Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Økonomi som enlig og studerende....har lige et spørgsmål

Jeg er ved at blive skilt og er derfor ved at regne ud hvad jeg kan få af hjælp fra det offentlige. Som jeg forstår det kan jeg få flg: Dobbelt SU Boligsikring Ordinært børnetilskud Ekstra børnetilskud Men nu kommer så det store spørgsmål....kan jeg også få børnetilskud til forældre under uddannelse ? På borger står der flg om det: Børnetilskud til forældre under uddannelse Hvis du er forælder under uddannelse, kan du få et børnetilskud på op til 1.674 kr. i kvartalet (2012). Der kan højst udbetales ét tilskud per barn og højst ét tilskud per forælder. Er I som forældre begge under uddannelse og har ét barn, kan I få ét tilskud til jeres barn, og har I to børn, kan I få to tilskud. Tilskuddets størrelse er afhængig af jeres indkomst. Det bliver nedsat med 10 pct. af den del af jeres årsindkomst, der overstiger 134.100 kr. (2012) for enlige og 201.100 kr. (2012) for par. Tilskuddet bortfalder ved en indkomst på 201.060 (2012) for enlige. Det bortfalder ved en indkomst på 268.020 kr. (2012) for par, der har ret til ét tilskud, og ved en indkomst på 335.020 kr. (2012) for par, der har ret til to tilskud. Beløb på under 25 kr. for et kvartal udbetales ikke. Tilskuddet kan søges af uddannelsessøgende, der deltager i en uddannelse, der berettiger til SU eller til optagelse i en arbejdsløshedskasse. Du har ikke ret til tilskuddet, hvis: du er enlig forsørger og modtager tillægsstipendium. du og din samlever modtager tillægsstipendium med et barn. Har I to børn, kan I få tilskud til et barn. du eller din samlever er berettigede til SU og tillægsstipendium, men har fravalgt det på grund af for høj indtægt.  du eller din samlever modtager slutlån og tillægsstipendium.   Vil i ikke mene at jeg også kan få det ????? De snakkede nemlig ikke om det da jeg henvendte mig på kommunen. Så måske nogen herinde ved det ? Er der andet jeg har glemt ?

19-04-2012
h76
h76

Tak for jeres svar.

Det lyder så desværre til at jeg nok ikke kan få det tillæg så. Men prøver nu alligevel at spørge på kommunen.

Det er helt indviklet med alt det man kan få og ikke få....men føler mig virkelig priviligeret over at kunne få så mange forskellige tilskud.

Vi kommer faktisk til at have mere til os selv om måneden når jeg er flyttet frem for når vi bor sammen. Ved ikke helt hvad jeg skal tænke om det....det må være enormt dyrt for samfundet.

21-04-2012
h76
h76

Hvis i nu mener at jeg ville kunne få det børnetilskud til forældre under uddannelse, hvordan forstår i så flg:

"Hvis du er forælder under uddannelse, kan du få et børnetilskud på op til 1.674 kr. i kvartalet (2012). Der kan højst udbetales ét tilskud per barn og højst ét tilskud per forælder".

Jeg har 2 børn...skal det forståes sådan at jeg "kun" kan få de 1674 kr. da der gives højst ét tilskud pr.forældre (jeg er jo alene). Eller forstår i det sådan at jeg kan få 2 * 1674 kr = 3348 kr. i alt ?

19-04-2012
h76
h76
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...