Ved at fortsætte med brugen af denne hjemmeside, godkender du brugen af cookies. Du kan læse mere om cookies her

 

DEBAT: Nul sukker politik i børnehaven

Jeg vil høre, hvordan det foregår i Jeres bhv. Grunden til jeg spørger, er fordi jeg idag er blevet præsenteret for nul sukker politik i vores bhv. Kom med en god og saglig debat.

18-01-2013
SMilla0400
SMilla0400

Har meget blandede følelser omkring sukkerpolitikken i min søns børnehave. Børnene må godt have pålægschokolade/marmelade/nutella madder med, men må ikke få yoghurt - heller ikke dem med mindre sukker end i en krydderbolle. De må heller ikke forkæles med et par pebernødder et par gange i december. Kommer det med i madpakken, får barnet ikke lov til at spise det.
På den anden side er det åbenbart ok at børnehaven forkæler vores børn med varm kakao, is, flødeboller eller slikpose til jul.
Vi er langt fra sukkerforskrækkede, men bliver sgu sur når vi bliver frataget retten til at bestemme hvornår vores børn skal have sukker!!!!

25-01-2013
Muster
Muster

i vores bh får de hjemmelavet mad, og til fødselsadag må de gerne dele kage osv. ud.

19-01-2013
babyhome
babyhome

I min sønners børnehave er det en alt-med-måde-politik.

De må gerne have en pålægschokolade/nutella mad med, de må også gerne have en bolle eller et stykke franskbrød med.

Men ingen yoghurt og selvfølgelig ingen kinder et eller andet.

Til fødselsdag må de gerne have kage med, men ingen slik til at dele ud af. Der må gerne være slik på kagen. Jeg plejer nu at "nøjes" med noget glasur, så er der ingen ballade om hvem der fik mest slik.  ;0)

Jeg synes det er en allertiders sukker-politik de har.

19-01-2013
Pivdyr
Pivdyr

Jeg har ikke noget imod at min datter få noget sukker, slik, drink, men det er lidt træls når der er så mange fødseldag der ligger tæt på hinanden og alle tager en is kage drinks med. Hvorfor skal vi give vores børn en vanedandende stof som de kan blive afhænging af? Og hvis dette skal ske vil jeg gerne have at hun få det af os (med grænser, og måde) og ikke som mellemåltid fordi nogen har fødselsdag.

19-01-2013
Nielsine86
Nielsine86

Hov og ja til børnenes fødselsdag som forældrene nyder at holde på stuen hvor jeg pt har 18 børn er det meget forskelligt hvad de har med.
Det kan være alt fra frugtfad, bananis, boller, kage eller is

19-01-2013
TrineAalborg
TrineAalborg

Jeg er nok tildels for nulsukkerpolitik.

 

Jeg ville ønske at det kunne adminstreres uden at det bliver til hysteri, men jeg har desværre erfaret at der kan være LAAAANGT fra enighed om hvad der er sundt og hvad børn har krav på.

Jeg har oplevet forældre på en skole, der mener deres børn nærmest har krav på kage eftermiddag og aften på en lejr og hvis jeg absolut ville have min vilje, med at skifte det ene stykke kage ud med en bolle, så skulle børnene ihvertfald også have lov at have et STORT stykke kage de andre tidspunkter....

På vores nuværende skole, er der sund kost politik. Der opfordres kraftigt til at tage andet end slik med til fødselsdage, men det må gerne være en hjemmebagt kage. Det ses bare helst at det er et sundere alternativ. Jeg synes det virker til at fungere der, uden total hysteri.

Men jeg har også oplevet på børnehaveplan at forældre vil begynde at diskutere med pædagogerne om at chokolade er sundere end spegepølse osv. 

For mig er det hellere nulsukkerpolitik fremfor lad stå til politikken.

19-01-2013
heidibuhl
heidibuhl

Der hvor jeg er pædagog har vi nul-sukker politik til en vis grænse.
Og det vil sige at vi er med til ikke at servere sukker i institutionen.
Vi har en vuggestue og to børnehavegrupper og en køkkendame der laver mad til vuggestuen til hele dagen og eftermiddagsmad til os i børnehaven.
Alt hvad hun forbereder og laver er uden sukker. Rugbrød, boller og grød herunder jordbærgrød.
Til morgen er der havregryn eller havrefras, og de får ikke sukker på deres havregryn.
På et tidspunkt var der rosiner men pga de små blev det taget væk igen.

