Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

update om diabetes til schweizmor o.a.

Først vil jeg lige sige tillykke med fødselsdagen til schweizmor :-)   Så vil jeg lige ytre min frustration lidt, atter en gang. Sidst jeg skrev herinde var Tiffanys insulin behov jo ved at blive mindre, så hun fik mindre insulin. Men de sidste par uger har hun haft et stigende behov og lige nu ligger hun på 11 ie levemir aften og 7 ie levemir morgen og regner efter 1 ie novorapid pr. 15 g kulhydrat. Jeg ved ikke om det kortvarrige fald skyldes den meget omtalte "honeymoonfase" lægerne snakker så meget om eller det har været noget andet uforklarligt. Men ihvertfald har den ikke varet ret længe :-( de sidste 2 uger har hun ligget alt for højt og vi forsøger forsigtigt at opjustere levemir, men det synes næsten ikke at give nogen effekt. Den er er ihvertfald ganske lille. Hun har faktisk haft så højt et gennemsnit at det har rykket hendes fornemmelse for føling. Hun har flere gange den sidste uge troet at hun var lav, men den har blot været under 5 og ikke under 4. Igår var hun rigtig skidt og jeg var faktisk ved at panikke lidt, fordi blodsukkerapparatet drillede og det endte med tabte den og så kunne jeg ikke få den til at virke, men da jeg langt om længe fik målt var hun blot 3,3. Selvfølgelig for lav, men ikke så lav at hun skulle have det SÅ dårligt. Hun sagde selv at hun var sikker på den var under 1. Trods hun ligger generelt for højt så får hun alligevel enkelte lave tal i løbet af ugen. Det er også derfor vi er meget forsigtige med at give hende for meget insulin og vi justere med 0.5 ie ad gangen. Jeg håber snart vi nærmer os nogle bedre tal. Det tror jeg... men tør næsten ikke sige det :-D Det gode ved de høje tal er at vi har turde at sove om natten. Vi har endelig lært at gøre som du foreslog med at undlade at justere om natten og det har jo så gjort at vi har sovet roligt, hvis blodsukker har været 14-16 stykker når vi gik iseng. Enkelte gange, når den har været 20 har vi dog givet hende lidt novoraoid, men hun 1-2 ie. Så er hun jo på glutefri diæt og har været det ca 1 mdr og vi kan tydeligt mærke at vi har fået en pige der er mere frisk :-D det er SÅ skønt og hun klager ikke over hendes cøliaki, tvætimod siger hun at det er bedre det brød hun får end det vi spiser :-) Det var lige en update herfra :-) måske lidt lang og lidt rodet...:-/

18-04-2012
heidibuhl
heidibuhl

Gustav vaagner faktisk ogsaa om natten, hvis han maeker han er lav, maaske kommer det med tiden...

Jeg synes dte er godt i forsigtigt oeger levemir, for netop at sikre at hun ikke bliver for lav istedetfor.

Gustavs honey moon varede faktisk meget lang tid, helt op mod 1.5 aar.....

 

Ved godt at dibetes er forskelligt og boern/voksne er forskellige, men lige nu faar Gustav ca 2 novorapid om morgenen+5 levemir, 1-3 novorapid tidligt eftermiddag, 2-3 novorapid ved aftensmad og 5-7 levemir til natten.

Tager I bs i loebet af dagen (udover de "alm" ) ??? Jeg sidder blot og taenker om hun kan vaere hoej, fordi hun paa et tidspunkt har ligget for lavt ?? Hvis I ikke goer det nu, kunne det maaske vaere en ide at maale et par ekstra over nogle dage, for at faa et billed af hvordan det ser ud i loebet af dagen ?

Hvor er dte godt at hoere at hun har faaet dte bedre, det er da skoen laesning :O)

Og tak for foedselsdags hilsnen :O)

19-04-2012
schweizmor
schweizmor

Min datter er god til at mærke føling når hun er vågen, men hun bemærker det ikke når hun sover. Jeg har kun oplevet 2 gange at hun har mærket det om natten og kun den ene gang vågnede hun selv. Den anden gang vækkede jeg hende og sagde hun var lav og da hun satte sig op for at få juice sagde hun at hun godt kunne mærke det.

19-04-2012
heidibuhl
heidibuhl
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...