Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Tag afføringsmiddel!!!

Under en graviditet er det helt normalt at få en eller flere hæmorider. Det gjorde jeg desværre også. Jeg havde hørt, at det var godt med en masse mælk og mælkeprodukter, da det styrker babys knogler. Men jeg havde ikke fået at vide, at det giver forstoppelse, hvilket resulterede i, at jeg 1,5 måned inden fødsel fik nogle vanvittig irriterende hæmorider. Man ville ikke gøre noget ved dem før fødslen var overstået, for der var en chance for, at de ville forsvinde ad sig selv bagefter. Jeg fik Proctosedyl (en creme mod smerte og kløe ved hæmorider, og hjælper dem til at trække sig sammen) af min læge. Til min 8 ugers undersøgelse hos lægen efter fødslen var de stadig ikke forsvundet, og jeg skulle derfor ind og have dem fjernet. Jeg lider meget af smerter bagi!!!!! Det viser sig så, at man kun må smøre cremen på i højst 4 uger, og jeg har gjort det i næsten 4 måneder. Derfor er min hud dernede fuldstændig ødelagt!!!!!! Min læge blev ved at sige, at det var svamp og jeg fik svampemidler mod det, som slet ikke hjalp, og jeg blev bare i uvidenhed ved med at smøre mig med Proctosedylen, og hun blev ved at give mig recepter. Jeg har brugt rigtig mange tuber!!!!! Da jeg så endelig skulle til kirurgen og have dem fjernet dem i går, kunne han ikke gøre det da huden var så ødelagt og svier, at det blev udsat en måned :( Jeg er så ked af det!!!!! Da jeg i dag ringede til min læge og sagde det, sagde hun, at hun godt vidste, at man ikke måtte smøre så længe, men at hun jo skulle give mig noget. NEJ, det havde hun ikke behøvet. Her gik jeg og smurte for at det skulle blive bedre, og så blev det bare værre og værre for hver gang :( Det er til at tude over!!!!!!!!! Så mit råd inden du kommer ud i al dette: SPIS EN AFFØRINGSPILLE OM DAGEN!!!!!!!!! Fx Magnesia fra Matas.

19-07-2012
Mia
Mia

På ingen måde vil jeg anbefale syntetiske afføringsmidler. Jeg har selv brugt ricinusolie, castorolie eller amerikansk olie - kært barn mange navne, og det virker uden bivirkninger. Www.castorolie.dk har fint beskrevet brugen af ricinusolie som afføringsmiddel, og som sagt har jeg god erfaring med dette. Dette er min holdning :-)

30-09-2018
SanneLK
SanneLK
Planlægger

forstår din pointe, meeeen...

afføringsmiddel er medicin, medicin bør ikke indtages medmindre det er nødvendigt og ikke kan afhjælpes på andre måder..

Så rådet er nok i stedet at søge hjælp, hvis maven ikke arter sig på trods af sund og varieret kost..

 

det er meget fejlagtigt at tro at afføringsmiddel er fuldstændig harmløs..

kroppen kan blive afhængig af afføringsmiddel præcis ligesom med næsespray:D

02-08-2012
schack
schack

Okay, det synes jeg direkte er et skidt og sundhedsskadeligt råd at komme med. Jeg er på ingen måde enig med dig i, at gravide bør tage afførende midler som profylakse... Sikke noget pjat at skrive.

Det lyder som om, at du har haft en dårlig oplevelse, men det betyder jo ikke, at man bør opfodre til medicinisk behandling uden grund. Opfordrer du også til antideprisiver som profylakse for fødselsdepressioner?

Jeg har indtil videre båret på 4 børn og har aldrig fået en eneste hæmoride. En graviditet kan sagtens gennemføres uden at få disse og derfor ville en forebyggende behandling med afføringsmidler også være helt hen i vejret at anbefale.

02-08-2012
Morheidi
Morheidi

Nu er jeg jo typen, der normalt stoler på min læge, og når hun siger, at jeg sagtens kan smøre mig med Proctosedyl, så tror jeg hende. Og eftersom man skal have recept på det, har hun hele tiden kunne følge med.

