Søn med autisme og ADHD og venter nu nr 2.

Jeg har en søn på næsten 12 år som fik diagnosen infantil autisme da han var 5 år og ADHD diagnose da han var 8. Han er kun hjemme i weekender og ferier men nu venter jeg barn nr 2 med min nye kæreste. Min søn tager der rigtigt pænt og glæder sig. Men jeg er nervøs for hvordan det skal gå når barnet kommer. Min søn er ikke så god til mennesker. Og har en tildens til at blive voldelig når tingene ikke går som han syntes. Og mange autister har som min søn problemer med empati. Andre der har samme problem? Jeg tænker også på ( selvom lægerene siger at det ikke er) om det kan være arveligt? Håber nogen har lidt tanker at dele.

17-12-2012
beccahj
beccahj

Takker for de gode forslag. Og tror helt sikkert at det er noget at jeg kan bruge til noget. Skal ind og have nf skanning i dag mega spændt.

18-12-2012
beccahj
beccahj

Hej!

Her går det fint med lillesøster. Maximundus har ADHD+GUA, så det er lidt i samme retning.
I starten var hun ikke så glad for at holde den lille, men det var mere fordi hun var bange for at gøre skade på hende.

Med en så stor aldersforskel er det som at have to enebørn, på en måde. Jeg derfor at det første råd du fik er rigtig godt. Den store er nødt til at forstå at du indimellem ikke kan være til rådighed som før. En eller anden form for anvisning på alternativer må vel skulle følge med? Altså, når mor sidder og ammer, så må jeg sætte mig med et puslespil, indtil hun har lagt den lille fra sig (eller andet). Tænker jeg, uden at være ekspert.
Som sagt går det fint her.

Gudskelov

17-12-2012
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Er vokset op med en to år ældre bror, der har diagnosen infantil autisme med psykotiske træk. Og sikkert en masse andet..
Det har da givet mig nogle knubs, men jeg holdt fint til det (er bla blevet slået i hovedet med en skovl og fået skruetrækker kylet i skærmen) Men derudover har han alligevel haft en form for empati, og aldrig gjort noget "almindelige" søskende ikke også kunne have fundet på..
Nu er der jo ikke to mennesker der er ens, og som Ivan, min bror siger; man kan ikke sammenligne mennesker. Heller ikke psykisk eller fysisk handicappede!

Synes Lillebittens forslag lyder rigtig gode. Mange autister kan godt lide at have "handlingsplaner" som bliver gennemgået ofte, som ritualer. Så er de mere trygge når situationerne opstår....

17-12-2012
Maja78
Maja78
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...