Det grænser til mobberi ;-(

Og nu er min tålmodighed snart brugt op. Der blir gjort noget fra skolens side, vil jeg bare lige slå fast - har "bare" brug for luft og evt et godt råd, hvis nogen har det. Min søn N er 13 år (2 mdr endnu), han har ADD og går derfor på en speciel skole, hvor der udelukkende er børn med særlige behov (3 grupper med 6-7 elever i hver). Han er medicineret og det virker RIGTIG godt !! I de 3 år N har gået på skolen, har der været problemer mellem N og en anden dreng - lad os kalde ham K. Nu er det hade skriveri over Fb (beskeder), for de er ikke venner derinde (det har jeg forbudt N). Der bliver sendt beskeder til N, fra andre han slet ik kender, men tydeligvis nogen af K's venner. N forsøger at blive hjemme på "egen banehalvdel". I frikvarterene eller når N skal hente hest fra fold (det er en kombi af skole/rideskole), så bliver han kaldt: fede svin, bøsse, svine, bøsse røv og andre rigtig grimme ord. N har ku gi igen ved at sige, åh hold kæft eller noget i den art. Nu er han kommet dertil, hvor han vil have svært ved at holde sig i sin krop (gå til angreb). Det er som at tirre en bisk hund, som jo på et tidspunkt vil gå til angeb. Selvf er jeg ik tilhænger af at N gør noget - men hvordan vil vi selv reagere ?. Jeg har talt med moren og hun vil ta fat i K - men jeg TVIVLER på det virker - det har det ik gjort indtil nu. Jeg har bedt N lade helt vær med at reagere på beskeder på fb som er beskidte - så må han skrive sine udbrud ud på et stk papir, hvis det kan hjælpe ham. Jeg synes bare, det er så synd for ham - ik fordi han kun er min søn, men også fordi pillerne hjælper ham SÅ meget ved at han kan blive i sig selv og ikke gå til angreb ... Havde behov for luft - tak fordi du ville læse 

23-11-2012
SMilla0400
SMilla0400

Jeg har i dag på min facebook fået et tip (fra fb) om at man fremover kan modtage beskeder fra ALLE

09-02-2013
Madam_Mundus
Madam_Mundus

er ked af din søn bliver mobbet. det må ikke være nemt. men lige en anbefaling. der er en funktion på facebook hvor folk man ikke er venner med ikke kan sende beskeder. dvs de skal ansøge om venskab og godkendes først. så.slipper han da i hvertfald for beskederne. (:

09-02-2013
SophiePichardt
SophiePichardt

Jeg tænker at k nok ikke kun har en AD(H)D diagnose, men måske også er ramt af andet. Det kunne være at han var tidligt skadet eller samspilsramt. Eller at hans forældre ikke magter opgaven.

Stakkels n

09-02-2013
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Didde; Det du foreslår er ikke praksis. Nu ville det jo også være en fed ide, hvis der kom 2 vindende børn ud af hele konflikten. Med din løsning bliver der minimum 1 taber og nemt 2.

19-12-2012
Johannesmor
Johannesmor

Babyhome; Skifte specialskole - really?!!

Undskyld sarkasmen, men synes ikke lige, at det ligger til højrebenet for Smilla0400. Desuden - det her er noget der foregår i fritiden. Skole, fritid og hjem er smeltet fuldstændig sammen. Mobning foregår ikke længere ude i skolegården med buksevand og hiven i fletninger. Nej, den er sgu blevet avanceret og digital. Hvilket i den grad kræver meget mere af forældrene.

Og helt ærligt, så kan skolen ikke stå ind over Ks computer hjemme på værelset. Det er en forældreopgave. Det er forældrene, der skal lave rammer og grænser. Være med på sidelinjen, bede om at se hvad der foregår og hvis det pludselig er ustyrlig hemmeligt, så er der jo en grund til at være ekstra på vagt. SMilla0400 skriver i øvrigt, at skolen arbejder på at løse det. Det er da et kæmpe svigt, hvis hun hiver ham ud af skolen, når han trives OG de arbejder på at løse det. Hvad skal de ellers gøre?

Smilla0400: Av hvor er det svært, særligt når du ved at der er ekstra store udfordringer i familien. Vil lige skamrose dig for, at du beskytter dem! Super med-forældre du er! :-) Og hvor er N sej! Det må være ekstra svært for ham, når han har de betingelser, han nu engang står med. Synes du giver ham nogle virkelig GODE mestringsredskaber. Den med papiret er da genial!

Synes det er dejligt at læse, at skolen arbejder på at løse det! Kram til dig.