Der er ikke noget galt i at tage afføringsmiddel, når man er gravid. Selvfølgelig skal man ikke overdrive. Babyens hoved presser på tarmen, og hverken motion, rosiner eller sveskejuice kan hjælpe her. Det er prøvet. Men ja,m man kan da altid lige rådføre sig med sin læge. Det vil jeg da også anbefale. Jeg kunne bare have tænkt mig, at nogen havde sagt det til mig under graviditeten - og ikke først bagefter, som var tilfældet. Det er fordi hæmorider er sådan et tabuemne. Men det prøver jeg her at komme til livs. Hvis man hellere vil have noget blidere end Magnesia, som er ret effektivt, så findes naturmidlet HUSKogså. Fåes ligeledes hos Matas.

DET ER NU ALTID BEDRE AT FOREBYGGE END AT SKULLE RETTE OP BAGEFTER!!!

Jeg håber, at det kan hjælpe nogen. I hvert fald give noget at tænke over...

Og tillykke med graviditeten :)

01-08-2012
Mia
Mia

vil lige tilføje at jeg også selv har fornøjelsen af hæmorider, og kun smurte i 14 dage, og har næsten ikke brugt noget at tuben. Så der må virkelig være smurt på.....

 

Jeg har stadig min ven deromme, og smøre kun en lille bitte smule, hvis den genere voldsomt....

Al medicin, om det tages oralt analt eller andet, bør behandles med omhu, og tages så lidt af som muligt

19-07-2012
Birns
Birns

Man skal passe meget på med at tage afføringsmiddel.
Kroppen bliver utrolig let afhængig heraf og kan derfor få svært ved at fungerer uden (tarmen bliver doven). Rigtig mange som tager det uden egentlig at have et reelt behov herfor ender faktisk med noget som kan minde om kronisk forstoppelse/fordøjelses besvær.

Så som andre skriver skal man ikke begynde at anvende sådanne midler med mindre der faktisk er et reelt behov herfor og uden at man først har snakket med en fagpersoner herom, netop fordi midlernes virkning er så forskellig.
Og som Frufangenummer skriver, så er en lille ændring af kosten, den bedste og sundeste vej til en sund fordøjelse. Ofte kan problemet faktisk løses med lidt sveskejuice, svesker, rosiner o.l.

19-07-2012
KatoMor
KatoMor

Afføringsmiddel er ikke bare afføringsmiddel, de forskellige slags virker på forskellige måder, og nogen har derfor brug for en slags andre for en anden, og det er lægen den bedste til at vurdere. Og at tage nogen som helst form for medicin uden behov er generelt hul i hovedet efter min mening.
Godt med væske, fiberrig kost og masser af motion er når alt kommer til alt for langt langt de fleste, også de gravide, de mest effektive peristaltikfremmende metoder.

19-07-2012
Frufangenummer
Frufangenummer

Enig Birns det var også min tanke, at man jo selv har pligt til at læse indlægssedlen :-/

19-07-2012
cboye
cboye

Jeg ville heller ikke uden videre spiser noget som helst medicin uden at havde snakket med lægen.

I forhold til selve cremen, fremgår det meget tydeligt at indlægssedlen, at det kun må bruges i kort tid ( kan ikke huske om der står 2 eller 4 uger)...

Derfor er det naturligvis stadig noget fis at din læge er blevet ved med at udskrive recepter, men man bør altså også selv læse indlægssedlerne......

 

Men som rådet ovenfor, ville jeg nok også flytte læge, hvis lægen ikke engag vil indrømme hans del af fejlen ( at han bliver ved med at udskrive recept, på et midel, som er beregnet til kort tidsbrug)

19-07-2012
Birns
Birns

Sikke en ærgelig historie, men jeg vil nu ikke anbefale nogen gravide til at begynde at spise afføringsmidler uden lægens samtykke.

Måske du skulle overveje en ny læge :-/

19-07-2012
cboye
cboye
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...