Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Surdej

Ideen om at have en surdej og bage sit eget rugbrød har altid tiltalt mig. Nu har jeg købt en pakke rugmel, hvor der både står en opskrift på surdej samt på rugbrød med surdej. Jeg ved, at man før altid bagte på den måde og der stadig bages sådan. Men det strider virkelig mod alle fødevareregler, jeg har lært. Yoghurt blandet med nogle andre ting skal stå på køkkenbordet i 2-3 døgn! Herefter skal man blande det i dejen og tage noget fra til næste gang, hvilket betyder, at man i princippet kan bage brød, der indeholder 20 år gammel, sur yoghurt! (altså hvis man fortsætter med den samme surdej i 20 år). Jeg er simpelthen bange for, at hvis jeg kaster mig ud i det, så gør jeg min familie syge! Er det helt sikkert at bruge surdej? Er der ingen risiko i forhold til andre måder at bage på?

25-04-2012
Lofl f
Lofl f

Tak for svar! :)

Jeg synes bare stadig at det virker en smule sundhedsskadeligt, men så ville man jo nok være stoppet med at gøre det sådan. Måske jeg skal prøve din version og bare komme over det! :)

25-04-2012
Lofl f
Lofl f
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...