Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Bersærk i barnevogn... (Kolik)

Vores 5 uger gamle dreng har kolik, det er i sig selv røv hårdt!! Og jeg ved ikke hvad jeg havde gjort hvis ikke min kæreste havde barsel! En af vores største problemer, set med mine øjne, er at vores lille Sigurd ikke vil sove i barnevognen og at han er meget lydfølsom. ( vi har en datter på 16 mdr). Han går simpelthen bersærk.. Idag skreg han 40 min før jeg måtte kaste håndklædet i ringen! Vi har været indlagt, og her anbefalede lægen at vi bare lod ham græde til han gav op! For som hun sagde så har han selvfølgelig behov, men vi som familie har også behov, og det var blevet sådan at vi måtte sidde med ham i de to timer han sov, for at få noget sammenhængende søvn. Men jeg kan ikke vurdere om det er en kæmpe fejl?! Efter barnevognsepisoden i dag har vi ikke kunnet ligge ham fra os når han sov.. Hvad ville i gøre/ hvad har i gjort? Kram Anja

23-10-2012
AnjaHR
AnjaHR

Er har dagsøvnen hele tid været noget møg, i hvert fald ikke noget fast ej heller med rytme, og nu er han trods alt næsten 7 mdr.

Hvad angår afføringsmiddel, så hjalp lactulosen ikke rigtig her, men vi skiftede til grøn allomin hvilket hjalp en del, og så da han blev 3½ månede fik han lidt sveskemos oven i.

Det er formodentlig bare en periode han skal have noget til at holde maven igang. Det er et ret stort skift fra modermælk til erstatning for de små maver. Men ring til lægen i morgen, formodentlig behøver i ikke derop hvis du fortæller i er gået over på erstatning og der så ikke har været afføring i over et døgn.

Håber i snart kan blive mave generne kvit.

28-10-2012
hellegaard
hellegaard

Natte søvnen går allerede bedre, nu er der tre timer imellem han vågner ;) 

Dagssøvnen er dog stadig noget rod :( men han har tilsyneladende også ondt i maven idag, skriger ihvertfald en del igen :( Og så er det jo han heller ikke har haft aff. i nat og idag så vi må hellere ringe til læge eller sundhedplejen i morgen! Æv vi var lige færdige med at give vores datter movicol, som hun har fået et lille års tid :(

28-10-2012
AnjaHR
AnjaHR

Ja det gælder om at finde de positive sider ved flasken. :-)

Nu skal han jo lige vænne sig til den nye kost og så kommer der måske en ny rytme. Det skete i hvert fald her. Efter ca 2-3 uger på flaske så sov han pludselig igennem fra omkring 23-6 og det blev stille og roligt udvidet.

Det skete også med den store da jeg droppede amningen der. Og det er godt nok dejligt når der er en krudtugle mere der også skal underholdes og passes. :-)

Men er sikker på han nok skal begynde at sove bedre. Hvis ikke erstatningen gør tricket, så kommer det jo så med alderen. ;-)

27-10-2012
hellegaard
hellegaard

åh det lyder lovende med 3-4 timers søvn.. 

Sigurd sover ikke sårlig tungt de første par timer af søvnen, så vi rander frem og tilbage og lig ligger han om igen hver 10. min ca.. glæder os til det bliver bedre!

Var ikke klar over det med forstoppelse så tak for det!

desuden sidder jeg nu og udnytter fordele ved mme :) drikke er is kold carsberg ;D mums! da jeg har en datter på 15 mdr er det jo over to år siden jeg har kunnet drikke en øl, med go samvittighed :D

27-10-2012
AnjaHR
AnjaHR

Hvis det er en lille trøst, så handlede du ca en måned før jeg gjorde. Men det er bare så svært at tyde hvad der lige er problemet. Selv fagfolk kommer til kort somme tider.

Så er der det med amningen, og ja det er bare møg ærgeligt. Men tro på Sigurd har fundet ud af hvad der er bedst for ham. Og så lad dig selv ha lov til at være skuffet. Så går det nemmere.

