Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Rigtig ked af det ved aflevering i vuggestuen

Åh, jeg er en sand humørbombe i disse dage - eller også er det omvendt! Min dreng på 2 har i den seneste tid været meget ked af det, når han skal i vuggestue - og specielt når vi er derovre, bliver han helt ulykkelig og vi må ikke gå. Vi bruger ofte en halv time på at aflevere ham - i dag var jeg der næsten i en time. Heldigvis når han stort set hver gang at tø op inden vi går. Det gjorde han også i dag, men alligevel bliver jeg så ked af at tænke på det. De siger, at han er glad i løbet af dagen, og vi kan faktisk næsten heller ikke slæbe ham hjem igen, når vi kommer og henter ham. Men hvorfor er han så så ked om morgenen? Jeg tror snart vi skal have aftalt et møde med hans voksne derovre, for det er bare hårdt. Måske vi kan aftale et ritual, som vi skal gøre i samarbejde med dem om morgenen? Måske vi takler ham helt forkert, når han bliver ked derovre? Det fylder bare enormt meget i mine tanker i løbet af dagen, som jo i forvejen bliver kortet af, når vi skal bruge ekstra tid på afleveringen. Vi har også i den seneste tid hentet før, og i sidste uge holdt han fri både mandag og onsdag foruden kristi himmelfartsferien, fordi hans far ikke kunne bære, at sende ham i vuggestue. Men det går jo i den grad ud over vores studier ... Jeg har tænkt på, om det er en reaktion på, at der startede en pige på 5 måneder på hans stue. Når hun ikke sover og spiser, så græder hun det meste af tiden, og kræver jo egentligt mandsopdækning af det faste personale, hvilket de ikke kan give. Måske han mærker stress der? Men igen, det er jo kun, når han bliver afleveret, at han er så ked af det ... Det er sgu en træls situation ... og nu blev det et rimeligt langt indlæg, sorry!

21-05-2012
Lofl f
Lofl f

Tak for svar til jer tre m'er også! :) Specielt tak til dig ML, for det var jo sådan et lignende svar, som jeg havde håbet på. At vi bare skulle følge vores mavefornemmelse og blive ved ham, og at det så går over igen. Jeg blev jo temmelig lang tid i dag, men han var glad, da jeg gik. Alligevel har det fyldt meget i dag, da det bare ikke er sjovt, at han er så ked af det.

Jeg er dog meget glad for hvert eneste svar jeg har fået her. Det har givet mig noget at tænke over. Men jeg tror stadig, at vi også skal tale med hans pædagog, for hun har nok både erfaring på området og hun kender min dreng, så jeg håber, at vi sammen kan finde den rigtige løsning for ham - og for os, for det er lidt opslidende.

I morgen starter vi med at få ham af sted inden formiddagsfrugten og fortæller ham inden nøjagtigt, hvad der skal ske ved afleveringen. Så må vi så se, hvor længe vi bliver.

21-05-2012
Lofl f
Lofl f

Ej, Mortobe, det du beskriver er nøjagtig det samme, som vi oplever! Det er næsten skræmmende. Det begynder også allerede hjemme, at han ikke vil af sted, han vil blive hjemme (hans sprog er dog ikke så godt, men det er tydeligt hvad han mener).

Og lige så svær, som han kan være at aflevere, lige så svær kan han være om at få med hjem igen om eftermiddagen.

Han elsker at være på legepladsen, men når vi spørger ham, om vi skal gå derned, får vi et "nej". Hvis vi så alligevel kommer derned, vil han ikke med op igen. Vi har faktisk også talt om, at det er når der skal ske noget nyt, når vi skal fra A til B (eller fra B til A), at han stejler.

21-05-2012
Lofl f
Lofl f

Ah, hvor er I dog irriterende enige om lige præcis det jeg frygtede. Vi må jo arbejde på at blive bedre til at sige farvel med det samme og med sikkerhed i stemmen.

Personalet plejer at være meget villige til at hjælpe, det er nok bare os, der ikke kan lide at gå, hvis han er ked af det. Det strider bare mod mit moderinstinkt. Men vi må jo prøve at se, om vi ikke kan få lidt før hver dag. Så kan vi også lave tricket med at stå udenfor døren og lytte! :) Det er nu bare rarest at gå fra et glad barn. Heldigvis kan vi altid ringe i løbet af dagen og spørge, om han er kommet sig. Men øv, hvor ville det bare være nemmere, hvis han bare glad vinkede helt af sig selv.

Tusind tak for svar - de var jo næsten skræmmende ens! :)

21-05-2012
Lofl f
Lofl f

Siger som de andre det bliver ikke nemmere af at blive der. Vi havde det samme problem med mathilde og kan have det stadig nogle gange. Vi har den rutine nu at vi kommer ind tager sko og jakke af sætter madkasse i køleskab også finder vi den voksne hun vil vinke med maks 5 efter vi er kommet er jeg gået igen. Står jeg og snakker bliver det sværere at aflevere

21-05-2012
emmamathilde
emmamathilde

Jeg tror bestemt ogsaa I skal korte jeres "farvel" meget af ! Det er alt for lang tid at bruge og han har sikkert fundet ud af at I bliver og hygger, hvis han bliver ked af det. De er jo snu det smaa pus *ss*

Aftalt med de voksne i vuggestuen, at en af dem skal tage ham, saa kysses der, krammes og saa kan han vinke, men det boer ikke tage mere end 5-10 min fra I er kommet ind i vuggestuen til I er gaaet igen :)

21-05-2012
schweizmor
schweizmor
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...