Har ikke prøvet at have sådan noget i huset før, så jeg søger lige lidt råd. Jeg tager en barnets sygedag (de vil ikke have hende før hun er i behandling) så jeg bliver hjemme og holder vaskedag. Er det nok bare at vaske betrækket eller skal dynerne også vaskes. Skal det koges eller er 60 grader nok.  Skal hendes badelegetøj skoldes? Johannesmor - ret klatøjet

13-03-2012
Johannesmor
Johannesmor

Sprit hjælper ikke en skid :-(

13-03-2012
Lykken
Lykken

Jep, beklager, sengetøj hver dag :o( Det er fuldtidsarbejde at være mor ;o)

Da Oliver fik orm for et års tid siden, var jeg så længe om at reagerer på det (slog det hen med, at han er/var et kvaj til at tørre sig efter toiletbesøg) - me så en aften *FØJ*, der lå han med røven i vejret og ud stak en hel vifte af de hvis bæster *AD AD AD AD*

Så da Malou kom forleden aften og klagede sig, kiggede jeg meget grundigt og fandt til sidst en enkelt lille satan!!

God bedring!!

13-03-2012
Myklemyr
Myklemyr

*støn* - 2. vask er i gang... :-( Men fuck da, sengetøj hver dag!?

Dyner og puder hænger (kun) ude, så håber det er nok bare med betrækket i vaskemaskinen.

Har ringet til lægen, som ville se hende, fordi jeg ikke har set bæstet/bæsterne endnu. Så må vi (meget sansynligt) på apoteket bagefter. 

Men for hulan, hun piller jo ved alt den pige. Jeg burde jo spritte hele huset af :-/

13-03-2012
Johannesmor
Johannesmor

Velkommen i orme-klubben, vi har det pt. for anden gang :o/

Jeg vasker alt sengetøj hver dag i en uge (godt nok kun på 60 grader), bamseer og nusseklud også.

Er hysterisk med håndvask, og håndkllæderne skiftes hver dag (og flere gange i weekenden).

Hele familien skal i behandling, en pille nu, en om 14 dage og en igen om yderligere 14 dage - de er heldigvis meget effektive *SS*

13-03-2012
Myklemyr
Myklemyr

Jeg ville kogevaske sengetøjet. Husk I alle skal i behandling og skal starte behandlingen samme dag.

Hendes badelegetøj ville jeg nok bare vaske grundigt. Kan det evt. tåle en tur i pudebetræk sammen med vasketøjet?

13-03-2012
Lykken
Lykken

Baggrund

Børneorm er den almindeligste ormeinfektion i Danmark. Smitten sker udelukkende fra menneske til menneske, og man kan ikke blive immun mod infektionen. Fra det øjeblik at man er smittet med børneormens æg og til de voksne orm lever i tyktarmen og udskiller æg, går der 2 til 6 uger.

Symptomer

Hovedsymptomet er kløe omkring endetarmen, der ofte kan være intens. Kløen skyldes at den voksne hun orm kravler ud gennem endetarmen og lægger æg på huden omkring endetarmen om natten.

Diagnose

Diagnosen stilles ofte alene på symptombilledet. man kan tage en prøve fra huden omkring endetarmen, den såkaldte "scotch-tape prøve", hvor børneormens æg fanges på tapen og let ses i et mikroskop.

Behandling

Børneorm behandles med vermox eller vanquin, men der kommer ofte nye infektioner. Hele husstanden behandles samtidigt, og behandlingen bør gentages efter 2 uger.

Forebyggelse og smitteveje

Børneormens æg kan smitte i op til 14 dage efter at være kommet ud af kroppen. Der kan findes personer i familien som er smittet uden at vide det, og derfor behandles hele husstanden samtidigt. Da man ofte smittes efter behandling, er det vigtigt, at behandlingen gentages.

Samtidig med behandling er det vigtigt, at man forsøger at få saneret huset for eventuelle æg. Sengetøjet og undertøj bør skiftes hyppigt. Æg spredes ofte i boligen når man ryster sengetøjet, og dette skal derfor ske udendørs, hvorefter det lægges direkte i vaskemaskinen.

Hyppig grundig vask af soveværelset er vigtig for at undgå, at der samler sig æg i støv, og man bør undgå at spise i soveværelset.

Især børn kan få æg under neglene, når barnet klør sig omkring endetarmen om natten, og hvis fingrene føres op til munden, smittes barnet igen. Dette kan delvis forebygges med bomuldshandsker. Gå i bad om morgenen og vask huden omkring endetarmen omhyggeligt, således at antallet af æg på huden nedsættes mest muligt.

Visse mennesker har store problemer med børneorm på trods af gentagene behandlinger, men der er ingen holdepunkter for, at vermox behandlingen ikke er effektiv. Som regel plejer de symptomatiske infektioner at forsvinde uden behandling efter nogle år.

13-03-2012
Lykken
Lykken

de = børnehaven

13-03-2012
Johannesmor
Johannesmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...