Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Ret til ferie for langtids sygemeldte??

Jeg vil lige høre jer om, har man ret til at afholde ferie når man er lang tids sygemeldt. Min mand har problemer med ryggen og har været sygemeldt siden januar. Han har ikke fået en diagnose for det og derfor stadigvæk sygemeldt. Der er jo snart sommerferie og vi vil rejse til udlandet. Kan han få lov til at tage på ferie med os ,hvis han siger farvel til et par ugers sygedagpenge eller??

31-05-2012
maxi5
maxi5

Da.jeg var langtidssygemeldt, ville vi gerne væk en uge til.udlandet. Jeg fik lov, med sygedagpenge da min.sagsbehandler vurderede at det nok kunne have en positiv effekt på mig. Men kender mange der har fået nej men også flere der.har fået ja.

01-06-2012
forte
forte
Barn på 3 år og 2 måneder

Tak for jeres svare

hvad med feriepenge?

Min mand har sin feriepenge for i år til gode, da han er blevet sygemeldt siden januar. kan han få det udbetalt?

31-05-2012
maxi5
maxi5

Ja I skal ringe til hans sagsbehandler på kommunen, I kan nemlig godt ske at få lov. Chancen er ikke stor, men der er et spinkelt håb :)

31-05-2012
Christina9870
Christina9870

Det kan det ikke desværre. . . Min kæreste har gået sygemeldt i et år nu grundet brud på nakken :( Og når man er sygemeldt har man ikke krav på ferie. Og det er så uretfærdigt for det er ikke noget man selv vælger, men sådan er reglerne. Men tjek op på det alligevel, men tror bare desværre i får et afslag... Pøj pøj.

31-05-2012
LotteSørensen
LotteSørensen

Normalt kan langtidsdsygemeldte kun få lov til at tage ud af landet, hvis sagsbehandler vurdere at det kan have en positiv effekt på den sygemeldte, så kan man få lov til at tage afsted og stadig få sygedagpenge. Ellers er det noget med at man skal raskmeldes mens man er afsted og så sygemeldes igen når man kommer hjem. Men har hørt noget om at ens sag måske så kan trække længere ud.

Men snak med sagsbehandleren på kommunen. Så i gør tingene på den rigtige måde, så det ikke skader ham på sigt.

Men ellers har i altid mulighed for at blive i landet og holde lidt ferie sammen.

31-05-2012
forte
forte
Barn på 3 år og 2 måneder

ok, det vil sige at han skal have fat i sin sagsbehandler på kommunen og spørge om det kan lade sig gøre ?

31-05-2012
maxi5
maxi5

Bedste råd er at snakke med a-kassen eller kommunen, hvor han nu er... Så er I på den sikre side og risikere ikke at de lige pludselig kommer efter jer.

31-05-2012
Christina9870
Christina9870
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...