Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Hvordan finder man den "helt rigtige" psykolog?

Det er meget følsomt for mig, men jeg har i dag været hos lægen og fået en henvisning til psykolog. Men hvordan finder man "den rigtige"?? Jeg er en "rigtig" sygeplejerske, nemlig sådan én som gerne vil klare tingene selv og hjælper alle andre før jeg hjælper mig selv. Derfor er jeg heller ikke så god til at skulle åbne mig på den måde overfor en vildt fremmed. Egentlig frygter jeg nok at jeg ikke vil føle mig "mødt" eller at jeg vil føle at psykologen vil se ned på mig og tænke at jeg bare skal tage mig sammen. Er der nogen der vil dele med mig hvordan de har fundet "den rigtige" psykolog. (selvom det jo nok er lidt af et tabu at gå til psykolog).

22-08-2012
Muster
Muster

Du kan evt. prøve den nye bygyguide til København: https://guidecph.dk

Ved ikke om den kan hjælpe dig, men det er et forsøg værd :)

07-03-2020
jespermario
jespermario
nyfødt baby

Selvom det her er en gammel tråd, faldt jeg over den i efteråret, hvor jeg selv ledte efter en psykolog i København. Af andre veje fandt jeg frem til Psykolog Iben Larissa Jørgensen - Det Sunde Sind www.detsundesind.dk og jeg vil bare fortælle, at jeg har haft en rigtig god oplevelse med at gå hos hende. Jeg havde moderat depression og angst, og Iben hjalp mig med begge dele, ved at give konkrete værktøjer, som kan bruges i hverdagen og som stadig hjælper mig meget!
Så hvis nogen mangler en dygtig psykolog, vil jeg virkelig anbefale at prøve at kontakte Iben.

07-04-2016
Annesigne
Annesigne
Planlægger

Er enig.. Man er nød til at prøve sig frem.. Nogle har man det bedre med end andre.. Men jeg fandt en i 2 omgang som jeg er så glad for at selv om hun nu er flyttet til new zealand så holder vi vores sessioner på Skype :) og det er svært i starten at komme hos en vildt fremmed og åbne sig.. Men det er bedre end at gå rundt med det hele indeni selv. Held og lykke med det. Kh Julie

30-01-2013
babyjulle
babyjulle

Denne kommentar er blevet slettet af moderatoren. Læs vores regler for brug af Liberos hjemmeside, herunder vores forums, hvis du vil vide mere.

30-01-2013
Cilleras
Cilleras

Hej Muster.

Først og fremmest skal du ikke føle, at det er tabu at gå til psykolog, det er tvært imod modigt og stærkt at række ud og tage imod hjælp, når man føler sig lidt lost. Så vend tabu-tanken til det positive og sig til dig selv, jeg er stærk fordi jeg ved jeg har brug for hjælp til at komme videre :o)

Jeg har selv lige afsluttet et psykologforløb, efter min mor døde for godt 6 måneder siden. Samtidig med, at jeg har gået til individuelle sessioner, så har min far, lillebror og jeg også været i familieterapi nogle gange og det har virkelig hjulpet mig.

Jeg fandt min psykolog udfra "mave-fornemmelse". Da jeg læste om hendes arbejdsområder, hendes erfaringer, så kunne jeg mærke at det føltes rigtigt. Da jeg så ringede og bestilte tid, så havde hun en meget beroligende stemme og jeg følte mig med det samme tryg. Håber ikke det lyder for hokus-pokus-agtigt. 

Jeg forstår godt dine tanker mht, om at psykologen vil dømme dig. Det tror jeg er helt naturligt. Og selvom der selvfølgelig er forskel på psykologer, og det ikke er alle man passer sammen med, så sidder de der ikke for at dømme én. Mange gange tror jeg det er én selv som dømmer hårdest, når det kommer til én selv. Kan kun anbefale at du går ind til et psykologforløb med åbent sind og gøre brug af de redskaber som psykologen giver dig :o)

Held og lykke med det hele. Husk det ikke er svagt at bede om hjælp, selvom man er vant til at kunne klare alting selv. Tværtimod.

 

Mvh, Jeanette

30-08-2012
JeanetteK1983
JeanetteK1983

Om nogen skulle have interesse i en update fra mig, kan jeg fortælle at jeg har fået en tid hos en (forhåbentlig god) psykolog. Hun har presset mig ind i kalenderen fordi hun vurderede at det var akut, men desværre er hun temmelig booket op, så det er først om 3 uger. Håber at hun er værd at vente på.

29-08-2012
Muster
Muster

Tak allesammen. Rart at få nogle cyberkram. Må prøve at kigge mere på det i weekenden og så tage mig sammen til at ringe til én på mandag, hvor jeg arbejder hjemme.

23-08-2012
Muster
Muster

Jeg kan ikke hjaelpe med at finde en psykolog, men som jeg har skrevet foer paa FB, du ved hvor jeg er.... Knus

23-08-2012
schweizmor
schweizmor

Lægen henviste til en hjemmeside der hedder psykologer i Danmark, men jeg synes godt nok at det er svært.... (kan mærke på mig selv at jeg er ved at "trække i land" og tænke at jeg bare skal klemme ballerne sammen og komme videre).

22-08-2012
Muster
Muster

Jeg var så "heldig" at min veninde havde været ved flere forskellige og kunne anbefale en,som passede rigtig godt til mig og mit behov.. Samme psykolog havde 10år tidligere ca. Haft min bror i konsultation, grundet nogen af de samme ting.. Og hun er bare smadder dygtig.. Jeg har erfaret,at jeg ka mærke efter ÉN samtale,om det føles naturligt.. Hvis det ikke gør det,så er det om at finde en anden!!

22-08-2012
MissRock
MissRock

jeg fik et papir fra min læge med flere navne på, jeg valgte alle mænderne fra, så valgte dem med samme efter navn sådan blev jeg ved til en var tilbage og jeg kunne ikke finde en bedre psykolog :)

22-08-2012
laksepige
laksepige

Hende eller ham finder du kun ved at komme ud og 'prøve' dem af..

Du får lige et kram med på vejen søde Inge :)

22-08-2012
MorTilMarius07
MorTilMarius07
Baby på 11 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...