Skal man annoncere fødslen til familie inden man smutter på sygehuset?

Jeg er førstegangsgravid, og er meget i tvivl om, hvorvidt det er en god ide at "slå alarm" til familie inden vi smutter på fødegangen.  Da min søster fik sit første barn, var vores mor ved at gå helt i stykker af nervøsitet over, at fødslen trak meget ud, og personalet havde tavshedspligt og ikke kunne fortælle hende om alt var okay undervejs i fødslen.  Svigermor har fået lovning fra kæresten om, at vi siger til når vi skal afsted, hvor jeg lidt frygter en hord af mennesker som står uden for stuen og venter, hvor baby og jeg måske mest har brug for ro. I dag på rundvisning på fødegangen, blev vi dog lovet ca. 2 timer på fødestuen med ro til første amning og evt at blive syet, hvilket beroligede mig meget. Jeg kan sagtens forstå min kærestes behov for sin egen familie og følelsen af, ikke at være alene om min fødsel, men savner nu også muligheden for selv at kunne sige fra eller til med besøgende efter fødslen.  Hvad er jeres erfaringer?

15-03-2012
Kristineq
Kristineq

Ja det hjælper jo ikke med diverse programmer som "de unge mødre", hvor mormor næsten er med til undfangelsen.

Da vi ringede til mine forældre første gang var min mor også på vej ud af sengen og afsted for at se den lille nye. Hun havde heldigvis en aftale om vinterdæk kl. 8, så det kunne hun ikke og jeg sagde til hende at det troede jeg ikke hun måtte (naivt måske?) for der var først besøgstid kl. 15 på barselsgangen. Jeg tror umiddelbart heller ikke sygehuset ønsker særlig mange besøgende på fødegangen og så er det jo bare at overholde besøgstiderne på barselsgangen. Selv om jeg godt ved at det ikke helt er sådan på patienthotellet.

19-03-2012
Randi2010
Randi2010

Tusinde tak for alle jeres fine svar og erfaringer :) Nu føler jeg mig ikke som den helt store bussemand alligevel, og jeg tror at jeg vil få nemmere ved at sige fra. 

Det er lige præcis sådan en fødsel jeg frygter, hvor hele svigermekanikken står uden for og tripper og vil ind ti minutter efter at vidunderet er kommet til verden, for sådan plejer de at gøre i hans familie. Han har umiddelbart ikke forståelse for, at fødslen måske ikke går som den skal, eller at vi alle tre bare lige har behov for at have øjeblikket alene, uden en hel masse besøg i de første timer. Jeg bliver helt stresset ved tanken om, at der står en hord af mennesker som måske har kørt langt og har ventet længe, mens vi føder og efterfølgende. 

Sygehuset hvor vi skal føde, har heldigvis taget højde for dette, og pårørende har slet ikke adgang og det er også forbudt med mobiltelefon under fødslen.  Jeg tror at jeg får sagt på en pæn måde, at de altså har disse regler, og der vel ingen grund er til at give besked før der er overstået, og så er de fri for ventetiden med den lange køretur osv... 

Igen mange tak for de fine svar :)

19-03-2012
Kristineq
Kristineq

Ved første fødsel håbede jeg virkelig at det ville starte om natten, da vi boede lige ved siden af svigermor, så vi kunne ikke skjule, hvis vi kørte. Det startede ved at vandet gik i sofaen, men svigermor sad ved siden af, jeg listede på toilet og fortalte det først til min mand, da hun var gået over til sig selv. Vi stak af på sygehuset efter hun var gået i seng, så vi kunne ringe og vække hende om morgenen før hun opdagede at vi var kørt.

Jeg brød mig ikke om at nogen skulle gå med uvisheden og at jeg skulle føle ansvar for at opdatere nogen om at alt var OK. Sådan en fødsel kan jo snildt trække ud uden at der er noget skidt og det kan meget hurtigt vende til noget rigtig galt.

Anden gang var der flere der vidste det, fordi vi skulle have børnepasning på. Men svigermor var også den første der fik noget at vide, så en evt. bekymring var ovre med det samme. Desuden var jeg nødt til at kalde min mand hjem fra en håndboldkamp, så flere af de andre vagter vidste jo godt hvad klokken havde slået. ;-)

18-03-2012
Randi2010
Randi2010

Hvad man skal og ikke skal, kan man jo ikke sige, men du kan høre andres erfaringer og så må I derhjemme finde den bedste løsning for jer *SS*

Da jeg ventede den første havde jeg veer i 27 timer......Min mor kom ud og afløste min mand, så han kunne få lidt søvn (vi var hjemme). Jeg kan ikke huske, om vi sagde, da vi kørte til fødegangen, men ihvert fald vidste flere personer, at nu var det tid.

Oliver er født kl. 4 om morgenen, og vi havde vidst det første besøg midt på eftermiddagen, det var ok, mange var forbi men kun kortvarigt.

Med nr. 2 vidste min  mor, at det var tid, da hun skulle have den store. Celina er født 20.45, og den første der så hende, var min stedsøn næste formiddag. Han skulle nemlig med sin mor til Legoland, så de kom lige forbi barselshotellet inden de kørte videre *SS* Alle andre har først set hende efter hjemkomst, den nærmeste familie hos mine forældre.

Nr. 3 er født 19.40 og vi var hjemme til midnat. Igen vidste mine forældre, at det var tid, da de passdede de store (og jeg iøvrigt tog derfra med en meget ond ve-storm!). Dagen efter hentede min mor de store i bhv, og s kørte  vi ned til dem, hvor den nærmeste familie igen var samlet.

 

Vi har ikke fortalt, at vi er kørt på fødegangen, men med nr. 2 og 3 har jeg holdt de nærmeste up to date via sms - dog ikke svigermor, da hun sleeeeeeeeeet ikke ville kunne håndtere det *LOL*

Hold da op, sikke en lang smøre - beklager *SS*

16-03-2012
Myklemyr
Myklemyr

Til mine fødsler,har vi ikke sagt til nogen at vi tog på sygehuset(andre end dem der skulle passer de store,som skiftevis har været vores forældre)vi har dog efter fødslen ringet til vores nærmeste og resten har fået en sms,men vores de store børn er kommet først, for at besøge deres lille nye familie medlem:))

jeg har født ambulant de sidste 2 gange og vi har haft vores besøg på sygehuset inden vi tog hjem og så var der fred og ro da vi kom hjem......'

Jeg tror da også at vi vælger at gøre det på den måde,denne her gang........:))

K.Jannie

16-03-2012
janniesevik
janniesevik
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...