Hjælp mig lige...hvorfor bliver man døbt og konfirmeret

Hej i kloge kvinder :-) Jeg er ved at skrive en mindre tale til min søsters store pige der skal konfirmeres. Jeg er Gudmor for hende og vil skrive noget i stil med: Til din barnedåb d. xx-xx-xxxx i ......kirke sagde jeg, for dig, ja til at du tror på Gud. I dag, 13 år senere, siger du så selv ja til at du tror på Gud osv. Men piger....det er da det man gør til hhv dåb og konfirmation, ikke ? Altså siger ja til troen på Gud. Jeg bliver lidt i tvivl om hvorvidt man, som gudmor, siger ja til at barnet tror på gud eller om man "bare" siger ja til at sørge for at barnet bliver opdraget i den kristne tro ???? Hvad siger i ? (må erkende at jeg vist ikke er så voldsomt troende)

31-03-2012
h76
h76

Vil lige rette en misforståelse. Som fadder siger man ja til at oplyse de nye værger om at barnet er kristent. Det er på ingen måde et udtryk for, at man har lovet at overtage barnet, hvis begge forældre falder bort. Derudover er man vidne på, at dåben har fundet sted.

Og som gudmor har du sagt ja til Gud for barnet, som nu også selv har valgt Gud via sin konfirmation. I andre religioner er det netop i konfirmationsalderen at man bliver døbt i forbindelse med at man bekender sig til relionen (melder sig ind i princippet).

31-03-2012
Randi2010
Randi2010

Super...tak for hjælpen. Så er jeg vist ikke helt galt på den :-)

31-03-2012
h76
h76
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...