Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Vær lige sød at hjælpe mig....ang. fordeling af penge

Jeg skal skilles og har endelig fundet et hus som børnene og jeg kan flytte ind i. Jeg kan ikke blive gjort fri at det hus jeg har med min mand så vi kommer til at skulle dele et rådighedsbeløb til huset kan sælges om laaang tid (vi kører en retssag på huset så der går mindst 1 år). Rådighedsbeløbet bliver på ca. 6500 kr til mad, tøj og fornøjelser. Men hvordan deler vi det mellem 2 husholdninger ? Min mand er alene og jeg har 2 børn (8 og 4 år). Er det rimeligt at sige 6500 kr divideret med 4. - og så gange med 3 til mig og 1 til ham ? Så har han 1625 kr om måneden og børnene og jeg har 4875 kr. om måneden. Hvad siger i ? Hvordan ville i gøre ?

23-04-2012
h76
h76

emmamathilde: Der er i forvejen afdragsfrihed :-( Det passede nemlig med at når jeg var færdig med at studere så skulle vi til at afdrage....

Jeg tror i har ret i at det er mest rimeligt med 1/3 til manden og 2/3 til børnene og jeg.

Vi skal i banken på fredag og have udregnet det endelige beløb. Jeg kan forstå at børnepengene fra faren kan trækkes fra i skat - og så skal jeg selvfølgelig have dem.

Det skal også lige siges at jeg ikke har nogen SU lån indregnet...der vil det, om nødvendigt, ville kunne hentes et pænt beløb. Jeg vil bare helst klare det uden. Men det må tiden vise om vi kan.

24-04-2012
h76
h76

Jeg synes at forslaget længere nede om 2/3 til dig og børnene og 1/3 til din eks-mand er mest rimeligt.

24-04-2012
leopard
leopard

øv sikke en træls situation! er det ikke muligt at lægge lånene om til f.eks afdrasfrit så i får lidt mere luft i økonomien indtil huset bliver solgt?

24-04-2012
emmamathilde
emmamathilde

Jeg bliver slet slet ikke sur - tvært i mod så suger jeg alt til mig hvad i siger.

Jeg har faktisk haft fat i kommunen flere gange for at være sikker på at jeg må modtage alt det hjælp når jeg stadig står som ejer af et hus.

De siger at det må jeg, da man udelukkende ser på hustandens indkomst...altså den hustand hvori jeg bor alene med mine børn. Så er det uden betydning hvad jeg ellers ejer. Huset er jo belånt mere end det er værd...så der er ikke nogen friværdi.

24-04-2012
h76
h76

det vigtig at du får det på skrifte at det er iorden at du hjælp din mand med at betale termin på huset, for det er ikke lang tid siden da var sag oppe i medien hvor en x mand havde hjulpen kone med at betale husleje og det ment kommune så at hun ikke var alene når x mand hjælp med økomoni og blev dømt for social bedrarig

24-04-2012
gotulle
gotulle

Mange tak for alle jeres svar og gode råd og kommentarer. Vi kommer selvfølgelig til at få hver vores økonomi (regner jeg da bestemt med...skal i banken igen på fredag). Det jeg mente var at jeg kommer til også at bidrage til huset da det ellers vil ryge på tvangsauktion.

Men for lige igen at vende tilbage til det der er mit spørgsmål: Hvordan ville i mene at det er rimeligt at fordele de 6500 kr. der vil være tilovers til mad, tøj og fornøjelser til os alle 4 når der i den ene hustand er 3 personer og i den anden er 1 person ? (nu behøver jeg ikke mere at få at vide at i ikke mener at det er penge nok...for det ved vi selv at det er. Spørgsmålet er hvordan de skal fordeles). Der er ikke nogen af os der ryger, går i byen, køber dyrt tøj etc.

24-04-2012
h76
h76

Jeg har ingen gyldne råd til dig, men et kram skal du have!!! Det er godt nok ikke let!

Det eneste jeg tænker er, at I pga. det dumme hus vil hænge på hinanden, og hvem ved hvor længe?! Bor I et sted, hvor huse er til at sælge?!

Min søsters mand smuttede fra hende i sommeren 2007, hun blev boende i huset som blev sat til salg med det samme. Først i februar 2012 blev det solgt og det har været så hårdt at have alt det økonomiske roderi med huset kørende samtidigt med, at man forbandede den anden langt væk....

