Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

Forbrugslån - GO/NO GO??

Vi har skrevet os op til et hav af boliger efterhånden og venter på vi bliver tilbudt noget. Pt kan vi ikke flytte før tidligst 15.marts - så der er rigelig med tid. (Har dog ikke rigtig nogen idé om hvor lang tid man venter, da man bare står som nummer et eller andet...) Men i hvert fald kunne jeg godt tænke mig at få "opdateret" vores møbler når vi dertil hvor vi er flyttet. Det drejer sig faktisk om næsten alt. Sofa, sofabord, garderobeskab, spisebord + stole, seng (madrasser har vi..) Pt har vi bare ikke pengene til at købe så mange møbler på én gang og vi er begge på KH, så faktisk kan vi slet ikke optage lån. Men når vi når den anden side af jul skal jeg til at søge job, som forhåbentlig så starter 1.marts. Har tænkt mig at søge ALT hvad der søges kan. Vil gerne ud af KH og "klare mig selv" så at sige. Men, er der nogle af jer der har erfaringer med optage lån i forbindelse med køb af nye møbler? Kan man overhovedet det? Er det i banken man tager lån? Og kan det overhovedet betale sig? Pt har vi et indskudslån (fra banken, trods vi er på kh) som vi er færdige med at betale af på til februar. Også derfor vi ikke vil flytte før, men det er jo lige rundt om hjørnet. Ved dette lån ender vi med at have betalt ca 2.500 mere end vi egentlig lånte. Ved ikke hvor mange penge vi skal bruge til de møbler men nok i hvert fald 20.000 .. Så hvis jeg får job og min kæreste forhåbentlig også gør. Kan man så godt tage lån til møbler i banken? Og SKAL de have papir/forklaring på hvad pengene skal bruges til når det ikke er "mere" end 20.000 ? Forbrugslån er vel egentlig sådan nogle man tager hos forhandleren - eller hvad? Og der er fx elgiganten som har 60 mdrs rentefrit - men kommer man ikke til at betale en hel masse mere end varen egentlig koster alligevel? Og findes der overhovedet møbelforretninger der har sådan en ordning? Det bliver self. nok kun en realitet hvis vi begge er i job når vi flytter.

24-11-2012
Lilleas
Lilleas
Barn på 3 år og 1 måneder

Jeg har før overvejet at låne penge online, men valgte at spare op i stedet for.

Hvis du overvejer at låne penge bør du lave et budget, så kan du se om du kan få økonomien til at hænge sammen hvis du vil optage et lån.
Du kan sammenligne hurtiglån på https://www.hurtiglaannemt.dk og se de forskellige lånetilbud.

Men som sagt valgte jeg at spare op i 6 mdr. og kunne betale kontant, det vil jeg klart anbefale som den bedste løsning.

03-09-2017
Hlarsen39
Hlarsen39
Baby på 13 måneder

Det er slet ikke noget at overveje - du skal låne pengene i banken! Jeg begriber ikke, at Folketinget ikke har sat en stopper for de forbandedet kviklån én gang for alle. Hvordan kan de tillade, at unge mennesker får ødelagt deres fremtid, fordi det er muligt at optage lån på nettet uden særlige krav. Se lige her, hvor lidt der kræves for at låne penge online: https://xn--lnbank-iua.dk/
Det skal jo gå galt for så mange, når man kan få et kviklån allerede fra, at man fylder 18 år og endda uden at stille sikkerhed overhovedet. Lad være med at låne penge og spar op i i stedet, siger jeg bare.

18-08-2017
Kregoe
Kregoe

Forbrugslån, kviklån, SMS lån og hvad disse hurtig lån ellers kaldes, skal man holde sig langt væk fra! Det er meget muligt, at de reklamerer med, at man kan låne gratis de første 30 dage, som her: http://kviklaan-info.dk/sms/.

Når det kommer til stykket, så er et gratis SMS lån helt sikkert ikke gratis i den sidste ende. Som mine forældre altid har lært mig, så skal man spare op i stedet for at låne!

22-05-2017
Fie1975
Fie1975
Planlægger

uh det er helt sikkert en god ide at sammenligne lån inden du tager dem.

