Præmatur 3

Jeg har en datter, der er efødt 3 mrd. For tidligt og vil derfor gerne give andre forældre nogle gode råd, som har hjulpet mig og sikkert også kan hjælpe andre, også selvom barnet er født til tiden. Det er vigtigt at man allerede fra start får en god kemi til hinanden. For min datter har det givet utrolig meget tryghed at ligge hud mod hud, at hun har fået lov til at mærke og føle mine vejrtrækninger og bevægelser. I en alder er 20, kan det godt være svært, men jeg lærte hurtigt min datter at kende og mig selv. Mine råd er at hvis f.eks. baby græder, så brug lyden shhhh, og hold stille en hånd på siden af hovedet af baby, da det får en til at slappe mere af, end at blive nusset hvor det kan stresse mere. Ikke stress, da jeg selv ved fra min datter, at det stresser hende lige så meget, hvis jeg f.eks. stresser. Læs deres signaler og find ud af om det de selv er igang med er afslapende for ikke at bryde deres hygge tid og ikke at stresse baby.

11-11-2012
MichelleD1
MichelleD1

Børn der er født så meget for tidligt har også behovet for at falde i søvn i mors og fars arme, da de mangler den "klemthed" der er i maven de sidste måneder af graviditeten. så man skal ikke spekulere på om det er en dårlig vane man giver dem ved at falde i søvn på armen, men bare lade dem, da det er det de har behov for lige netop der. 

og generelt blive holdt tæt ind til kroppen. og ska de have hjælp med at falde til ro kan det være en rigtig god ide at holde lidt ekstra fast om armene ind mod deres egen krop

sådan at man pakker barnet ind så de ikke "flagre"

 

hilsen mor til datter født 11 uger for tidligt

23-02-2013
rumle81
rumle81
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...