Håber du finder en god løsning på det!!

24-04-2012
Bir
Bir

Jeg er enig med Cboye.
Og så lige en krammer til dig, det er godt nok ikke let.

24-04-2012
Lykken
Lykken

Schweizmor: Da vi kører en retssag mod sælger (vi købte huset for 4½ år siden) er det pt ikke muligt at sælge huset. Vi har været i retten én gang og vandt hele sagen, men desværre ankede de. Så nu venter vi på at skulle i retten igen til oktober. Vi forventer at vinde hele sagen igen. Først når sagen er vundet og vi har fået penge fra sælger vil det være muligt at få lavet huset og derefter sælge det.

Sælges huset på tvangsauktion nu, skal vi forvente en gæld på knap en million.

Så vi skal have det til at hænge sammen og så få vundet den retssag igen.

24-04-2012
h76
h76

Ville I miste mange penge ved en tvangsaktion ?

Saadan som boligmarked er for tiden, er det jo ikke det bedste tidspunkt at skulle saelge og I kan vel risikere at "haenge" paa hinanden oekonomisk i mange aar frem, er et en god lang sigtet loesning, at I "haenger" paa hinanden ?

24-04-2012
schweizmor
schweizmor

Hejsa. Vi har været i banken og de vil ikke blande sig i hvordan vi fordeler pengene. Det er udelukkende for min mands (nu ex-mand, kan næsten ikke få mig selv til at skrive det) at jeg er gået med til at huset ikke skal på tvangsauktion. Jeg er vist alt for god af mig.... :-(

24-04-2012
h76
h76

Var det ikke en ide at gaa i banken og hoere dem om hvad de mener er ville vaere en rimelig fordeling ?

Aerligt, saa synes jeg godt nok det er meget faa penge at have til raadighed... Haaber I finder en god loesning, saa I alle kan klare jer igennem.

24-04-2012
schweizmor
schweizmor

Gotulle: Du kan være helt rolig...den sidste person i dette land der ville lave socialt bedrageri er mig.

Så alt det er selvfølgelig undersøgt. Kommunen har sagt god for at hjælpe mig økonomisk.

24-04-2012
h76
h76

du kan ikke få ydelse som enlg mor hvis du dele økonomi med din mand for det er social bedragerig

23-04-2012
gotulle
gotulle

Jeg skal ikke have børnepenge fra faren - der er ganske enkelt ikke råd. Lige nu handler det om overlevelse...samt at undgå at huset ryger på tvangsauktion. Hvis han ikke kan betale huslejen i vores fælles hus ryger vi jo begge på tvangsauktion med det.

Alle andre ydelser jeg kan få som enlig er medregnet.

23-04-2012
h76
h76

Ikke fordi jeg skal ødelægge en ordning som allerede er aftalt, men ifølge reglerne mener jeg at der er sådan at din mand skal betale husleje til dig, hvis han bor i huset, fordi du ejer halvdelen, dertil kommer at han skal betale børnepenge til dig, når du har børnene.

Desuden kan jeg ikke se hvorfor I har et fælles rådighedsbeløb som skal deles. Det er vel hans og dit, nu I ikke er sammen længere.

Mener at have hørt at nogen banker siger 5000 kr. for de 2 voksne, 1600 for 1. barn, 1200 for andet og 1000 kr. pr. styk for resten, så jeg ville nok bruge den som fordelingsnøgle, hvis jeg skulle vælge.

23-04-2012
Randi2010
Randi2010

Hvem får børnepengene, og er de regnet med?

Hvis de ikke er med og du får dem så har du jo et ca. 2000 mere om måneden hvis du deler dem ud.

23-04-2012
karen26
karen26

Hej igen. Børnene er selvfølgelig billigere i mad, men jeg skal så til gengæld sørge for tøj til dem.

Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt vi KAN leve for 6500 kr - for det SKAL vi, men et spørgsmål om hvordan de skal fordeles.

Var jeg blevet boende ville vi - når jeg meget snart går på SU - have 5000 kr i rådighedsbeløb. Men det var jo som samlet flok. Nu skal det deles op.

23-04-2012
h76
h76

han kan ikke leve af så lidt - beklager - så du er nødt til at afgive noget - men omvendt vil jeg sige som kirkon - der er ikke nok til nogen af jer.

23-04-2012
karin32
karin32
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...