Hvad vi gør

What we do hero image

Hvad vi gør, for at i morgen bliver bedre

Bæredygtighed handler om helhedsperspektiv. For os er det vigtigt at skabe en langsigtet balance mellem menneskets og miljøets behov. Det er vores udgangspunkt.

For dit barns bedste – både i dag og i morgen

I årenes løb har vi formået at gøre vores bleer tyndere, og i dag har vi reduceret vægten med næsten en femtedel.* En tyndere ble giver dit barn mere bevægelsesfrihed. Et lettere produkt er også bedre for miljøet: Vi bruger færre ressourcer, affaldsmængden minimeres, og transporten kan varetages på en mere effektiv måde.

Dette er blot nogle få eksempler på, hvordan vi har formået at forbedre vores bleer og på denne måde gøre livet lidt bedre for dig, dit barn og vores planet.

* Vi har reduceret produktvægten med 19% siden 2008, hvilket mindsker affaldsmængden og unødvendig brug af ressourcer. Ændringerne i produktvægten er gennemsnitsværdier baseret på livscyklusvurderinger for babyprodukter.

Betydningen af bæredygtighed

Det siger sig selv, at der stadig er meget, der skal gøres for at bidrage til en mindsket klimapåvirkning. Det her er blot nogle af de ting, vi gør.

 • Et løbende arbejde for en endnu mere energieffektiv produktion
 • Emballage med en større mængde fornyeligt materiale og genbrugsmateriale
 • Smart produktdesign, der er til gavn for babyer, forældre og miljøet
 • Råvarer fra mere bæredygtige kilder
 • Ingen giftige eller unødvendige kemikalier
 • Vi deler vores viden om forældreskab, sundhed og hygiejne
 • Vi minimerer affaldsmængden
 • Vi giver aktivt forældre støtte, som gør deres forældreskab nemmere
Sustainability sea

Vi har arbejdet med bæredygtighed længe

 • Vi har reduceret vores CO2-aftryk med 16% for buksebleer og 25% for åbne bleer siden 2008*
 • Vores bleemballager består nu af mere end 50% vedvarende materiale, fra ansvarligt dyrkede sukkerrør. Det betyder, at vi mindsker brugen af oliebaseret plast og reducerer vores klimapåvirkning.
 • 100% af elektriciteten i vores fabrikker kommer fra vedvarende energikilder som sol, vind, vand og biomasse. Denne elektricitet giver et lavere CO2-aftryk end elektricitet fra ikke-vedvarende kilder som olie, naturgas og kul. Den elektricitet, vi bruger på vores fabrikker, købes eksternt. Vedvarende elektricitet købes med oprindelsesgarantier i form af certifikater. Disse certifikater udstedes af eksterne institutter som f.eks. European Electricity Certification System (EECS), som garanterer et troværdigt system. Gennem dette arbejde støtter vi udviklingen af vedvarende elektricitet på alle markeder.
 • Vi har mindsket produktvægten med 19% siden 2008, hvilket reducerer affaldsmængden og unødvendig brug af ressourcer**
 • 100% af den træmasse, der anvendes i vores bleer, har certificeringen FSC® Chain of Custody

*Baseret på livscyklusanalyse udført af Essity og verificeret af IVL Svenska Miljöinstitutet AB 2017
**Ændringerne i produktvægten er gennemsnitsværdier baseret på livscyklusvurderinger for babyprodukter

Hvad mener vi med klimapåvirkning?

Når vi taler om klimapåvirkning, mener vi den samlede mængde drivhusgasser, der udledes i atmosfæren som følge af aktiviteter i forbindelse med produktion, brug og affaldshåndtering relateret til vores produkter.

Vi laver løbende livscyklusvurderinger, som vi bruger til at beregne vores klimapåvirkning. Resultaterne indtil videre viser, at vores indsats har lønnet sig.

Men det stiller vi os ikke tilfredse med. Vi har mange tanker og idéer til, hvordan vi kan reducere vores klimapåvirkning yderligere. Det er en hård udfordring, vi har foran os, men vi er sikre på, at vi sammen kan gøre en forskel. Så vores børn kan vokse op på en jord, der har det fint også i morgen.

Libero er en del af en større familie

Libero blev grundlagt i 1980 i Sverige, men allerede flere årtier tidligere begyndte vi at undersøge, hvordan vi kan tilbyde de bedste og mest skånsomme bleer til børn i Norden. SCA har siden da skiftet navn til Essity.

I dag indgår Libero i den store Essity-familie med mange brands og produkter inden for mange forskellige kategorier. Essitys arbejde for bæredygtighed omfatter alle de produkter, vi producerer. Hvis du vil vide mere om vores strategi, mål og succeser, kan du læse mere her