close

Om at vaske barnets hår - tips

Gør badet og hårvasken til en hyggestund - når barnet er lille, er det nok med lunkent vand. Når det efterhånden har brug for en rigtig vask med shampoo, kan du finde svømmebrillerne frem! Flere tips til nem hårvask finder du herunder.

Spædbarnets hår bliver ikke fedtet og snavset. Du kan vaske håret med lunkent vand og massere blidt med fingrene en gang om ugen i barnets første par år. De fleste børn holder af at blive nusset om. Er dit barn født med meget hår? Så har det måske brug for lidt ekstra opmærk-somhed med vask og redning af de små totter. Håret slides som regel af, inden nyt vokser ud, nogen gange i en helt anden farve.

Med eller uden shampoo?

Næste gang barnet får en ny type hår, er omkring to års alderen, hvor babyhåret efterhånden udskiftes med lidt grovere hårstrå. 

Hvis barnet nu er begyndt at spise lidt selv, eller hvis det gylper og får mad og gylp i håret, kan det kræve en hårvask med shampoo. Skyl ordentligt, så du får al shampoo ud - undgå at udsætte barnets krop for flere kemikaler end absolut nødvendigt. Håret skal stadig ikke vaskes ved hvert bad, børn får ikke fedtet hår, som voksne gør.

Her er nogle tips til en nem og sjov hårvask:

  • Sørg for, at alt er indenfor rækkevidde, så du ikke skal slippe dit tag på barnet.
  • Læn barnets hoved bagover, så det kigger op i loftet, når du skyller håret, eller masser hår og hovedbund, mens barnet ligger sikkert i badekarret.
  • Lad barnet holde et håndklæde for øjnene, hvis du skyller håret med håndbruseren.
  • Gør en forskel på bad og hårvask, hvis barnet synes hårvask er ubehageligt, så det ikke får en modvilje mod at bade.
  • Lad barnet bruge en shampooskærm, snorkle- eller svømmebriller, hvis det er nemmere for jer begge.
  • Lad barnet prøve at vaske dit hår.
  • Lad barnet lege og forme sit hår til sjove frisurer, hvis I er begyndt at bruge shampoo.
Der er opstået en fejl, prøv igen senere.
Indlæser ...