Sutte stop, han skal selvfølgelig støttes :)

Her til aften da GUstav (snart 3 år) skulle i seng og jeg ville give ham glAsset med sutter så han selv kunne vælge hvilken sut han skulle sove med i dag som han plejer at gøre hver aften, sagde han "nej Gustav ikk have sut med, Gustav er stor nu) okay den havde jeg ikk lige set komme, Gustav har alle dage været utrolig glad for sutten, og vi har endnu ikk luftet tanken om sutte stop for ham :) men selvfølgelig skulle han da ikk have sutten med, (jeg har nu taget den med op på loftet for en sikkerheds skyld hvis han skulle blive meget ked i løbet af natten... Men putningen gik fantastisk og ikke et ord om sutten... Nu til mit lille problen: jeg ved jo ikk om det bliver et problem men vil meget gene være på forkant... Han har nu haft påskeferie i 10 dage og skal i morgen i børnehave, han plejer ar være meget bevidst om hvor sutten skal hænge når han bliver afleveret, skal jeg mon forsøge at aflede hans opmærksomhed omkring sutten og sutte knagen? Skal jeg bare sige selvfølgelig skal sutten hænge hvor den plejer, eller skal jeg minde ham i at han jo er blevet stor og ikk bruger sut mere hvilket jeg er bange for kunne give en træls opstart efter ferien i børnehaven, og det ville jeg bestemt ikk have det godt med... Hvad siger jeres erfaring ??

09-04-2012
PepsiMax
PepsiMax

Kan godt forstå problemet. Måske er han en af dem der smider sutten fra dag til dag...

Det vigtigste er at du beslutter om det er ok om han får den eller ej. Måske er det fint for ham hvis der er en periode hvor han selv bestemmer og i den periode kan du forberede ham på at om så og så lang tid, er der ikke nogen sut mere.

Da vores datter på 3 år smed sutten, var hun selv med til at smide sutterne ud i skraldespanden når de blev for møre. Den sidste blev afleveret i BR og så fik hun en gave. Det virkede rigtig godt at forberede hende på det i lang tid og tage hende med i processen, så det var hende selv der gjorde noget aktivt for at komme af med sutten.

Håber i kommer godt igennem det uden alr for maget savn!

09-04-2012
14122008
14122008

Vi havde snakket lidt om det og stoppet igen fordi vi kunne mærke hun ikke rigtig kunne håndtere at det var slut på et tidspunkt, men at der ikke var en tidshorisont på, som hun kunne forholde sig til.

Jeg havde hørt om flere som havde byttet sutten for et stykke legetøj, men jeg havde ikke talt med hende om det. Jeg havde besluttet at vi skulle sende sutterne til julemanden. Det gad hun dog slet ikke, det havde vi nu heller ikke snakket om forinden, men jeg var også kommet lidt bagud for jeg opdagede det om torsdagen at det skulle være i weekenden, hvis vi skulle nå det inden jul, det var den eneste hvor vi ikke skulle en masse, så der var overskud til suttestop.

Hun accepterede det også fra den ene dag til den anden og unden nogen form for klynk eller spørgen til sutten. Det var bare slut fra den ene dag til den anden.

Jeg synes, da bare du har en sut i lommen og lader som ingenting, hvis han spørger, minder du ham om at han er en stor dreng. Det kan være det bare er så nemt.

Du skal også passe på ikke at fastholde ham og ikke lade ham blive stor og heller ikke give ham et nederlag i at skulle vende tilbage til sutten, så ja, du er nok bare nødt til at vælge at støtte ham gennem sorgen, hvis der kommer sådan en. Hellere nu end at I har en dårlig oplevelse, som I skal bygge videre på, når du bestemmer at det skal være slut.

09-04-2012
Randi2010
Randi2010
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...