Til alle små med sygdom

Hvordan er det at leve med en sygdom? Hos Libero vil vi gerne skabe forståelse for, hvad det kan indebære at være syg og lille.

Ved at synliggøre børn med sygdomme håber vi, at det kan blive nemmere at se barnet bag medicinen, arret eller insulinpumpen på maven. At skabe en forståelse for, hvad det indebærer at være syg, men også at lære, hvordan man kan opføre sig over for børn, der er syge.

Marius
Allerede under graviditeten kunne lægerne se, at Marius var mindre, end han burde være – og at der var noget galt med hans hjerte. Det viste sig, at det sad i den forkerte side af kroppen, og at der var to store huller mellem hjertets to kamre. Men Marius er ikke den, der giver op lige med det samme. Nogle gange har han ikke så meget energi, men det accepterer han ikke. Han er stædig, hvad det angår. Det er en god egenskab, hvis man er født med en hjertefejl, selvom det nogle gange kan være lidt hårdt i hverdagen, siger Malena, mor til Marius, og griner lidt.
LÆS ARTIKEL plus icon
Sam
Sam er en meget kærlig person, som ikke kan lide, når nogen bliver holdt udenfor, og som sørger for, at alle er med. Og så kan han være lidt gammelklog. Måske fordi, han har tilbragt så meget tid sammen med voksne på sygehuset det seneste års tid. Men det synes han ikke er hårdt. På trods af operationer og kemo kan han faktisk godt lide at være på sygehuset. Der er sker der jo også en masse sjove ting.
LÆS ARTIKEL plus icon
hedda
Hedda er ikke engang to år gammel, men da hun kommer til at tabe sin pumpe, samler hun den op og siger ”Av, av!”. For hun er godt klar over, at det ikke er godt, når den ikke sidder dér, hvor den skal. Temmelig ofte får hun får også et stik i fingeren og er nødt til at vente på sin mad, mens andre får lov til at gå i gang med at spise. På en eller anden måde forstår hun måske, at der er noget, der er anderledes. Men samtidig er hun fuldstændig som alle andre børn på to år. Hun elsker at klatre på stole, løbe rundt i vuggestuen og lege med sine tre søskende.
LÆS ARTIKEL plus icon
elwin
Man kunne forestille sig, at en så belastende sygdom som astma, ville forhindre Elwin i at være den aktive dreng, han er. Men nej. Han løber rundt, hoster og gør sit bedste. Nogle gange er Elwins forældre nødt til at minde ham om, at han skal holde en pause. For han har ikke helt forstået det der med, at fysisk anstrengelse påvirker hans vejrtrækning. Hvis han sætter sig ned og hviler lidt, så bliver det jo faktisk bedre.
LÆS ARTIKEL plus icon
Article image
At støtte en familie, som lever med sygdom
Nogle gange sker det, der ikke må ske: Et barn bliver sygt. For dem, der havner i sådan en svær situation, er opbakningen fra omgivelserne ofte uvurderlig – men hvordan støtter man bedst muligt?
Læs artikel
Article image
Når livet tager en uventet drejning – tips til håndtering af sorg, bekymring og uvished
Det indgår i forældreskabet, at man er konstant bekymret for, at der skal ske ens barn noget. For nogle forældre indgår det desværre også, at der faktisk sker barnet noget Her får du tips til, hvordan du kan tænke, hvis du befinder dig i en situation som denne.
Læs artikel her

Se vores video!

Afspil film