Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Er børn døde af at moderen er blevet sat igang?!!!!

Min far fortalte at det i sidste uge havde være oppe i nyhederne at der var børn der vare omkommet ved at moderen var blevet sat igang pga. ve-storm.og de bare var sendt hjem efter igangsættelsen. Er der nogen af jer der har set/hørt det? Jeg er squ ved at få halvvejs nøja på! jeg er skide bange for at gå for lang tid over og moderkagen så står helt af og han ikke klare den! jeg er også skide bange for kejsersnit, puha ikke skære i mig :o*( Nu skal jeg da ikke sættes igang, hvis de smider os hjem igen! damn.. waht to do!? kan han ikke bare blive deroppe??? Mette 30+5

18-03-2012
Minnie83
Minnie83

Randi2010,

Hvis jeg ikke føler mig tryg ved at blive sendt hjem, har jeg ret til at 1: enten kræve at blive indlagt, eller 2: at sige nej tak til at få stikpillen.

Man skal som behandler, i det danske sundhedsvæsen, sikre sig at patienterne forstår, og er indforstået med den behandling, man anbefaler dem. - Det kaldes i Sundhedsloven for informeret samtykke. Hvis man som patient ikke mener, at det foreslåede er den bedste/sikreste behandling, kan man til enhver tid trække sit samtykke tilbage.

Man kan netop drage tvivl om, hvorvidt den p.t. normale procedure, er sikker nok, da man ikke længere gør det i andre nordiske lande.

I øvrigt er der min. 40 min. kørsel til mit fødested, og det er temmelig lang tid at skulle undvære ilt, også for en bebs.

Anyways, skal til jm imorgen, så glæder mig til at få en afklaring.

God dag til jer alle.

22-03-2012
LRosenfeldt
LRosenfeldt

Hej Minnie83,

Jeg synes det lyder som en rigtig god ide at lægge en plan sammen med jm. Det lægger de også selv op til flere steder.

Også glad for at kunne læse at du ikke er gået i fødsel endnu, og den lille har det godt. :-)

Håber at bliver deroppe indtil tiden er inde, og fødslen så går som den skal.

Knus

22-03-2012
LRosenfeldt
LRosenfeldt

Jeg har to igangsættelser bag mig og de er vidt forskellige.

En gang sendt hjem og en gang indlagt...

19-03-2012
Nettekob
Nettekob

Lene: Med hvilken begrundelse skal man kunne kræve at blive indlagt efter at have fået en stikpille. Jeg har bare ikke hørt om det før.

Tænker at hvis det er normal procedure at sende hjem, så må det være sikkert nok og med de besparelser/fokus på økonomi, så lader de vel ikke en blive eller hvad?

18-03-2012
Randi2010
Randi2010

og selvfølgelig held og lykke til dig ogdå Lene ;o)

18-03-2012
Minnie83
Minnie83

Grunden til at jeg er opmærksom på igangsættelsen, er at jeg ikke må gå særligt overtid pga måden Lucas er lavet på (ICSI på klinik) Derfor skal jeg helst have ham ud, inden for lang tid :) Andre vi kender der har fået lavet deres børn på den måde, er blevet sat igang dagen efter termin.

Jeg havde også i tankerne at jeg vil snakke med jordemoderen og få lagt en fødselplan sammen med hende - det må vel kunne lade sig gøre? Det vil iværtfald give mig ro i sind.

Meeeeeen lad os nu se om bettefisen får sig vendt ;) De var ikke super optimistiske på sygehuset i fredags, de sagde han havde pladsen, men havde jo heller ikke sig en mm de sidste 5-6 uger og var en stor dreng. For hvis han ikke gør det hedder det jo pludseligt PKS. men det ved vi om 5 uger ;)

18-03-2012
Minnie83
Minnie83

Hej Minnie83,

Jeg har fået at vide at jeg skal sættes igang dagen efter min termin, hvis ikke jeg har født inden, pga. GDM.

Jeg vil få mere information om, hvordan det helt præcist kommer til at foregå, næste gang jeg skal til jm. Dog fik jeg kort at vide, at jeg skulle møde ind om aftenen, ville få lagt en stikpille op og blive sendt hjem, hvorefter jeg skulle møde ind igen følgende morgen. Da jeg fortalte mine forældre det, blev de meget oprevne, og sagde at jeg i hvert fald ikke skulle sendes hjem og fik samme historier som du. Stoffet man bruger til igangsættelse hedder cytotec, og jeg har fundet lidt mere information rundt omkring på nettet.

Jeg har tænkt mig at stille mig kritisk overfor planen til næste jm- kons. og jeg kender heldigvis mine rettigheder, da jeg selv er ansat i sundhedsvæsnet, og jeg har tænkt mig at forlange at jeg bliver indlagt, efter at jeg har fået stikpillen.

Mit råd til dig vil være ikke at male fanden på væggen, før der rent faktisk er nogen der begynder at tale igangsættelse med dig, og til den tid, om det skulle blive aktuelt, stil alle de spørgsmål du har og bed om al den information du kan få, og husk at du altid har lov til at sige fra og bede om at blive indlagt.

Held og lykke Lene R.

18-03-2012
LRosenfeldt
LRosenfeldt

Det er rigtig nok,at der har været til fælde,hvor de "kunstige" veer er blevet så hyppige og kraftige,at barnet ik har fået ilt nok og ikke har overlevet fødslen.. Det stof man giver,kan jeg ikke er huske navnet på,men jeg ville da bede om at blive til observation.. Hvilket man v yist også gør i andre nordiske lande..

18-03-2012
MissRock
MissRock
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...