close

Arp

En del børn får arp i hovedbunden. Det ser ud som gråhvide skorper og dannes af døde hudceller og talg fra hudens kirtler. Arp er helt ufarlig.

Arp skal ikke behandles, medmindre barnet har problemer med det. Nogen gange kan det klø. Så kan du smøre hovedbunden med babyolie, som skal sidde natten over. Næste dag, når du vasker håret og reder det igennem, er det lettere at få skorperne af. Har din baby udbredt arp, kan du anvende salicylvaseline, en salve, som du kan få i håndkøb på apoteket.

Skællende hovedbund

Det er oftest i de første måneder, at barnet får arp, og man ved ikke, hvad det skyldes. Det forsvinder af sig selv, men det kan tage tid, og hovedbunden kan løsne sig i flager. Det kan sammenlignes med et alvorligt angreb af skæl, med store skællende områder. Arp er lidt fedtet og gullig i farven.

Råd til behandling af arp

Du kan gøre sådan her:

  • Smør barnets hovedbund med babyolie om aftenen.
  • Om morgenen vasker du håret i en mild, uparfumeret babyshampoo. Læs gerne vores tips til at vaske barnets hår.
  • Derefter gnubber du forsigtigt barnets hovedbund med et håndklæde eller fjerner skællene forsigtigt med en fintandet kam.
  • Du kan også smøre hovedbunden med et middel, som indeholder boragoolie. Olien hjælper huden til at læges og kan også anvendes forebyggende.

Salicylvaseline 2%

Hvis din baby er plaget af arp i panden og øjenbrynene, skal du købe en god uparfumeret shampoo eller salicylvaseline 2% på apoteket. Læs brugsanvisningen omhyggeligt.

Hvis arpen ikke forsvinder, skal du kontakte din sundhedsplejerske.
Læs mere om barnets hud - tørhed, eksem, pletter og knopper.

Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...