Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Jobsøgning under en graviditet

Hej alle sammen Jeg er desværre ikke blevet gravid endnu og er færdig uddannet ingeinør midt i september. Vi har en søn og vil rigtig gerne give ham en lillebror/søster, men bliver mere og mere trist over at det ikke bliver til noget. Og hvorfor, så? Er bange for at komme til at gå hjemme i mange måneder og være gravid - og uden mulighed for at søge arbejde - eller vil godt kunne søge arbejde, men gider de have en der kort efter ansættelsen går på barsel???? Jeg har gået hjemmet er år mellem bachlor og kandidat - og nød det måske den først måned og deni sidste måned (da jeg havde bestemt mig for at læse videre). Så frygter arbejdsløsheden og deraf udsigten til at en graviditet gør det svære at få arbejde. Derudover sker der meget indenfor mit fagområde  - så vil først ledighed og efterfulgt af barsel - sætte mig helt bagud - og gøre det umuligt for mig nogensiden at få arbejde??? Jeg er indstillet på kun at tage 3 måneders barsel - tænker at en eventuel arbejdsgiver nemmere vil kunne overskue 3 måneder frem for 6 måneder (har en mand, der kan tage 6 måneder).   Jeg er ked af det, trist ....og bare træt af, at blive mindet om det ikke lykkes denne gang (mens. netop kommet). Tanken om igen at starte på p-piller af noget, der på nogen måder bare er noget praktisk....er ja....øv øv øv.....men vil hellere ikke afskrive mig slev fra arbejdsmarkedet - er 30 år, så trænger til at komme ud og arbejde som andre jævnaldrene. Håber der nogle, der kan følge mig (har familie der arbejder inde for rene kvindeerhverve, hvor graviditet og barsel, bare er en del af arbejdslivet, så de kan slet ikke sætte sig ind - at mænd alene pga de er mænd kan stå foran køen til et arbejde (hvis man antager man er lige klog osv)). Måske også lidt gode positive historier??? - det kunne være rart:)   Prøve i 4 måneder og sidst brugte vi 9 måneder, så ikke pga. jeg ikke tror det vil lykkes, hvis jeg følte vi havde tiden.

23-03-2012
Katha
Katha

Jeg skrev under på en kontrakt 2 dage efter jeg havde opdaget jeg var gravid... og det lykkes at holde det hemmelig, skjule maven i 2 mdr... men så gik den heller ikke længere. Heldigvis var jeg ansat uden prøvetid. Jeg havde en chef som var meget forståelig og tja... hvis jeg som kvinde ikke kunne får børn og have et job samtidigt... så skulle arbejdsgiver ikke ansætte kvinder.

26-03-2012
Nettekob
Nettekob

Jeg kan godt se din bekymring og jeg arbejder i en mandeverden i det private erhvervsliv, jeg har heldigvis fast arbejde, så jeg har lidt prøvet det. Vi har haft et par fyringsrunder og da har jeg da tænkt tanken, da jeg ikke har lagt skjul på at jeg ville have nr. 3. Så min chef er udemærket klar over at han har 6 måneders løn uden arbejdsindsat i vente.

Men jeg er også i den heldige situation af min arbejdsgiver ønsker en god kønsfordeling, et ungt team og et team med 15-20 års erfaring. Og de har indset at det koster en barsel i ny og næ, det er en del af livet. Erfaringen og oplæringen er så stor en investering af gode medarbejdere ikke bliver fyret eller sorteret fra pga. en enkelt barsel eller to.

Begynd søgningen nu og se hvad du kan få. Jeg læste den anden dag at mødre arbejder mere end kvinder der ikke er mødre ikke på timebasis pr. uge, men over et livsforløb. De kan sandsynligvis forvente en stabil og fast medarbejder, så vend det til en fordel, hvis det kommer op.

Du kan finde flere tråde her fra kvinder som er trætte af at blive spurgt om den næste uanset om det er nr. 2 eller 3. Så din evt. kommende arbejdsgiver har selv tænkt tanken, inden du overhovedet kommer til samtale og vurderet at det er en omkostning, de er villige til at betale.

Samtidig kan du tage lidt af baby-presset af din eget hoved ved at jo længere tid der går inden du bliver gravid, jo mere "usynlig" graviditetstid har du at søge job i.

26-03-2012
Randi2010
Randi2010

Du har ikke pligt til at oplyse hvis I prøver at få et barn mere, faktisk må man slet ikke blive stillet spørgsmål om status, børn og sådan nogle private ting til en jobsamtale, så jeg ville søge arbejde og når du så er gravid så se på hvordan dit liv er og tag den derfra.

24-03-2012
Christina9870
Christina9870
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...