Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Madplan i familier, der spiser meget?

Hej En forespørgsel om hvordan I planlægger mad og indkøb på en uge? Jeg har en mand og en søn på 10 måneder, der begge spiser meget. Vi laver vel mad til 5 personer som det er nu hver aften:-) Til jer, der er vant til at lave mad til mange: Hvordan planlægger i madlavning? Har I madplan? Og hvor tit på 1 uge handler I? Vi har et lille køleskab og en lille fryser, men jeg tænker det må være nemmere at planlægge end vi gør det. Glæder mig til at høre gode råd

29-04-2012
bonnieogmads
bonnieogmads

Nette: jow for søren! Der kommer rigtig meget indenbords - masser af rugbrød, yoghurt og havregrød (tilmed amning og frugt som mellemmåltider). Kunne godt være at jeg skulle til at skrælle lidt flere kartofler - i hvert fald til manden:-)

Tak for svar til jer:-)

30-04-2012
bonnieogmads
bonnieogmads

det lyder helt vildt..... ksal lige sige at der var 3 drenge og mand og de kunne alle trække fra land, men grænsen var altså sådan 2 frikadeller og så måtte der bare nogle flere kartofler indenbords. Man kunne ikke ved os lige meget hvad, spise sig mæt kun i kød.

Får de ikke noget at spise i løbet af dagen???

30-04-2012
Nettekob
Nettekob

Wow, når jeg laver 1 kg fars til f.eks frikadeller har vi højst lidt rester til pålæg dagen efter og min mands madpakke...

Er ret sikker på vi ikke har råd til at få 5 børn, hahha

Og ja madplan er vejen frem - helt enig, nogen foreslag?

30-04-2012
bonnieogmads
bonnieogmads

Hvor meget er meget??

Jeg har i en periode lavet mad til 5 børn i alder 1 til 8 år og 2 voksne...

Når vi lavede lasagne, var det af 1 kilo oksekød, to pakker knorr lasagne og så blev der beregnet 1-2 flutes til hver. Det var som regel ikke noget tilovers.

Når vi fik kartoflemos blev der skrællet ca 3 kg kartolfer, når det var pasta og kødsovs brugte vi knap to poser pasta a 500 gram og 500 gram oksekød.

Kylling og pomfritter... en pose a 2 kg kyllingstykker og 2 kg pomfritter.

Frikadelle blev lavet af 1 kg fars og så fik de to hver og resten blev til pålæg til madpakkerne.

Koteletter i fad var der en kotelette til hver af unger og så ris til 8 personer.

Men madplan madplan madplan er vejen frem.

30-04-2012
Nettekob
Nettekob

...og rester er forresten ret svær i denne familie, jeg kan ikke lave ret meget større portioner, og de rester vi har, tager min mand med på arbejde, for der er slet ikke nok til os 3:-)

Pasta lyder som noget vi skal til at have gang i.

30-04-2012
bonnieogmads
bonnieogmads

Super, tak Jannie! Synes vi handler mere end hver anden dag og det virker ret besværligt.

Ja fissan, jeg lave mad til ca 5 personer. Og min mand er nok alt andet end overvægtig, men 2 meter høj og meget hurtig stofskifte:-) Sønnen tager i hvert fald efter, for han spiser nok ligeså meget som mig. Han er snart over højeste gennemsnitshøjde og vægt ligger ca i midten, så ingen er overvægtige.

Gruer for, hvordan det bliver at lave mad, når han når puberteten.

30-04-2012
bonnieogmads
bonnieogmads

Vi er en familie på 2 voksne og 3 børn......

Jeg har en madplan på den måde, at jeg finder på 6 retter(vi er mindst en gang om ugen hos en af vores forældre) Jeg handler ind en gang om ugen, dog henter jeg ekstra mælk,brød og frugt i løbet af ugen. Vi har heller ikke nogen stor fryser(3 skuffer) Men eftersom at der kun skal være hvad vi spiser iløbet af ugen er det også fint..... Den ene skuffe er der enda kun is og brød i:0))...

En evt. madplan kunne hedde:

spaghetti og kødsove

Rest fra kødsovs bruges til hjemmelavet pizza samt div andet fyld.

Kyllingefitet m asparges,tomater, hasselbagte kartofler og flødesovs

Gryderet m. ris og salat

Rester

Frikadeller m. pasta og tzatiki........

K.Jannie

29-04-2012
janniesevik
janniesevik
Barn på 3 år og 7 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...