I forhold til møbler, så har mange forretninger nogle rigtig gode aftaler om at betale på kredit. Men undersøg dem grundigt inden du vælger denne løsning. Sammenlign med forbrugslån på https://moneyarcher.com/dk/

15-05-2017
jeppen
jeppen
Baby på 11 måneder

Absolut, no go! Har du set deres priser på lån? https://voreslaan.dk

Det er afsindig dyrt at optage kviklån. Tal heller med din bank

03-04-2017
noraberg
noraberg
Baby på 17 måneder

Hej alle, jeg er ny herinde :)

Jeg kan kun sige at kæresten og mig har virkelig dårlige erfaringer. Selv om der er sammenlignings sider som http://xn--hveautomaten-6cb.dk/ og https://prestamo.dk/ så vi i det mindste ikke vi valgte det helt værste. Så føler jeg at renten var alt for høj på de kviklån.

Så bare et rigtig godt råd fra en kommende mor :) Spar penge op og køb først når du har råd!

08-03-2017
KimmieHA
KimmieHA
Planlægger

Helt enig i, at de hurtige forbrugslån er noget man forbinder med Luksusfælden. Men forskellen er, at dem der ender i problemer som det skildres i luksusfælden, ikke har overskud og styr på deres økonomi og typisk ikke har megen økonomisk forståelse.
Har man det, så er der ingen fare ved at tage et forbrugslån på nettet. Det er netop en god løsning for de, som står i en situation hvor de har brug for penge nu og her, og har fin mulighed for at tilbagebetale. De er også meget fleksible, så du selv er med til at bestemme hvor lang løbetiden på lånet skal være.
Jeg har selv brugt det da jeg stod i en situation hvor jeg manglede penge nu og her, og det gjorde den situation meget lettere at komme igennem at finde et lån der passede på min økonomi (jeg brugte www.fairbanker.com )
Når lånene heller ikke er så store, så er det også langt mere overskueligt. Så jeg ville klart anbefale det.

06-03-2017
ViggaL
ViggaL
Planlægger

Jeg kunne rigtig godt bruge nogle gode råd. Jeg har vist taget alt for mange hurtige lån. Det bliver skrap kost at få styr på det. Har dog taget et kig på denne side som sammenligner lån. Måske kan jeg finde et billigt samlelån: http://www.laanogsparpenge.dk

28-02-2017
mortenvermund
mortenvermund
Barn på 1 år og 7 måneder

Vil lige tilføje,at jeg ikke vil anbefale et lån,men det kan være en god løsning,hvis man har brug for tingene nu og her.. Jeg har også selv stået i netop samme situation, jeg fik anbefalet at kigge på lån her https://www.laan-365.dk hvilket jeg ikke har fortrudt, de har god info om hvad man skal gøre.

27-02-2017
analisejansen
analisejansen
Barn på 1 år og 7 måneder

100% no-go, så længe der er renter og gebyrer på! Hvis man ser på hvor meget man egentlig kommer til at betale i form af ÅOP(jeg så åop på op til 35% hos http://lån-sms.dk/ - hvilket jo er fuldstændig vanvittigt).

Selv hvis du kan få lov i banken til at låne til møbler, så vil du stadigvæk skulle betale minimum 10-15% i rente. Det bedste i kan gøre er at slå koldt vand i blodet, og leve med de ting i nu engang har, og så løbende skifte dem ud.

Renter er noget djævlen har skabt og jo før du indser at det kun er meget få ting i livet du behøver at låne penge til, jo før vil din økonomi bevæge sig i en fornuftig retning.

29-01-2017
MieAndersen23
MieAndersen23
Planlægger

Jeg er helt enig i, at man skal holde sig fra kviklån. Hvis banken siger nej, så er der nok en grund til det.
Jeg er ved at blive tosset over alle de reklamer, der kører i fjernsynet med, at man kan låne "gratis"... Så vidt jeg kan se, så er kviklån bestemt ikke gratis... Se lige renterne: http://trygt.dk/kviklaan op til 25%!
Det er ikke lige frem, hvad jeg kalder gratis. Problemet er bare, at der er mange, der falder for deres "gratis" snak og ikke lige tænker over, at det kun er den første måned, der er gratis.
Spar op eller køb brugt, der er ikke andre fornuftige alternativer.

27-01-2017
Ries1972
Ries1972
Planlægger

Vi har lige købt hus og havde brug for en ny sofa og et spisebord. Hos ilva købte vi begge dele og kunne få et lån uden renter. Så det kunne vi jo ligeså godt. Rigtig mange steder har rentefrie lån. Men jeg ved ikke hvordan det er når man er på KH. Dog vil jeg fraråde de forbrugslån med meget høje renter. Som andre siger, så kan jeg anbefale dba, tradono og trendsales. Du kan få alt til en billig pris

26-10-2016
kmbe
kmbe
Baby på 8 måneder
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...