Hvad angår skrigeriet så gik der også ca en uges tid før Frederik stoppede, han kan stadig få nogle ret voldsomme skrigeture, men det er når han er nået at blive meget sulten. Det kan ikke gå hurtigt nok. Men syntes det er blevet mindre og mindre jo ældre han er blevet, og måske har opdaget at han rent faktisk får mad, og bliver mæt. :-)

Og som da andre siger, vær obs på han nu skal have afføring mindst 1 gang i døgnet. Og ellers snak med læge/SP omkring enten lactulose, Movicol og den slags for at han ikke får forstoppelse.

Frederik fik også lactulose da vi skiftede til erstatning, da han fik hård mave og ikke kom af med noget. Erstatning fordøjes ikke så let/hurtigt som modermælk, og kan derfor nemmere give forstoppelse.

Håber Sigurd snart er en super glad og tilfreds dreng, så er det nemmere at acceptere det med den bratte slutning på amningen. :-)

27-10-2012
hellegaard
hellegaard

Det lyder fulstændig som vi havde det med vores den 1. Han skreg også hele tiden men han var så bare sulten. Efter ca 14 dage på flaske blev han en rigtig sød og glad dreng der kunne sove 3-4 timer i sin barnevogn.
Håber der bliver sådan for jer også.

Anja.

27-10-2012
anja1978
anja1978

Godt han er ved at blive 'Go' igen. Vi har heldigvis ikke kolik, men gir flaske og har gjort fra start. Vi havde dog en periode uden så meget søvn pga forstoppelse. Så husk at hold øje. Vi er på lactolose hver dag her, men så har Tobias det bedst. Bare til orientering.

27-10-2012
Kooo
Kooo

Efter 1 1/2 dag uden bryst (det var bare for at teste om sult var grunden til skrigeriet) vil lille Sigurd ikke længere ha bryst... Til min ærgelse! :( 

Men mon ikke det alligevel var endt der! Sigurd er nemlig meget mere tilpas nu! Han græder stadig, men det er vist lige så meget hidsighed og prutter der klemmer sig på!

Det er sku dejligt at vide at ens barn er mæt! og nedtur at vide at han har været sulten en måneds tid!!!

27-10-2012
AnjaHR
AnjaHR

Til at starte med ville han ikke rigtig tage flasken når det var mig, men da vi kom over det startede jeg med at give 80 ml en gang om dagen og så resten bryst. Mest fordi jeg var lidt ambivalent med flasken, da det havde været svært at få amningen op at køre.

I starten gik det fint med at give flaske og så amme, men da han ikke tog nok på, skulle jeg give flere flasker og efter 14 dage ville han så ikke brystet mere. Men det mættede ham slet heller ikke og tror det var derfor han droppede det helt.

Syntes dog ikke det var helt så slemt når det var ham der tog beslutningen om at amningen var slut. Men jeg har været meget ked af det, men hvilken lettelse over at han så ikke skreg som besat.

Hvis jeg skulle gøre det om, ville jeg nok starte med at lægge ham til brystet, og så efter de der 5-10 min som et måltid ca varer, supplere op med det erstatning han nu ville have bagefter.

Eller evt amme om natten hvor det jo er lidt praktisk i forhold til flaske. Frederik begyndte dog ret hurtigt efter at sove igennem om natten, så her fik flasken en lang række fordele fremfor amningen.

Håber i har fundet jeres løsning på sigurds skrigeri, for hvor er det bare super hårdt for alle parter.

26-10-2012
hellegaard
hellegaard

hej igen de damer, 

tak for jeres svar! Sigurd har ikke siden været ude at sove i barnevognen, man må lytte til sig selv når det ikke føles rigtigt.. det er sku bare hårdt når man får så mange gode råd!

vikle har vi skam både købt og prøvet også ringslynge, men det gider fyren bestemt heller ikke, til min store ærgelse.

specielt tak til hellegaard for dit svar, det lyder som om du beskriver sigurd når du skriver om din søn! så for to dage siden gik vi over til flaske, og jeg tror det gør en forskel! vi skal nok bare lige ha styr på flaske osv. (er kommet til at bruge en dum en, så det tog vildt lang tid at spise 70 ml) men den første dag han fik flaske sov han tre timer i sin lift, midt i stuen, hvor der er en del larm fra vores ældste.. så det var så vildt!

han kan stadig ha skrigture, men hvem kan ikke det, nu er han jo også vanttil at sku råbe op for at få gennemført noget :D

Hellegaard hvad gjorde du da i fandt ud af det med sulten, ku du stadig godt amme?? jeg han  mærke at jeg har lidt svært ved at opgi det!

