Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Brusebadsboller - uden klistrede fingre

Kom med din bedste opskrift :) Jeg vil gerne røre dem sammen nu uden at få klistrede fingre og bage dem fra morgenstunden. Vil gerne med hvedemel OG  grahamsmel men uden kerner :)

24-03-2012
Expa
Expa

LOOOL Lofl, ved ski ikke lige hvad der er sket der ;O)

25-03-2012
Expa
Expa

Den har jeg ikke Helle, så nå du magter at lette jeg vil jeg da også gerne have den :)

25-03-2012
Expa
Expa

Ja også tak til dig Dorte :)

Tror jeg prøver dine næste gang og finder ud hvilke der hitter mest her i huset :O)

Ja, boller fra morgenstunden er dejlige og lige efter mins søns hoved !

24-03-2012
Expa
Expa

Såså, nu bliver jeg jo helt flov. Du behøvede kun sige det én gang! ;)

24-03-2012
Lofl f
Lofl f

Takker Lofl, du er en skat :)

24-03-2012
Expa
Expa

Der findes ikke meget, der er bedre end friskbagte boller om morgenen! :)

DortePoulsens boller lyder også gode og lige til.

24-03-2012
Lofl f
Lofl f

Takker Lofl, du er en skat :)

24-03-2012
Expa
Expa

Ja, det har jeg fået at vide, at du kan.

Jeg bruger så mindre end halvdelen af gæret og giver lige lidt ekstra sukker/honning. Og så i køleskabet, hvor skålen er lukket tæt med film. :)

24-03-2012
Lofl f
Lofl f

Jeg har netop her til aften rørt en dej sammen, som skal laves til boller i morgen. Det er en opskrift jeg har fået af Zak, som jeg så har lavet lidt om på, så den kan koldhæve.

Det er dog ikke sådan en klistret en, hvor man former bollerne med skeer. Denne skal æltes, men jeg husker den ikke som klistret, så det er ikke så slemt.

Du får lige opskriften her - sådan ca.

1 l. vand

1 pk. gær

1400 gr. hvedemel

100 gr. fuldkornshvedemel

100 gr. grahamsmel

50 gr. hørfrø/sesamfrø

2 spsk. sukker

2 tsk. salt

(Nogle gange erstatter jeg noget af hvedemelen med havregryn)

Hæver 1 time

Trilles til boller. Hæver en halv time.


Det var Zaks udgave. Jeg har lige lavet en halv portion, hvor jeg kun kom 10-15 g gær i, brugte koldt vand. Ud af de 700 g hvedemel erstattede jeg ca. 200 g med havregryn. Og så puttede jeg lige en klat honning i, så gæren har lidt mere at leve af i løbet af natten. Så er skålen lukket med film og sat i køleskabet.

I morgen ælter jeg den igennem, former og så i ovnen en 10 minutters tid - så er der boller! :)

24-03-2012
Lofl f
Lofl f

Er det noget med at man bare kan bruge almindelig opskrift og kun bruge det halve af gær og så stille koldt til dagen efter ?

24-03-2012
Expa
Expa
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...