Spinatlasagne

Spenat lasagne

Spinatlasagne

Vegetarisk, cremet og meget lækker lasagne lavet med spinat og røde linser. Rig på fibre og jern, hvilket er så vigtigt for dig, som er gravid!

1 t
8 portioner
Ingredienser 8 portioner
Olivenolie 1 spsk.
Løg 1 stk.
Hvidløgsfed 2 stk.
Gulerødder 3 stk.
Rød peberfrugt 1 stk.
Squash 1 stk.
Hvidløgspeber 1 tsk
Flåede tomater 2 dåser
Vand 3 dl
Grøntsagsbouillonterning 1 stk.
Røde linser 2 dl
Frisk spinat 200 g
Lasagneplader 200 g
Revet ost 3 dl
Salt efter smag

Sådan gør du

Num 1
Sæt ovnen på 225 °C, og find et ovnfast fad.
Num 2
Varm olivenolie i en gryde. Finhak løg, hvidløg, gulerødder, peberfrugter og squash, steg i olien, indtil løg er blødt. Tilsæt hvidløgspeber og salt.
Num 3
Tilsæt flåede tomater, vand, grøntsagsbouillon og røde linser. Lad blandingen simre ved svag varme i 20 minutter.
Num 5
Læg skiftevis lasagneplader med linsesauce og frisk spinat i flere lag i formen. Til sidst toppes med revet ost.
Num 6
Tilbered midt i ovnen i ca. 30 minutter. Tag lasagnen ud, og lad den afkøle lidt inden servering.

Tip!

Røde linser kan udskiftes med grønne. Husk at prikke med en madnål for at tjekke, at lasagnen er færdig.