26-10-2012
AnjaHR
AnjaHR

Puha hvor lyder det hårdt! Føler virkelig med jer.. Her synes vi jo det er hårdt, når han tager en skrigetur på et par timer om aftenen, så kan levende forestille mig, hvor hårdt det må være :o(

Jeg synes I skal være meget varsomme med at lade ham skrige, jeg er ret overbevist om, at det kan skade dem på længere sigt. Men, man kan jo komme derud i frustration, hvor det er bedst lige at lade barnet ligge og skrige, fordi man ikke selv magter mere og så er det jo det man skal.

Jeg vil også foreslå en slynge/vikle og hvis du kan låne èn, kan det jo være en fin måde at finde ud af om det hjælper. Ellers kender jeg flere, der har haft rigtig god effekt af Kranio Sakral terapi. Spædbørn, der skirger meget behøver nemlig slet ikke have ondt i maven, men kan sagtens have ondt i nakke eller lignende efter fødslen. Kranio Sakral er en meget blid form for massage, som kan være ret effektivt. Dèt ville jeg selv prøve, hvis vi fik problemer med vores lille dreng.

Håber der snart er lindring på vej, både for jeres skyld og selvfølgelig lille Sigurd.

24-10-2012
Libra
Libra

Puha, sidder og bliver helt ked af det på jeres vegne.

Frederik skreg fra han var omkring 3 uger til et par dage før de 3 mdr. Her var man også begyndt at sige kolik, da det så viste sig der ikke være næring nok i min mælk og det derfor var sult og ikke kolik. Så ca 2 mdr før man fandt den rigtige grund.

Formoder kiropraktor har konkluderet at de ikke kan hjælpe?

Nå men jeg føler med dig, det er mega hårdt med en bette der bare skriger og så have en større søskende.

Jeg ville dog ikke lade ham skrige, jeg var alene en stor del af den tid hvor frederik skreg, så helt undgå det kunne jeg ikke. Men jeg havde ham hovedesageligt på armen, ammede eller sov med ham på maven. Så måske en vikle, bæresele eller andet hvor du kan få armene fri kunne hjælpe lidt. Plus i bæresele/vikle kan du også komme lidt ud med ham.

Og så ville jeg nok forsøge nogle flere alternative ting som zoneterapi og kraniesakral ( tror det er det det hedder) for at se om man kunne gøre det mindste for at mindske skrigeriet. Og så meget tryghed som muligt. Og han er jo åbenbart ikke tryg nok i sin barnevogn.

Svøber i ham? Vi havde en gynge (en slags slyngevugge) og der var frederik faktisk mulig at putte engang imellem. Og så var han glad for voksien, formoder det var fordi han blev pakket sådan helt ind. Den virkede bedre og bedre jo ældre han blev.

Vi forsøgte også med lidt panodil Til natten i samråd med læge, for at se om det var smerter og om det kunne give lidt ro. Her ammede vi hver anden time, så han fik heller ikke alverdens søvn. Dog havde panodilen ingen effekt her så det var kun et par dage det blev forsøgt.

Håber i snart finder ud af hvad der plager sigurd, for det er bare pisse hårdt mens det står på.

Frederik er nu snart 7 mdr, men når han tager en af hans store ture (han har også ret meget temperemant) kan jeg mærke jeg panikker lidt, for starter det nu forfra, og kan jeg overhovedet trøste ham.

Sender kram og masser af styrke.

24-10-2012
hellegaard
hellegaard
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...