Kommende baby, med ADHD ?!?

Hej alle sammen. Jeg er 20 år, og venter mit 1 barn, nu her til sommer. Både mig og min forlovede (barnets far - Dan) har begge ADHD, jeg fik det konstateret i 2008, og han har haft diagnosen helt siden han er helt lille, så chancerne for at vi får ét ADHD frit barn, er ikke særlig stor. Ikke at det gør mig noget, men er bare bange for at det vil sætte Dans og mit forhold på lidt af en prøve. Vi har i forvejen en støtte/kontakt person i hjemmet, da Dan ikke er særlig god til at fungere socialt og gøre huslige pligter, uden at blive bedt om det 1 million gange. Vi kæmper i forvejen for at få forholdet til at køre uproblematisk, da han ikke er særlig god til at tackle sine følelser, så derfor er der også blevet tilknyttet os en børne-familie vejleder fra kommunen, hvad hun gør og vil ved jeg ikke, da vi først skal have den første samtale med hende i næste uge, altså uge 9. Men problemet er skam ikke så meget ham, det var mere så kan I sætte jer ind i vores situation. "Problemet" er mere: - Hvornår og om man kan se på sin nyfødte at det har ADHD? - Hvornår (hvor tidlig) kan man få lavet en afklaring på om barnet har ADHD? - Hvilke typiske symptomer, er der ved en nyfødt? Har måske også bare brug for at snakke lidt med nogle, netop om nette emne?? Kram Camilla

18-02-2013
BigMutti
BigMutti

Jeg har haft en med og en uden og som spæd har der ikke været nogen anderledes. Men vi bemærkede der var noget i 3 års alderen.

14-07-2013
heldgård
heldgård

Maximundus har ADHD. Har haft det på fornemmelsen fra hun var spæd. Hun sov ikke ret meget, var ca halvandet da hun droppede middagsluren men sov ellers fra ca 22.30-7. Kravlede ud af tremmesengen, så vi måtte ligge og putte med hende - ellers forlod hun sengen for at lege.
Hun var konstant på farten og vi måtte give hende fløde for at hun kunne vokse (blev naturligvis fulgt af en læge, der mente at hun nok senere ville få DAMP-diagnosen).

2 år gammel klatrede hun over institutionens hegn, fordi hun så noget sjovt hun ville.
Osv., osv., osv.

Pga pres på skolepsykologer, rummelige skolelærere og pædagoger, udskiftninger osv har hun først fået diagnosen sidste år, 12 år gammel!

Det, jeg egentlig vil sige er, at det ikke i første omgang er diagnosen, der bør styre Jeres indsats. For den kan man (måske) vente længe på.
Det vigtige er hvordan I håndterer eventuelle udfordringer. Ikke kun i forhold til hvordan egen ADHD kan udfordre forældrerolle og parforhold, men også når I støder på problemer med den lille.
I så ung en alder er det jo alligevel omsorgen og kærligheden, der gør den store forskel. Sammen med en lille smule pædagogisk sans ;-)

Knus


29-04-2013
Madam_Mundus
Madam_Mundus

Jeg har ikke taget medicin i noget som ligner et år, da jeg på daværende tidspunkt ikke kunne tåle det.

29-04-2013
BigMutti
BigMutti

Hvis du ønsker det du blive henvist til et universitetshospital, og få lavet alle de gældende test's for kromosom-fejl, fostervandsprøve og moderkage biopsi. Tager du medicin under graviditeten...??

26-03-2013
Trine falk Lund
Trine falk Lund

Tak for alle jeres svar, og er glad for at I fleste af jer forstår mig. Men i som mener at jeg vil sætte mit barn i en bås som ADHD barn, er slet ikke min tanke, ville bare vide om man overordnet kunne se det, fra dét er spæd. Og jeg vil ikke at det skal i special- børnehave, folkeskole eller efterskole, da jeg selv med meget svær ADHD, har kunnet klar det "normale" .. hvorimod min forlovede har gået i specialklasse allerede fra han var 6 år, og er nu på førtidspension pga ADHD'en. Det ville bare være rart at vide, for at kunne løse de konflikter der nu kan opstå med sådan et barn. :)

19-02-2013
BigMutti
BigMutti

Kan sagtens følge dine bekymringer,men omvendt,så tror jeg du gør bedst i at skubbe tankerne væk til en start og lade dit barn vise hvem det er.. Vi har selv flere familiemedlemmer tæt på,med forskellige og krævende diagnoser og tit har jeg bekymret mig og lagt mærke til mit barns små ømme punkter.. Men hun er helt fantastisk og meget dygtig af sin alder! Hun er sensitiv og vi skal altid være opmærksom på stærke signaler fra hende,men jeg tænker at vi hjælper hende bedst ud i verden ved at se den hun er og ikke gøre hende til en diagnose..

19-02-2013
MissRock
MissRock

Min " bette " pige fik konstateret ADHD for ca. 2 - 3 mdr siden...
Og hun er lige startet på medicin i lørdags... Hun er 6 år gammel, og går i 0 klasse...

De indstillede hende til udredning i børnehaven... Altså som 5 årig...
Vi har vidst / mærket det sådan rigtig i 2 år..

Og de snakker om at hun er meget " tidlig " ude i udredning..

Jeg har så en søn på 5 år, snart 5, som bliver sendt en indstilling til udredning på hurtigst mulig...
- ham tager de ind hurtig, fordi min datter har fået konstateret slem ADHD...
Og min søn virker værre, og går i special børnehave...

19-02-2013
Tinylover
Tinylover

Jeg forstår fuldt ud dine tanker/bekymringer omkring det og om der evt kan sættes hurtigt ind med mulig hjælp..

Men på den anden side tænker jeg også som Camilla86, hvorfor vil du gerne have at barnet får en diagnose hurtigst muligt (sådan læser jeg det nemlig :)

Jeg ville nok forsøge at være positiv og "tro" på at barnet muligvis ikke har adhd også tage den derfra, man kan nemlig godt nogle gange "gøre" barnet "syg" (til noget) som ikke er der...
Hvis du forstår...

Jeg kender en som allerede fra hendes søn var 2 år, begyndte hun at snakke om en bestemt efterskole (Fenskær) at der skulle hendes søn gå når han blev ældre, fordi den skole havde været god for hendes søster..
Den gang forstod jeg slet ikke at man i den alder allerede "stemplede" sit eget barn, men som drengen er vokset op, er han blevet "gjort" til det...
Svært at forklarer, men jeg håber du forstår...

Held og lykke med lillen, det lyder til i på forhånd har god hjælp ved hånden..

19-02-2013
nettenus21
nettenus21

Hvad vil I opnå med at få jeres lille spædbarn sat i "bås" som ADHD barn?

19-02-2013
camilla86
camilla86

Vi har ikke noget barn endnu, men har bare læst nogle steder at man kan se det allerede fra spæd, så ville bare høre om nogle her inde har bemærket dette, allerede fra lille? :)

19-02-2013
BigMutti
BigMutti

Det er nemlig også det jeg tænker. Men tænker nu mest på hvad symptomerne kan være hos sådan en bette størrelse? Altså om det græder meget og har svært ved at sove, mest sådan nogle ting.

18-02-2013
BigMutti
BigMutti

Mener ikke man kan få en diagnose på ADHD før barnet er 3 år, men kan jo være der er andre omstændigheder nu hvor i begge har, da man nok vil være mere opmærksom på det fra start..

18-02-2013
Sidse2909
Sidse2909
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...