Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Nogen der bor tæt ved den Dansk/Tyske grænse??

Vi skal en tur derned her snart, og kan simpelthen ikke finde vores pas, og sidst vi var dernede stod der ingen der. Så tænkte på om der er nogen der ved om der står nogen der, for er også ked af at skal spendere 1500 for pas til den ene gang.??? Det er sjældent(læs hver 3.4. år vi er dernede)(Bor i Nordjylland) Og hvis man bliver stoppet hvad så??? Får man bøder eller???

15-05-2012
Tobiasmor
Tobiasmor

Dette er fra Folketingets EU-oplysning på deres hjemmeside. Jeg har selv fremhævet:

3. Skal jeg have mit pas med, hvis jeg rejser til et andet EU-land?

Ja. Personkontrollen ved grænserne er ikke ophævet i Storbritannien og Irland samt Cypern, Bulgarien og Rumænien, og der skal derfor vises pas ved ind- og udrejse af disse lande.

Desuden skal der også medbringes pas ved rejse til øvrige EU-lande. Schengen-reglerne ophæver kravet om, at man skal vise pas ved passage af Schengen-landenes indre grænser, men der kan stadigvæk kræves forevisning af gyldig legitimation efter, at man er rejst ind i et Schengen-land. Dette legitimationskrav betyder, at statsborgere i et Schengen-land skal kunne bevise deres statsborgerskab, hvilket i forhold til danske statsborgere indebærer forevisning af pas. Du skal derfor alligevel medbringe dit pas på rejser til Schengen-lande, selvom der ikke er paskontrol ved grænsen, i lufthavnen m.m .

På grund af Den Nordiske Pasunion behøver danske statsborgere dog ikke at medbringe pas ved rejse til de øvrige nordiske lande (Sverige og Finland samt ikke-EU-landene Island og Norge).


Der er ikke paskontrol ved grænsen, det er jo netop det, der er blevet ophævet. Men hvis du bliver stoppet i Tyskland og bedt om at vise pas, tror jeg godt, at det kan blive en temmelig dyr affære. Det er iøvrigt politiet og ikke toldere, der tjekker pas (og udsteder bøder).

Det er ulovligt ikke at have pas med, men chancen for at blive opdaget er nok ret lille. Så må du jo gøre op med dig selv om du tør satse.

15-05-2012
Lofl f
Lofl f

Det er bare en indkøbstur så ikke det vilde i det.

Ja sidst skrev vi også kun kørekortnr på de eksporterklæringer, men fik at vide at det ikke var en åben grænse mere, så vi har været i tvivl om vi skulle have noget med.

Vi kører ikke derned ret meget for det er jo blevet dyrt dernede også.

Er der noget at spare ved det mere????

15-05-2012
Tobiasmor
Tobiasmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...