19-12-2012
Johannesmor
Johannesmor

Jeg synes ikke det grænser til mobberi - det er da helt klart mobberi! Jeg gad godt vide, hvad skolen gør. Men jeg må tage dit ord om, at de gør noget, for gode varer.

Jeg tænker også som flere andre, at du skal hjælpe ham med at blokere osv. på hans FB-profil. Og så kan jeg som Randi heller ikke forstå, at drengens forældre tillader ham at være på nettet, når han ikke kan finde ud af hvordan man bruger det ordentligt. Men jeg kender selvfølgelig heller ikke familien.

Men din dreng skal da helt sikkert have ros for, at han er så god til at ignorere, selv om alt naturligvis har en grænse. Dejligt, at mediceringen fungerer så godt for ham! :)

23-11-2012
Lofl f
Lofl f

Hvis beskederne kommer fra K's venner, hvorfor bliver der så ikke gjort noget ved dem??

Måske K's forældre skulle lukke for K's FB eller internet i det hele taget. Jeg forstår godt at der er andre problemer i familien, og det er nemt for mig at sige, når jeg har "normale" børn på 2 og 5 år. Men jeg håber ikke mine børn får lov at have en profil eller internetadgang i det hele taget, hvis de ikke kan opføre sig ordentligt på nettet.

Nu ved jeg ikke hvad der står i beskederne, men det er måske muligt at anmelde nogen af dem til FB og få dem til at blokere. Jeg kender flere som lige pludselig ikke kan sende venneanmodninger eller personlige beskeder, som mener at FB har blokeret dem.

23-11-2012
Randi2010
Randi2010

Det er meget frustrende for os (nok mest mig).

For det er let bare at sige: Du må ignorere ham, lad vær og svar på beskeder osv. MEN når man bliver bomberderet hele tiden i skole og privat så er det svært for N at blive ved med at ignorere.

Når der er noget som går N på så har jeg kontakt med skolelederen (hun er en reserve mor for min N *ss*) og de handler PROMPTE og forsøger at løse konflikten og lave reglsæt for dem.

N kan godt leve under reglsættet, men når modspilleren bryder så snart han er udenfor voksen opsyn,så er det ik let for N at holde fokus.

Feks så har skolelederen fri idag, men alligevel sætter hun ind mod beskeder fra K's venner på fb. HUn satte i værk at de andre voksne som er på skolen idag, gør noget for N.

Det viser også hvor meget de VIL det her - få løst konflikterne

23-11-2012
SMilla0400
SMilla0400

smilla.. nej du har ret i jeg ikke har et barn med særlige behov, men har en kusine som har særlige behov.. ved godt det kan være svært at få en god skole til dem:) men syntes bare fortjener at blive lykkelig uden problemer, som man i forvejen har med speciele behov.

husk det var bare et råd, ikke noget negativt ment:)

23-11-2012
babyhome
babyhome

Samtale med forældrene er ikke muligt pga andre omstændigheder i K's familie, som jeg ikke vil nævne herinde.

De har mange problemer med det søskende par - så det er ik let for dem :o(

Jeg må kig på hans profil senere .....

23-11-2012
SMilla0400
SMilla0400

Jeg kan desværre ikke hjælpe, syntes I er ret godt omkring..

Håber det bedste og sender ros til din søn, fordi han indtil nu har kunnet klarer sig med verbale ord..
Forstår godt han er ved at være proppet og dermed ikke længere kan se stiltiende til, håber dog der kommer en løsning/hjælp inden der sker noget..

Kram til jer og ham..

23-11-2012
nettenus21
nettenus21

Klugh: K er blokeret - men kan godt sende privat beskeder alligevel - er der andet vi kan gøre ??

23-11-2012
SMilla0400
SMilla0400

babyhome: det kan nok antydes at du ikke har et barn med særlig behov - og ved hvad det gør ved et barn der skal flytte skole (igen). Du ved til synladen ik hvor svært det er at få det bedste skole tilbud i den kommune man nu bor i.

Som jeg skrev så bliver der handlet hver gang der er noget også fra skolens side.

OG vi kan ikke skærme og flytte vores barn/unge - hele deres liv - fra ting som er upassende, de skal også lære at håndtere konflikter. Og hvis vi (incl skolen) ikke lære dem, at håndtere konflikter - hvem skal så ?

Jeg synes du svare udviden - men tak for svaret anyway.

23-11-2012
SMilla0400
SMilla0400

helt ærligt så havde jeg nok skiftet skole, da både lære eller forældre har hensigt til at hjælpe med at stoppe det.. det handler jo kun om tid før det rigtigt går galt:( hvorfor så ikke være den voksne som stopper dem nu, havde ik bare siddet og set til at mit barn skulle behandles sådan..

23-11-2012
babyhome
babyhome
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...