close

Lege sammen

En del børn har svært ved at underholde sig selv, at komme i gang med sjove lege selv. Og hvem har allermest lyst til at have et lille barn som legekammerat? Jo da - det har du selvfølgelig.

Selvfølgelig kan det være skægt at bygge et sandslot - eller to. At hygge sig med duplo, bamser, sandkager og legetøjsbiler. Men du som forælder bliver noget hurtigere træt af det end dit barn. Hvis du ved med dig selv, at du bliver rastløs, så sig til dig selv, at du har legepause i ti eller tyve minutter, og prøv at være rigtigt nærværende i den periode - se barnet i øjnene, sluk for mobilen.
Det er lettere at være en god legekammerat, hvis I gør noget, som du også selv synes, er sjovt.

Hjælp til at komme i gang med legen

Ofte er det nok, at du hjælper barnet til at komme i gang med en leg og siden lader det lære at lege videre selv, mens du tager dig af noget andet.
Du kan også prøve at "lege" ved siden af hinanden. Barnet leger med sit, mens du er optaget af det, du vil eller skal. Barnet er måske helt tilfreds med, at I gør to helt forskellige ting.

Inddrag barnet i dine hverdagsgøremål

Få barnet med i dine "lege". Her er nogle ideer:

  • Lav et kort træningspas på stuegulvet: Lav gymnastik til musik, hvor dine hop bliver en klapperemse.
  • I haven: Lad barnet have sit legetøj med ud på et tæppe i skyggen eller under en parasol, mens du arbejder ved siden af. Eller lad barnet plaske med vand, når I er ude - de fleste børn elsker at gå rundt med en lille vandkande, som kan fyldes med vand i en stor balje. Hav hele tiden opsyn med barnet, når der er vand med i legen.
  • Mens du laver mad: Bed barnet piske og komme ting i skålen. Hav et børnevenligt skab, hvor der kun står ting, som barnet kan lege med, så kan I arbejde sammen i køkkenet. 
  • Læs avisen sammen: Lad fx barnet kigge efter billeder af ting, det kan genkende og finde i avisen. Du får nok ikke læst så meget, som du plejer, og dine tanker bliver afbrudt. Det gælder om at have den rette indstilling og forsøge ikke at blive frustreret. Det er jo ikke mange måneder, hvor barnet er i netop denne herlige alder, værn om de gode øjeblikke!
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...