TTTS - September 2012 Gode råd og positivitet

Hej alle     Læste disse beskeder og blev grebet af at allerede nu dele min historie. Jeg er i 16 +4 uge og er indkaldt til 1 x per uge scanning da Riget vil holde øje med fosterne. Enæggede tvillinger. Fostervandet er gået en smule ned på tvilling 1 - 2.4 og tvilling 2 5.3 så der er forskel ingen tvivl om det. De har ikke kategoriseret det endnu men går det fortsat ned af så er det TTTS. Lægen sagde idag - skulle det kategoriseres ville det være stadie 1. Det tager selvfølgelig glæden fra en men jeg er samtidig også underlig tryg ved at de holder sådan øje med mig. Burde jo være helt uden af den men jeg er i de bedste hænder er jeg sikker på. Dog sidste uge var helt forfærdelig da de oplyste om den øget risiko. Uge 16 kan man nemlig ikke gøre noget. Det væreste er nok at skulle leve med tankerne og at man kan få pludselig meget fostervand - det er der jeg skal være meget opmærksom. Jeg håber inderligt de små klare den og ligenu har de det godt men igen TTTS kan udvikle sig fra dag til dag - time for time og den er svær at  vende sig til.     Til andre: Er der andre der går igennem noget som jeg pt? Vil rigtig gerne høre fra andre der har positive historier - som er igennem forløbet nu .... negativitet vil jeg ikke læse eller høre om eftersom det er en fact at der er en risiko for det kan gå galt. Men ligenu ønsker jeg positivitet og vil meget gerne støtte andre og evt. få støttte af andre.     Mange hilsner     C

21-09-2012
carben
carben

Jeg vil lige opdatere min gode historie, nu hvor jeg er i uge 28+5.

 

Der er nu lige store mængder af fostervand hos pigerne (igen) - dvs. fosterhinden ligger ikke helt tæt op af tvilling 1 mere. Det er jo helt fantastisk, at det er vent tilbage til normal tilstand.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på alle de bekymringer vi kunne have haft været foruden - hvis vi havde været skannet månedligt i stedet for ugentligt - så have de måske slet ikke set at der havde været det transfusions problem. 

Nu er vi i hvert fald fortrøstningsfulde, da TTTS sjældent udvikler sig negativ så sent, som efter uge 28.

 

De bedste hilsner Louise.

31-10-2012
LouiseW86
LouiseW86

Hej C.

Vi blev overflyttet fra Herlev til Riget grundet mistanke om TTTS i min uge 23. Der var grund til bekymring, da fostervand hos tvilling 1 var 2 cm og tvilling 2 havde 6. Vi har fået af vide, at vi er på trin 1 ud af 4, så der er ingen grund til operation eller bekymring. Jeg er nu i uge 27+3 og tilstanden er ikke forværret, men stabil.

Vi er til scanning 1xugentligt, hvor der måles flow. Begge piger har det godt og vokser inden for normalområdet. Tvilling 1 er dog 150 g mindre end tvilling 2. Jeg har også fået af vide, at jeg skal reagere, hvis min mave lige pludselig bliver større (dvs. mere fostervand hos tvilling 2), men jeg er ikke bekymret. Lige nu regner fødselslægen med, at vi kan gå til min 37. uge, og pigerne skal til verden vha. kejsersnit, da der har vist sig en snert af TTTS og en naturlig fødsel derfor vil indebærer en for høj risiko for pigerne.

Jeg håber det gav dig lidt tryghed, at der er flere som dig, på TTTS trin 1. :-)

Vi føler os i meget trygge hænder på Riget, og føler vi får alle de informationer vi har brug for. De anbefaler heller ikke, at man opsøger information om TTTS andre steder end hos dem, da det netop kan give øget og unødige bekymringer.

Hilsen Louise.

22-10-2012
LouiseW86
LouiseW86
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...