Vi er af den mening at forældrene fuldt ud bestemmer hvad deres børn skal have i madpakkerne og bestemmer ikke hvad den skal indeholde.
Ser det ikke som noget problem at der er forskellige ting deri, og at den indeholder desserter for det har aldrig taget overhånd.

Vi vil bare med vores politik af hensyn til vuggestuen ikke servere sukker og det fungerer super fint ;)

19-01-2013
TrineAalborg
TrineAalborg

På sønniks stue er der omkring 12-14 børn.
Denne nul sukker ordning er slet ik kommet i 'høring' ved os forældre men bare trukket ned over hovedet på os.

Jeg synes det er rigtig ærgeligt at det ska være sådan !!
Hvorfor ik lade forældrene tage ansvar i stedet for andre ska bestemme hva vi ska eller ikke skal.

19-01-2013
SMilla0400
SMilla0400

Synes der er mange mega dobbeltmoralske forældre som er kæmpe tilhængere af nul-sukker politik. Samtidig tager de på arbejde hvor der guffes rundstykker med smør og marmelade, og fredagskage, fødselsdagskage, og kage til desserten i kantinen. Og hyggeslik derhjemme, når ungerne er lagt i seng!

Selvfølgelig, alt med måde. Men kan sørme godt unde min datter et stykke lækker kage eller slik. Nogen gange også derhjemme, men som regel når hun er ved mormor!

Og samme holdning har de i Lines børnehave (også i vuggestuen, hvor hun lige er kommer fra. Samme integreret institution)
Og er det pålægschokolade der skal til, for at de spiser rugbrød, så er det ok!

19-01-2013
Maja78
Maja78

De må gerne få sukker i vores institution - ligesom de må herhjemme. Så det passer jo fint til vores familie :-)

Jeg tror, at mine børne ville synes det var en skod-fødselsdag, hvis de fik udskåret frugt og gulerødder. Det får de jo alligevel hver dag. Tror jeg ville vælge at markere det på en anden måde end med mad som samlingspunkt så.

Mine børn har nogle gange valgt at dele frokost ud, og så har vi skrevet en seddel om, at der "kun" skulle en lille madpakke med i BH. De har haft pitabrød, kødsauce, grøntstænger, fuldkorns-dit og dat - men de har også fået en "dessert" - Vandbakkelser, muffins, popcorn, slikkepinde eller lign. Bare fordi de må få sukker, behøver det jo ikke betyde, at man misbruger det og ungerne får usunde vaner.

19-01-2013
Johannesmor
Johannesmor

I vores datters børnehave er det 'alt med måde' og det er vi godt tilfredse med! Jeg synes nogle gange det bliver liiidt for hysterisk og jeg kan ikke se det forkerte i, at vi en gang imellem giver vores datter en pålægchokolademad(mørk) med.. Det er ikke noget der sker hver dag, men det sker og det har jeg det fint med.

Til fødselsdage må de også godt få et lille stk kage.

18-01-2013
LouiseP1
LouiseP1

Vi er en reduceret sukker institution. Det vil sige at alt sukker/sødemiddel udefra er bandlyst, også til fødselsdage. 

I køkkenet forsøger vi naturligvis at holde sukker forbruget nede, og det er bestemt ikke svært, men vi er ikke hysteriske, omvendt så bruger vi heller ikke unødig sukker. Vi kommer kanelsukker på vores risengrød, og laver en hygge snack én gang imellem, dette kunne være pandekager med netop reduceret sukker grovere mel og gerne med en slags flager.. Dette har været oppe på forældremødet hvor køkkenet fortalte lidt om meningen med en reduceret sukker ins. i modsætning til Nul sukker ins. Der var ingen indvendninger. Og selvom vi ikke bruger ret meget sukker, så føles det bare rigtig dejligt ikke at være bundet til SLET ingen sukker, for det er altså svært.

Til morgenmad kan de vælge imellem yoghurt naturel med f.eks hjemmelavet müsli, grød med frisk frugt, brød med ost eller hjemmelavet marmelade...

Til festlige lejligheder tillader vi os også at bruge farvestoffer, dog holder vi os udelukkende til rød, gul og grøn...

På sigt vil vi lave en mappe omkring mad som vil være tilgængelig i fællesrummene, den vil bl.a, indholde foreslag til hvad man kunne lave til festlige lejligheder uden sukker. For der vil altid være nogle der ganske enkelt ikke kan forestille sig fødselsdag uden sukker, og dem vil vi hjælpe lidt på vej, og så må de gemme lagkagen til de kommer hjem.

18-01-2013
Mille_Fabricius
Mille_Fabricius
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...