Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Buddist vs. kristen

Hej alle i skønne mennesker ! Min forlovede og jeg står med et kæmpe problem, ang barnedåb. Han går meget op i tradition og er kristen og ser gerne at barnet bliver døbt i kirken og i den kristnetro. Men jeg er buddist og tror på den frivilje og ønsker ikke at barnet bliver døbt i kirke og af en præst, der imod ønsker jeg blot en navngivningsfest. Jeg har forslået at barnet stadig kan komme i en dåbskjole, og at evt. den skal stå fadder kan "hælde" vietvand på barnet, også en lama (tibetanske munke/"præst") kunne give sin velsinelse (velsinelse, udvikling og beskyttelse), men han holder stadig på det traditionelle og kirken. Der er ingen af os der vil "ofre os" hvad gør vi ??

11-05-2012
Bayla
Bayla

Mange tak for alle de gode svar ! :D

12-05-2012
Bayla
Bayla

Religion er noget værre rod. Alle har så travlt med min religion er bedre end din og bla bla bla...... Jeg er døbt katolik min mand protestan og der er ingen forskel , kun traditioner og måden at udfører gudstjenste på. Jeg ville ikke have min børn døbt, det ville min mand. De blev døbt og jeg har det fint med det. Vi går ikke i kirke, vi går faktisk heller ikke op i relegion begge to, dog valgt vi at blive gift i kirke, ikke fordi vi tror på gud men fordi det er romantisk.Ja det var faktisk det vi sagde til vores præst. Vi har vores egne traditioner vi holder. Gud er gud uanset hvilket navn han har. Der er kun konflikter med religioner.

I kunne døbe barnet- og holde en budhistisk cermoni for barnet samme dag, så hører barnet under begge tros retninger. Når barnet kommer til konfirmations alderen, så kan I og barnet tage stilling der hvad så skal ske, for der er barnet voksen til selv at tage stilling til hvad barnet vil. Der er kun en hindring hvis man lader det være en hindring.

12-05-2012
moni
moni

Personligt er jeg af den holdning, at jeg ikke ønsker at trække noget ned over hovedet på mit barn.. altså religionsmæssigt.. Min kæreste er agnostiker og jeg hører vist heller ikke til i nogen bestemt kategori.. Vi er begge døbt og konfirmeret og har relativt religiøse familier (min far og kone er frivillige hjælpere i sognehuset året rundt og kærestens far har også arbejde i "guds hus")

Vi har valgt at navngive vores datter, så har hun mulighed for selv at vælge,når hun bliver ældre, hvorvidt hun vil tilhøre en bestemt troesretning.. Familien ville gerne ha set hende i fin kjole og holdt traditionel dåb.. Men de tog vores beslutning meget pænt og datteren fik i stedet forskellige smykker,som symbolsk beskyttelse.. en halskæde med et kors og en halskæde med tors hammer.. meget sødt i grunden.. ;)

Jeg synes dit forslag lyder fint.. Men det er jo lidt en principsag.. ;)

Jeg vil også mægtig gerne giftes, med fin kjole og seremoni og tradition osv. ,men jeg ønsker ikke at "misbruge" kirken til det,når jeg ikke er kristen.. ;)

Hvis man døber sit barn i den kristne tro,så må man også opdrage i den kristne tro.. ellers er det jo svindel og humbuk.. man er ikke frelst bare fordi man har fået vand i håret.. :D Efter min mening.. hehe.. Men der er nok mange der vil være dybt uenige.. ;)

11-05-2012
MissRock
MissRock

Det er godt nok en svær en. Jeg er ikke sikker på at jeg kan hjælpe.

Er det en mulighed at gøre begge dele? Eller gøre det samtidig med begge religioner til stede på en gang? Det ville i hvert fald være løsningen i en amerikansk film.

Under alle omstændigheder er I nødt til at finde ud af, hvorfor I ønsker at få barnet døbt ind i jeres religion. Altså herhjemme er jeg nok væsentlig mere religiøs end min mand og kunne derfor muligvis få lov at få vores børn døbt i en anden religion, fordi min mand nok egentlig mest er ikke-religiøs (og heller ikke ateist). Så det afhænger også lidt af om hvor meget I hver især praktiserer jeres religion i forhold til hvad der er fair.

Og som jeg forstår dig er der ikke mere tvang i kristendommen end i budismen, vi døber vores børn for at "registrere" dem og de vælger til eller fra, når de konfirmeres. Modsat f.eks. Jehovas vidner, som først døbes, når de selv kan vælge til som voksne.

11-05-2012
Randi2010
Randi2010

Nu ved jeg så ikke om jeg har lagt det ind det rigtige sted, jeg er helt ny her :)

11-05-2012
Bayla
Bayla
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...